Necro Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2011 Καλησπέρα σε όλους, ήθλε ανα ρωτήσω υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να ελέγχει stability μνημών? Δεν έχω κάνει OC απλά θέλω να είμαι σίγουρος πως δουλεύουν καλά. Είχα δοκιμάσει παλιά το memtest π με είχε βοηθήσει πολύ, αλλά πλέον το έχουν κάνει με cd boot και τέτοια, και εγώ θέλω ένα πιο απλό πρόγραμμα, όπως ήταν το ίδιο παλιά. ΠΟυ το άφηνε ξέρω γω μία ώρα να δουλεύει και αν δε σ βγαζε πρόβλημα ήσουν ΟΚ(για απλές μνήμες κτλ), ή μέχρι το 200% που το άφηνες να ελέγχει... θυμάμαι όποιος έκανε OC το άφηνε πολλές ώρες για να είναι σίγουρος....
varelasj Φεβρουάριος 13, 2011 #2 Φεβρουάριος 13, 2011 Όσο απλό ήταν τότε το ίδιο απλό είναι και τώρα. Το να το τρέξεις από bootable cd δεν αλλάζει κάτι στη λειτουργία του ή στον τρόπο χρήσης.
Necro Φεβρουάριος 13, 2011 Author #4 Φεβρουάριος 13, 2011 Απλά θα προτιμούσα να μην ασχοληθώ με αυτό έτσι, εφόσον υπάρχει μια απλή λύση σε .exe . Βασικά για να καταλάβω, απλά στο δίνουν σε iso και τρέχεις το cd ή θα πρέπει να το κάνω boot όπως όταν κάνουμε φορματ και να δουλέψω σε τέτοιο περιβάλλον? s&m? μήπως μπορείς να μου δώσεις κάτι παραπάνω γιατί δε βρίσκω κατι... εκτός αν εννοείς ένω ρώσικο που υπάρχει στο πρώτο μόνο λινκ του google...
Skyline1 Φεβρουάριος 13, 2011 #5 Φεβρουάριος 13, 2011 Βασικά για να καταλάβω, 1)απλά στο δίνουν σε iso και τρέχεις το cd ή θα πρέπει 2)να το κάνω boot όπως όταν κάνουμε φορματ και να δουλέψω σε τέτοιο περιβάλλον? Το 2) το οποίο είναι απίστευτα απλό.Υπάρχει αυτός ο τρόπος αλλά και άλλα προγραμματάκια. Παρόλα αυτά δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα δύο αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο αξιόπιστα όσο το memtest...Θα σου πρότεινα μάλιστα να "κάψεις" ένα τέτοιο CD ώστε να έχεις διάφορα διαγνωστικά μαζί. Αν πάλι δεν θες να μπλεχτείς, γράψε μόνο το memtest.
outlaw Φεβρουάριος 13, 2011 #6 Φεβρουάριος 13, 2011 Ναι το Ρώσσικοhttp://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=301
ahilleas100 Φεβρουάριος 13, 2011 #7 Φεβρουάριος 13, 2011 Μπορεί κάποιος να δώσει κανένα link να κατεβάσω το memtest και αν μπορεί κανεις να δώσει οδηγίες η κανέναν οδηγό πως ακριβώς το κάνω ?
Necro Φεβρουάριος 14, 2011 Author #8 Φεβρουάριος 14, 2011 Μπορεί κάποιος να δώσει κανένα link να κατεβάσω το memtest και αν μπορεί κανεις να δώσει οδηγίες η κανέναν οδηγό πως ακριβώς το κάνω ?http://www.memtest.org/Λοιπόν παιδιά να ρωτήσω. Είχα XP sp3. Πριν κάνω φορματ σε windows 7, έβαλα τις νέες 2x2GB supertalent value 800mhz που πήρα. Στο 3dmark05, το οποίο χρησιμοποιώ πάντα γιατί έχω μάθει τα νούμερα για συγκρίσεις απέξω, είχα κερδίσει με τις νέες μνημες 100 πόντους. Εγκατέστησα τα vista, μετά από αρκετές ώρες και κόπο ότι drivers χρειαζόμουν, και άλλαξα το zonealarm για το comodore firewall γιατί μου έκανε κουλά. Το αναφέρω γιατί υποθέτω πως comodore είναι και πιο ελαφρύ. Λοιπόν στο 3dmark05, έβγαλα 500 πόντους λιγότερους τώρα. Το θέμα είναι πως το σύστημα έχει 4gb στα 64bita win7, ενώ στα XP έβλεπε μόνο τα 3. Στα XP πάντα φρόντιζα να κλείνω msn και λοιπά παράθυρα ώστε να έχω πάντα συγκρίσιμες τιμές. Εδώ λοιπόν επειδή ακόμα δεν έχω βρει τα κόλπα του, παρατηρώ από process explorer πως τα win7 λόγω aero κτλ κρατάνε παραπάνω 600-700 mb μνήμης τουλάχιστον, που πρακτικά δε με νοιάζει γτ έχω τη διπλάσια μνήμη τώρα. Στις επιδόσεις όμως επηρεάζει? Λάβετε υπόψιν σας οτι πετάει κάνα συνεφάκι windows update, ή άλλες ειδοποιήσεις όταν είναι μεσα στο 3dmark, πράγμα που πάντα επηρεάζε τις επιδόσεις στα XP όταν έτρεχες 3dmark(και το οποίο εδώ δε μπορώ να το σταματήσω τώρα γιατί πετάνε συνέχεια συνεφάκια τα win7 λόγω συμβατότητας με 3dmark, windows update κτλ). Με άλλα λόγια είναι λογικό να έχω 500 πόντους λιγότερους στο 3d mark? Πρακτικά στα games δε χάλασε ο κόσμος, ειδικά τώρα που θα έχω καλύτερο loading και alt tabbing μεταξύ εφαμοργών, αλλά όπως και να έχει είναι 500 πόντοι. Υπάρχει περίπτωση να φταίει οτι από καλές σχετικά μνήμες (hyperx) πήγα σε value supertalent? Αλλά και οι kingston hyperx παιδιά επί 3 χρόνια υπολειτουργούσαν στη μικρότερη συχνότητα...EDIT: O υπολοιπος υπολογιστής έμεινε απαράλαχτος: C2D 6600, ATI 4850Το S/PDIF που έχω εγκαταστήσει σε audio, ΠΕΡΑ από τους κανονικούς audio drivers, τους χρειάζομαι?Προς το παρόν το απενεργοποίησα...Τέλος, τι είναι το ACPI Utility που με έχουν πρήξει να εγκαταστήσω τα 7?
TASOS Φεβρουάριος 14, 2011 #9 Φεβρουάριος 14, 2011 Το 3DMark 05 δέν μπορεί να αποτελεί μέτρο σύγκρισης ... και πολύ περισσότερο όταν αλλάζεις λειτουργικό και drivers.
viper1442169065 Φεβρουάριος 14, 2011 #10 Φεβρουάριος 14, 2011 Όπως είπε και ο Τάσος, μόνο και μόνο που άλλαξες λειτουργικό, έχεις αλλάξει τελείως την συμπεριφορά του συστήματος οπότε δεν μπορεί να έχεις άμεση σύγκριση.Γενικά τα περισσότερα bench έτρεχαν πιο γρήγορα στα XP, οπότε λογικό να έχεις μια πτώση τώρα στα 7.
Necro Φεβρουάριος 14, 2011 Author #11 Φεβρουάριος 14, 2011 Ναι παιδιά έχετε δίκιο απλά έχω μείνει πολύ πίσω...Αν έχετε καμιά απάντηση για τα άλλα ερωτήματα θα είμαι υπόχρεος, έφαγα 6 ώρες μόνο και μόνο για σετάρω τα προγράμματα χθες και δεν άντεχα άλλο ψάξιμο
Necro Φεβρουάριος 16, 2011 Author #12 Φεβρουάριος 16, 2011 Όλα καλά με τις μνήμες χρησιμοποιήσα το memtest μέχρι το 200% όπως έκανα παλιά, δηλαδή 2 passes και ήταν μια χαρά. Μια δύο αποριούλες ακόμα: 1)Τις νέες μνήμες δεν χρειάζεται να τους βγάλουμε τα αυτοκόλλητα των εταιριών πριν τις τοποθετήσουμε έτσι? δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα με τη θερμοκρασία... 2)Από ότι φαίνεται βρήκα ένα bug στα win7, όταν πατάω κλικ σε ένα πρόγραμμα από την "έναρξη" για να ανοίξει ο φάκελος, όχι να το τρέξω, τότε αναβοσβήνει η οθόνη, όταν έχω κενό desktop από πίσω... ψηφίζω drivers κάρτας γραφικών γιατί το έκανε και στο PES2011 κάποιες φορές, και ανάλογα με τους drivers ήταν πιο ευαίσθητο, τι λεέτε ?
Spyrus Φεβρουάριος 17, 2011 #13 Φεβρουάριος 17, 2011 Για γρήγορο overall θα πρότεινα και το OCCT στο default test 1hκαι αν θες μετά και Linpack.
viper1442169065 Φεβρουάριος 17, 2011 #14 Φεβρουάριος 17, 2011 Όλα καλά με τις μνήμες χρησιμοποιήσα το memtest μέχρι το 200% όπως έκανα παλιά, δηλαδή 2 passes και ήταν μια χαρά. Μια δύο αποριούλες ακόμα:1)Τις νέες μνήμες δεν χρειάζεται να τους βγάλουμε τα αυτοκόλλητα των εταιριών πριν τις τοποθετήσουμε έτσι? δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα με τη θερμοκρασία... 2)Από ότι φαίνεται βρήκα ένα bug στα win7, όταν πατάω κλικ σε ένα πρόγραμμα από την "έναρξη" για να ανοίξει ο φάκελος, όχι να το τρέξω, τότε αναβοσβήνει η οθόνη, όταν έχω κενό desktop από πίσω... ψηφίζω drivers κάρτας γραφικών γιατί το έκανε και στο PES2011 κάποιες φορές, και ανάλογα με τους drivers ήταν πιο ευαίσθητο, τι λεέτε ? Από ό,τι ξέρω, δεν πρέπει να βγάλεις τα αυτοκόλλητα πάνω από τις μνήμες γιατί μετά μπορεί να έχεις θέμα με την εγγύηση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.