computer_maniac Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Γεια σας εχω προβλημα να χρησιμοποιησω το wake on lan με τον υπολογιστη μου.Οταν στελνω το "μαγικο πακετο" ο υπολογιστης μ αναβει μονο αν τον εχω κλεισει λιγα δευτερολεπτα πιο πριν.Ξερει καποιος να με βοηθησει τι μπορει να φταιει;Kαρτα δικτυου Intel PRO/1000 Network Adapterμητρικη gigabyte 965p s3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Φεβρουάριος 22, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 παίζει να είναι θέμα router. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ρυθμίσεις είχα κάνει, αλλά ήθελε port forward κάποια ports σε όλο το domain (192.168.1.χ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer_maniac Φεβρουάριος 22, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Το προβλημα μ δεν ειναι οτι δεν περναει απο το ρουτερ αλλα οτι ο υπολογιστης για να ανοιξει ετσι με wake on lan πρεπει να τον εχω κλεισει λιγα δευτερολεπτα πιο πριν....δεν ξερω τι παιζει.καμια ιδεα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Φεβρουάριος 22, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 ναι γι' αυτό λεω για το ρουτερ. Κοίταξε τις ρυθμίσεις του. Τώρα το pc στα windows έχει βάλει την κάρτα δικτύου να μπορεί να το ξυπνήσει και τις σωστές ρυθμίσεις στο bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer_maniac Φεβρουάριος 22, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Ωραια απο το ρουτερ τις ρυθμισεις σχετικα με τι να κοιταξω;Στα windows εχουν γινει τα απαραιτητα για να ξυπναει το pc απο wake on lan και στα βιος ειναι ενεργοποιημενο.Μπορει να ειναι θεμα ενεργειας οταν κλεινω τον υπολογιστη;αλλα η καρτα δικτυου εχει αναμενα τα λαμπακια της...σορρυ που ρωταω πολλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Φεβρουάριος 22, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 εγώ είχα κάνει forward στο firewall τα ports 7 & 9 για τις 192.168.1.255/255.255.255.0 καθώς επίσης και στο nat τα ίδια. Και το port 5900 το χω αλλά δεν θυμάμαι γιατί το είχα βάλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Φεβρουάριος 22, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο router διαγράφει από τα tables του τη MAC address και IP του υπολογιστή που έχει κλείσει. Δοκίμασε να το σετάρεις να δίνει πάντοτε την ίδια IP στον υπολογιστή αυτό αν χρησιμοποιείς DHCP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.