Jump to content

i7 920 d0 bloomfield o/c

iraklis19871

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας ειμαι νεο μελος στο φορουμ και αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ οποτε καλη μας αρχη . Οπως λεει και ο τιτλος ενδιαφερομε για το o/c του εν λογω επεξεργαστη ειμαι σχετικα καλος γνωστης του θεματος και εχω διαβασει αρκετα οποτε δεν θελω να ρωτισο τι να κανω μιας και κατω πανω ξερω .

λοιπον ας παμε στο ζουμι.

Τα spec του PC ειναι

cpu: intel i7 920 d0 stepping

mobo : asus rampage 2 extreme

ram : corsair dominator gt 1866 mhz 7-8-7-20

psu : 1000w

cooler : scythe mygen 2

Το βασικοτερο προβλημα αυτη τι στιγμη ειναι η θερμοκρασια , ειμαι απολυτως σιγουρος για τη σωστη εγκατασταση του Cooler με την παστα κτλ και τα ανεμιστηρακια . Την ορα που γραφω το ποστ αυτο τρεχω παραλληλα και το Prime 95 και εχω πετυχει θερμοκρασιες με τα παντα στα στοκ ρολογια ( στο χ21 Multi )σε full load μεχρι και 70C . Παραλληλα εχω κανει σταθερο o/c στα 4 ghz αλλα η θερμοκρασια εκτοξευτικε στα 85 C με το prime 95 ( θερμοκρασια που την θεωρω και πιστευω οτι δεν ειναι λογικη)

To βασικο μου προβλημα ειναι το Cpu Volt με το οποιο δεν μπορω να πετυχω σταθερο o/c κατω απο το 1.30V . Τα settings που χρησιμοποιω ειναι

21multi X 190 BCLK

X.M.P. η ram μιας και το υποστηριζει

CPU Volt 1.30-1.35 V

Cpu PLL Volt 1.85 ( δεν εχω βρει κατι ξεκαθαρο με το ποσο χρειαζετε να ειναι απο το νετ)

Αν εχετε καμια προταση για την τοσο υψιλη θερμοκρασια η κανα suggestion για ρολογια και voltages θα ητανε πολυ καλα

Ευχαριστω Ηρακλης

Έχει καλο airflow το case του υπολογιστή σου; Πόσα και τι fans βάζουν και βγάζουν αέρα απ το κουτί; (cfm?)

Το ρεύμα που δίνεις μου φαίνεται απόλυτα λογικό και θα έλεγα και λίγο αρα το cpu μου φαίνεται αστέρι...

ευχαριστω για την απαντηση . Το κουτι μ ειναι coolermaster cosmos S το οποιο εχω ενα ανεμιστηρα να βαζει αερα μπροστα ενα να βγαζει απο πισω στα πλαγια εχει ενα μεγαλο 20αρι αν δεν κανω λαθος ο οποιος παλι βαζει αερα . Επισης το κουτι ειναι απο πανω τρυπητο οποτε ο ζεστος αερας φευγει και απο εκει . Τελος πανω στη ψυκτρα εχω βαλει αλλους 2 καβατζα ανεμιστηρες που εχω οι οποιοι στελνουν αερα στη ψυκτρα

Σόρρυ , δέν το πρόσεξα ότι έγραφες ποιά ψύκτρα χρησιμοποιείς.

Η ψύκτρα είναι καλή , οπότε άν όντως πατάει και σωστά πάνω στο cpu , δέν νοούνται τέτοιες θερμοκρασίες.

Εκτός και άν δέν είναι σωστές οι ενδείξεις.

Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς ?

//

Επίσης τόσο Vpll δέν το χρειάζεσαι για τα settings που έχεις.

Μπορείς δοκιμαστικά να το ρίξεις και κάτω από το 1,8 ... και λογικά θα πέσει ελαφρώς και η θερμοκρασία του cpu.

core temp χρησιμοποιω

οσον αφορα τορα το cpu PLL 1.81 v ειναι το ελαχιστο που μ επιτρεπει το motherboard μετα παει στο auto ( εχω το τελευτεο bios btw )

Το core temp πάντα μου δίνει ψηλότερες θερμοκρασίες απ το real temp... για δοκίμασε real temp και πες μας αν έχεις διαφορά... το real temp πιστεύω - by the way - ότι είναι πιο ακριβές...

Επίσης... ο αριθμός των ανεμιστήρων δεν παίζει κανένα ρόλο... αν είναι "low noise" μπορεί να έχουν εξαιρετικά χαμηλό airflow... απλά για να είναι αθόρυβοι... γενικά, δε λέω, φαίνεται οτι όλα είναι εντάξει όπως τα λες, απλά όπως είπε και ο Τασος είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες αυτές για το ρεύμα που δίνεις και το o/c που έχεις κάνει οπότε μου φαίνεται περίεργο...

το διορθωσα το θεμα με ενα πολυ απλο τροπο ..... αντι να φυσανε και οι 3 ανεμηστηρες στη ψυκρα εκανα ρευμα αερα απο δεξια προς τα αριστερα και απο κατω προς πανω ( ολα δια μεσου της ψυκρας ) αποτελεσμα 4,2 Mhz σταθερο στο πραιμ 95 για κανα 2ορακι και 81 μαξ θερμοκρασια

edit θεωρω οτι κατι τετοιο ειναι περιεργο ... κατα την γνωμη μου δεν δικαιολογητε τετοια διαφορα με μια τοσο απλη αλλαγη ... αλλα who knows

Έκανες ακριβώς ότι έπρεπε... πίστεψέ με δεν είναι καθόλου περίεργο... τώρα ό,τι θερμοκρασία αποβάλεται απ τις ψύκτες φεύγει εκτός κουτιού και η ψύκτρες σου τροφοδοτούνται συνεχώς με φρέσκο αέρα... μου έτυχε σε φίλο που με φώναξε για παρόμοιο πρόβλημα να δώ ότι τον πύργο του τον είχε χωμένο σε ένα "ντουλάπι" δίπλα απ το γραφείο του ειδικά φτιαγμένο (παραγγελία παρακαλώ στον μαραγγό!!!) για το κουτί του... μετά τις απαραίτητες " μετατροπές" και κατεύθυνση του αέρα απο μπροστά>>πίσω (πίσω άνοιξα με ποτηροτρύπανο δύο 80cm τρύπες στο ξύλο) έπεσαν οι θερμοκρασίες του ~20'C...

Καλησπερα σας . Μετα απο 2 μερες συνεχους oc & trial and error εφτασα το i7 920 d0 spepping στα 4147Mhz (197x21) με 1.30 v cpu volt και ram 7-8-7-20 1.65 v. Που μπορω να φτασω ακομα ? ισως 4.4ghz ? εχω ακουσει για i7 920 με αερα να φτανουν τοσο η τα πραγματα δυσκολευουν ?

κατι που με απασχολει ειναι η ραμ ... την τρεχω στα 1600 και οταν παw να βαλω 2000 αποτυνχανω στα bench οσο και να παιξω με QPI κτλ voltages

το συστημα ειναι

ι7 920 δ0

rampamge 2 extreme

corsair dominator gt 1866

Μπορείς να μας γράψεις ή να βάλεις φωτό , με τις συνολικές ρυθμίσεις και τάσεις που έχεις δώσει στο bios ?

Η ταχύτητα που ήδη έχεις πιάσει , είναι πολύ καλή για καθημερινό σύστημα με air-cooling και 1,3 volt.

δυστυχως ο επεξεργαστης αποδειχθηκε λιγο λαιμαργος παραπανω και αναγκαστηκα να παω στα 1.35 βολτ απο εκει και περα στη φωτο φαινονται τα υπολοιπα

post-14598-1442175679,2452_thumb.png

Όπως σου είπε κι ο Τασος, είσαι πολύ καλα για 24/7 εκει που έφτασες... Αλλα μας είπες οτι σε φορτίο φτάνεις 85 βαθμούς.... δεν τον λυπάσαι; θα έπρεπε να είχες τουλάχιστον μια ικανότατατη υδρόψυξη ήδη πάνω στον επεξεργαστή σου! για να πας παραπάνω θα χρειαστείς κι άλλα βόλτ άρα θα έχεις ψηλότερες ακόμα θερμοκρασίες... Ο επεξεργαστής σου φαίνεται απο τους καλούς, στο είπα και πρίν και σίγουρα με ικανή ψύξη θα φτάσει ακόμα ψηλότερα... Σημασία έχει τι ζητάς... Αν θες 24/7 μείνε εκει που είσαι... είσαι μια χαρά... για τα συστήματα που άκουσες να φτάνουν 4,4 σε αέρα πίστεψέ με δεν θα ήταν μέσα σε κουτί... σε benchtable θα ήταν και με κάμποσους delta εκατέρωθεν να φυσάνε την ψύκτρα τους!

ευχαριστω για τις απαντησεις ..

Η μεγαλυτερη θερμοκρασια που ειδα στο Η/Υ με το 4.2 oc ειναι 80 κελσιου μετα απο καμια ωρα prime 95 οποτε γενικα πιστευω οτι ειναι καλα και χαμηλα . Τωρα οσο αφορα την υδροψυξη ηδη περιμενω να βαλω τα απληστα χερια μου πανω στο κιτ της swiftech και ισως παω και λιγο παραπανω ! Βεβαια δεν θεωρω και πολυ αντιπροσωπευτικο τους 85 κελσιου γιατι ειναι μια κατασταση που δεν θα βρεθει ο υπολογιστης σε μια καθημερινη κατασταση καθως δεν κανω τπτ extreme για gaming τον εχω μονο .. οποτε δεν θεωρω το οτι χτυπαω 80 κελσιου με τα 4 core δουλευουν στο 100 % για ωρα ειναι απειλιτικο αφου δεν προκειτε να συμβει ποτε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.