Eye Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Καλησπέρα!Χρειάζομαι μια οθόνη για 2 ώρες την ημέρα(ο γιος μου)παιγνίδια fps, για 4-5 ώρες τη μέρα για εργασία με Excel και Word και 2 ώρες για απλά πράγματα στο photoshop.Μάλλον είναι δύσκολος συνδιασμός και κάθε γνώμη μετράει.Επειδή η οθονη θα μπει σε γραφείο με έτοιμη θέση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60cm μήκος.
pokemon6401442169101 Μάρτιος 14, 2011 #2 Μάρτιος 14, 2011 Λίγο λιγότερο από 60cm είναι η οθόνη μου που έχει σχετικά μικρό frame. (24άρα, μια Eizo HD2442W-BK).Μέχρι 700Ευρώ για όλα αυτά που ζητάς είναι η 22άρα S2243W (eizo)http://www.skroutz.gr/s/96175/Eizo-FlexScan-S2243W.htmlΘα σε καλύψει 1000%, είναι καινούριο μοντέλο, με display port, native contrast 1200:1, καλύπτει 95% του adobe RGB, και θα χωρέσει standard στο γραφείο σου.Έχει χρωματικά προφίλ που διαλέγεις : text, graphics, custom, game κ.α.Η αμέσως μεγαλύτερη (σε 24') είναι η Foris FX2431W (και η HD2442W)http://www.skroutz.gr/s/93329/Eizo-Foris-FX2431W.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/55035/Eizo-FlexScan-HD2442W-24%27%27.htmlΑλλά ξεφεύγουν από τα 700Ευρώ.
Eye Μάρτιος 14, 2011 Author #3 Μάρτιος 14, 2011 Με προβληματίζει το γεγονός ότι η S2243W είναι 22" με ανάλυση 1920 x 1200 pixels.Αυτό σημαίνει ότι θα φαίνονται μικρά τα γράμματα κάτι που θα με κουράσει πολύ.Κατά τα άλλα είναι όντως άριστη οθόνη!Η Eizo HD2442W ξεφεύγει στην τιμή.
Tony_Montana1442169189 Μάρτιος 14, 2011 #4 Μάρτιος 14, 2011 700 για 22 ιντσες και για λιγα πραγματα στο photoshop?πολλά δεν είναι?
pokemon6401442169101 Μάρτιος 14, 2011 #5 Μάρτιος 14, 2011 700 για 22 ιντσες και για λιγα πραγματα στο photoshop?πολλά δεν είναι?Από την στοιγμή που μιλάμε για μια καλή οθόνη που καλύπτει 95% του AdobeRGB και το προτείνουν όλοι οι επαγγελματίες σαν οικονομική λύση δεν είναι καθόλου πολλά.Άμα πρότεινα κάτι σαν αυτήν > http://www.skroutz.gr/s/10759/Eizo-ColorEdge-CG221-Wide-22%22.htmlναι θα ήταν πολλά γιατί έχει δυνατότητες που για έναν αρχάριο δεν θα τις αξιοποιούσε άμεσα. Αυτή που πρότεινα (και με βάση οικονομικών) είναι άριστη.Όσο για την ανάλυση και τις ίντσες. 1920x1200 σε 22' δεν τίθεται θέμα(κάνεις zoom in η αλλάζεις το dpi αν δεν βολεύουν τα γράμματα και είναι μικρά) και στο word και σε όλα υπάρχει ρύθμιση.Στις ταινίες και στα παιχνίδια θα είναι το κάτι άλλο :004: δεν θα χρειάζεται και AntiAliasing.
Eye Μάρτιος 15, 2011 Author #6 Μάρτιος 15, 2011 Από εγγύηση τι λέει η Eizo?Οχι για τη διάρκεια αλλά για το σέρβις που έχει στην Ελλάδα.(καμένα pixel,εξυπηρέτηση κλπ)
schumifer Μάρτιος 15, 2011 #7 Μάρτιος 15, 2011 Όχι κι 700 ευρώ για 22άρα στις μέρες μας...Ακόμη και επαγγελματίας να ήταν ο άνθρωπος και τα χρώματα να ήταν η ζωή του καλύτερα να έπαιρνε ένα μόνιτορ μέχρι 300 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα έφτιαχνε με ένα color calibrator (και ούτε αυτό θέλει αγορά, εγώ ας πούμε έχω μπει σε μία ομαδική που θα έρθει κάπου στο 5ευρω το καλιμπραριστήρι για λίγες μέρες (όσο χρειάζεται δηλαδή) το ματσούκι σπίτι μου, για να φτιάξω την 100ευρώ 22άρα μου!).Την ανάλυση φίλε μου όμως δεν τη γλιτώνεις. Δες το έτσι:μπορείς να έχεις πολύ περισσότερο κείμενο ανά οθόνη, ή να μεγενθύνεις τα κείμενά σου από την εφαρμογή word που χρησιμοποιείς
αντωνης 55 Μάρτιος 15, 2011 #8 Μάρτιος 15, 2011 με τόσα περνεις οθοναρα και 3D vision κιολας για τρελο gaming.
Eye Μάρτιος 15, 2011 Author #9 Μάρτιος 15, 2011 με τόσα περνεις οθοναρα και 3D vision κιολας για τρελο gaming.Σαν ποια?Πες μου κάποιο μοντέλο...
pokemon6401442169101 Μάρτιος 15, 2011 #10 Μάρτιος 15, 2011 και 3D να είναι, panel σαν την Eizo δεν θα έχει, ούτε θα καλύπτει τις δυνατότητες σε Photoshop. (χώρια ότι το 3D κουράζει μετά τα 30 λεπτά, για παιδί μιλάμε όχι για ενήλικα). Στη πράξη που το είδα το 3D δεν με ενθουσίασε. Οι 3D οθόνες είναι με TN panel, κατώτερες από SPVA που έχει αυτή που πρότεινα. Εξυπηρετούν games/ταινίες, όχι photoshop. (γιαυτό και δεν την πρότεινα). Ούτε θα πρότεινα κάποια LED για τον ίδιο πάλι λόγο. (βλακεία panel πάνω σε led backlight με χάλια gradient).Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράματα, άλλο οθονίτσα των 300ων που ζήτημα να φτάνει το φάσμα του sRGB(που το datsun ferrari ΔΕΝ γίνεται..) και άλλο μια καλή που είναι για όλες τις χρήσεις + photoshop + πολύ ποιο ξεκούραστη στα μάτια.Εγώ δηλ που είχα δώσει πρίν 2 χρόνια και 2 μήνες 1200Ευρώ τι έπρεπε να είχα κάνει τώρα; τα λεφτά της τα έβγαλε με το παραπάνω! Δεν έχει βγεί κάτι καλύτερο από αυτή που έχω. Θα μπορούσα να την πούλαγα 700Ευρώ ακριβώς αλλά δεν την πουλάω ούτε με σφαίρες. Όσοι την έχουν δει από κοντά δεν ξεκολλάνε.review > http://www.imagescience.com.au/products/Eizo-Flexscan-S2243W-with-bonus-Eizo-EasyPIX.htmlΤέλος : για εγγύηση, είναι 5 χρόνια, όχι 2-3 που δίνουν οι άλλοι. 150.000 ώρες είναι η εγγύηση για την λάμπα (η κάθε eizo οθόνη που υπάρχει έχει κοντέρ που μετράει, δεν μπορεί το μαγαζί η κάποια εταιρία να σε κλέψει όπως μπορεί να γίνει αλλού). Από προσωπική εμπειρία έχω πολύ καλή, οι άνθρωποι είναι ΥΠΕΡ εξυπηρετικοί, ακόμη και για αρχαία CRT eizo που είχα υπήρχαν ανταλλακτικά.
Eye Μάρτιος 15, 2011 Author #11 Μάρτιος 15, 2011 Αφού δεν υπάρχει άλλη τεκμηριωμένη άποψη θα παραγγείλω την Eizo και εύχομαι να είναι τόσο καλή όσο περιέγραψε ο pokemon640Ευχαριστώ όσους έγραψαν τη γνώμη τους.
αντωνης 55 Μάρτιος 16, 2011 #12 Μάρτιος 16, 2011 Σαν ποια?Πες μου κάποιο μοντέλο...διαλεξε και σου περισσεύουνε και λεφτά απο τις περισσότερες kai 120 HZ απαραίτητο για 3D.ξαναλέω εγω μίλησα για καθαρά gaming και έργα και όπως αναφέρει ο φίλος μιλάει για απλά πράγματα στο photoshop !!!Acer GD245HQ 120Hz LCD Acer GD235HZ 120Hz LCD Alienware OptX AW2310 120Hz ASUS VG236H 120 Hz Hannstar HS233 I-O Data 3D231XBR LG W2363D 120 Hz LG W2363DB 120 Hz Planar SA2311W Samsung SyncMaster 2233RZ 120 Hz ViewSonic FuHzion VX2265wm 120 Hz ViewSonic FuHzion VX2268wm 120 Hz LCD displayκαι κάτι αλλο που ειδα στην eizo και ειναι ξεφτίλα σε οθονη 23-η 24 ιντζες δεν θυμάμαι ακριβός μοντέλο ,ειναι δυνατόν να μην έχει έξοδο HDMI ?
pokemon6401442169101 Μάρτιος 16, 2011 #13 Μάρτιος 16, 2011 ειναι δυνατόν να μην έχει έξοδο HDMI ?Αν ο άλλος θέλει οθόνη υπολογιστή τι να την κάνει την HDMI; η display port ανώτερη είναι σε όλα τα χαρακτηριστικά. (στο κάτω κάτω και τηλεόραση θα έχει σπίτι του αν θέλει να συνδέσει player η playstation)Εμένα και 2 HDMI που έχει τίποτα δεν έχω συνδέσει, η DVI και η VGA με καλύπτουν.
schumifer Μάρτιος 17, 2011 #14 Μάρτιος 17, 2011 Φίλε pier η ζωή σου είναι το photoshop και η 99% ακρίβεια στις χρωματικές αποχρώσεις? Αν ναι ίσως να έχει δίκιο ο poke. Αν όχι, η 22άρα μου μου κόστισε 100 ευρώ (μτχ, καινούρια κάτω από 200) και μου γεμίζει το χώρο, βλέπω ταινίες, επεξεργάζομαι φωτογραφίες και τα πάντα όλα (τα κοάλα τίποτα!)
Eye Μάρτιος 18, 2011 Author #15 Μάρτιος 18, 2011 Την πήρα σήμερα την S2243W .Τελικά καλά έκανα και σ΄άκουσα pokemon.Φοβερή οθόνη με φανταστικά χρώματα.Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.Χαλάλι και το τελευταίο ευρώ που έδωσα.
pokemon6401442169101 Μάρτιος 19, 2011 #16 Μάρτιος 19, 2011 Χάρηκα πολύ pier, πάνω από όλα που είσαι χαρούμενος, εμ τι, μπρίκια κολλάμε; η κάνουμε δουλειά η δεν κάνουμε! Καλύτερη οθόνη δεν υπάρχει και πολύ καλά έκανες.(όπως και εγώ) Παίξε λίγο με τα προφίλ, βάλε και το Utility (screen manager) για να μπορείς να ρυθμίσεις και από εκεί την οθόνη, χωρίς να μπαίνεις στο menu. Σύνδεσε την με DVI(άσπρο), η (αν έχει η κάρτα γραφικών σου) στο displayport. Στο VGA/D-SUB 15pin (το μπλε) χάνει λίγο στις διαβαθμίσεις χρωμάτων και είναι λογικό γιατί είναι βύσμα του 87' με αναλογικό σήμα.(στο μάτι δεν φαίνεται άμεσα, αλλά όταν κάνεις χρωματική επεξεργασία θα φανεί μια μικρή διαφορά)
AkisD Μάρτιος 20, 2011 #17 Μάρτιος 20, 2011 Μαλλον δεν εχει νοημα αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως 700 ευρω για μια 22 αρα ειναι καλη αγορα. Εχω 2 eizo, μια 2110 και την καινουργια sx2461. Τις χρησιμοποιω επαγγελματικα οποτε αντε και πες αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να εχω κατι καλυτερο. Ε λοιπον η ποιοτητα εχει πεσει δραματικα στις πιο καινουργιες eizo. To διαβαζα σε forum επαγγελματιων και δεν το πιστευα. Εδωσα τα 1400 και τωρα το πιστευω. Δευτερον στην Ελλαδα ειναι αρκετα υπερκοστολογημενες, γυρω στο 30% σε σχεση πχ με την γερμανικη αντιπροσωπεια της eizo. Και τελευταιο απο εμπειρια ευχομαι στον αγοραστη να μην σου παθει τιποτα και χρειαστει να πας στην αντιπροσωπεια. Δεν προτεινω τιποτα γιατι πλεον ειναι αργα.
pokemon6401442169101 Μάρτιος 20, 2011 #18 Μάρτιος 20, 2011 Αν με τα 1400 πλήρωσες την SX2461, τότε σε πιάσανε κότσο στην τιμή, είναι παλιό μοντέλο και αντικαταστήθηκε με την S2432 & S2433 ποιο μετά. Αν πλήρωσες και τις 2, τότε είμαστε σε ποιο λογικά πλαίσια (για 4-5 χρόνια πριν αγορά πάντα, όχι νωρίτερα).Ότι στην Ελλάδα είναι υπερκοστολογιμένο κάτι, δεν είναι μόνο στο θέμα Eizo Vs υπόλοιποι, το ίδιο έγινε και με τον intel SSD Vs υπόλοιποι, την Rexair Rainbow Vs υπόλοιπες σκούπες κ.α. Αυτό που αξίζει για αγορά το υπερκοστολογούν, και τη σαβούρα που θα αγοράσει ο οποιοσδήποτε, αυτή θέλουν να διώξουν.Εγώ από αυτή που αγόρασα, είμαι υπερ-ευχαριστημένος και ας είχε 1200+150 για το panel protector της. Δες την mini-ανασκόπηση πότε την έκανα > http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=46684Από τότε δεν βρήκα κάτι που να είναι κάτι καλύτερο από εκείνη. (εκτός από μερικές Coloredge που είδα από κοντά αλλά έχουν τα διπλά και παραπάνω λεφτά)Στο θέμα Service, δεν είχα πρόβλημα με τις 2x T965, αλλά είχαν χαλάσει σημαντικά τμήματα γιατί τα είχαν φάει τα ψωμιά τους (7000-11000 ώρες χρήσης η κάθε μια), και τα ανταλλακτικά τους κόστιζαν πολλά, δυστυχώς το μετάνιωσα που δεν πλήρωσα το service, γιατί σε fps παιχνίδια δεν υπήρχε κάτι καλύτερο και σε crt. Τώρα είμαι με 3x viewsonic 21' crt, και λέω γιατί δεν τις έφτιαχνα τότε να άντεχαν άλλες 7000 ώρες ακόμη.(my fault) Κάθε απορία μου πάντως την κάλυπταν, είναι υπέρ εξυπηρετικοί.
AkisD Μάρτιος 22, 2011 #19 Μάρτιος 22, 2011 Κοιτα προσωπικες αποψεις ειναι ολα αυτα. Κατ αρχην η οθονη ειναι η SX2462 και οχι η 2461,, εκανα λαθος και ειναι ολοκαινουργια και με επιασαν κοτσο μονο επειδη επρεπε να την παρω απο Ελλαδα. Επισης χατηρικα την πηρα 1400 γιατι αρχικα μου ζηταγαν παραπανω, οταν την ωρα που την πηρα η eizo.de την εδινε 1070 με onsite service και αντικατασταση οσο δεν εχεις την οθονη. Καμια σχεση με εδω δηλαδη. Οσον αφορα το service ευγενικοι ειναι δεν λεω, μεχρι βεβαια να πρεπει να βαλουν το "χερι στην τσεπη". Συγκεκριμενα στην δικη μου παρατηρησα μια κατακορυφη εντονη μαυρη σκια την πρωτη μερα που την χρησιμοποιησα. <τους ενημερωσα, ηρθαν στον χωρο μου, παραδεχθηκαν οτι υπαρχει οντως θεμα και οτι θα ζηταγαν αδεια να την αλλαξουν. Μετα απο 4 μηνες δουλεματος και αρκετα τηλεφωνα αναγκαστηκα να επικοινωνησω με αντιπροσωπειες eizo αλλων χωρων και μεσω αυτων τελικα με τα κεντρικα. Δεν πηρα απαντηση αλλα ως δια μαγειας με ξαναπηραν απο την ελληνικη eizo και μου ειπαν τελικα ειναι οκ να μου δωσουν αλλη, η οποια δεν ηταν ολοκαινουργια (δεν μου το ειπαν) αλλα τουλαχιστον δεν ειχε αυτο το προβλημα. Δουλεμα ψιλο γαζι δηλαδη.Στο γραφειο οι συναδελφοι μου εχουν dell, samsung με τα μισα λεφτα και πιστεψε με σε καποια πραγματα ειναι καλυτερη η eizo σε καποια ειναι ιδια η και χειροτερη. Υπαρχουν και αλλα μοντελα αλλα δυστυχως στην Ελλαδα ειναι πολυ δυσκολο να τα δεις. Εδω πας πλαισιο και βρισκεις οτι πιο φτηνιαρικο.Τελος παντων ιιχα σκεφτει να ανεβασω φωτο αλλα εμπλεξα με δουλιες και δεν το εκανα. Αν οποιοσδηποτε ομως το επιθυμει ας το ζητησει και θα το κανω.Για καποιον μου ειναι πολυ απαιτητικος αντε να τα δωσεις τα παραπανω λεφτα, για καποιον τωρα που τη θελει για μεση χρηση ειναι υπερβολικα ακριβες για αυτο που προσφερουν. Οπως ειπα και πριν η γνωμη μου ειναι, πληρως τεκμηριωμενη οπως βλεπεις και ο μοναδικος σκοπος μου ειναι η ενημερωση και η αλληλοβοηθεια για να μην χαλαμε τα λεφτα μας ασκοπα.
schumifer Μάρτιος 22, 2011 #20 Μάρτιος 22, 2011 Για καποιον μου ειναι πολυ απαιτητικος αντε να τα δωσεις τα παραπανω λεφτα, για καποιον τωρα που τη θελει για μεση χρηση ειναι υπερβολικα ακριβες για αυτο που προσφερουν. Οπως ειπα και πριν η γνωμη μου ειναι, πληρως τεκμηριωμενη οπως βλεπεις και ο μοναδικος σκοπος μου ειναι η ενημερωση και η αλληλοβοηθεια για να μην χαλαμε τα λεφτα μας ασκοπα.Ω Θεοί του Ολύμπου, ...λογικήηηηηηηηηηηηηηηΠίστευα ότι είχε χαθεί.Βέβαια αυτό που δεν περίμενα με την καμία είναι αυτά που αναφέρεις για την after sales εξυπηρέτηση. Για τόσα χρήματα με αφήνει άναυδο!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.