Jump to content

4 monitor σε μία κάρτα ATI 6870

c_cobhc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί είναι το εξής:

Θέλω να συνδέσω σε ένα desktop σύστημα εξοπλισμένο με μια ATI 6870 4 monitors που να δουλεύουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας eyefinity.

Έχω συνδέσει τα 2 dvi της κάρτας και χρησιμοποιώ και τα 2 minidisplayport με adaptor σε dvi, γιατί τα monitor έχουν μόνο dvi. Η κάρτα λέει ότι υποστηρίζει μέχρι και 6 monitors ταυτόχρονα αλλά όταν τα συνδέω, ενώ αναγνωρίζονται απο το λειτουργικό παίζουν μόνο τα 2. Έχω διαβάζει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω active display adaptor για να δουλέψει το eyefinity με πάνω από 3 οθόνες. Η ερώτηση μου είναι αν καταρχάς γίνεται αυτό που θέλω και αν ναι, πως ακριβώς θα πρέπει να συνδέσω τα monitor καθώς και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να δουλέψουν.

Ευχαριστώ!!

κατ΄αρχην μιλαμε για windows vista ή 7 ετσι?

σε ΧΡ, τις αναγνωριζουν μεν ολες, αλλα δουλευουν μεχρι 2 ταυτοχρονα, δεν μπορεις εκει να εχεις παραπανω απο 2 αναμενες.

Μετα, ναι, για να δωσεις σημα απο DisplayPort (κανονικο ή mini δεν εχει διαφορα) σε DVI χρειαζεσαι active adaptor και οχι passive.

Το θεμα ειναι οτι αν η αναλυση σου ειναι μεχρι 1920*1080, σε καλυπτει και ενας active adaptor DP->single link DVI

Τι σημαινει αυτο? Οτι δεν εχει αναγκη usb τροφοδοσιας, παιρνει ρευμα μονο απο το DP. Και ειναι πολυ πιο οικονομικος. ~30Ε αντι για 80-100 που κανουν αυτοι που ειναι dual link και εχουν και usb καλωδιάκι τροφοδοσιας.

(χμ, τωρα βλεπω οτι εχουν φτηνηνει και εκεινοι)

Εγω συγκριμενα εχω παρει με 34Ε αυτον εδω που ομως ειναι DP κανονικο (για την 5850 μου) και οχι miniDP που εχεις εσυ.

PER.751633.jpg

Τον ειχε φερει και το eshop αλλα ειναι σε ελλειψη.

Ειναι πολυ καλος, εγω τοσο καιρο που τον εχω δεν εχει "κολλησει" ποτε.

Τον εχω βαλει στην "1η" οθονη, αυτη που εχω αριστερα.

Μαλιστα στην αρχη που μου εκανε για μοναδικη φορα on/off μια οθονη,

δεν ηταν αυτη αλλα η μια απο τις 2 που ηταν συνδεδεμενη με DVI.

Οποτε εχω την εντυπωση οτι το καλυτερο ειναι να ορισεις την 1η ξεκινωντας απο το/τα DP.

Αν τυχον εχεις καλωδιο μετατροπης DP->miniDP, τοτε θα σου κανει ενας τετοιος.

Αλλιως πρεπει να βρεις καποιον αλλον miniDP->DVI

Οταν συνδεσεις τις οθονες, μολις μπεις στα win vista/7 ειναι παιχνιδακι να σεταρεις το eyefinity.

Παντως εχω απορια τι ακριβως θελεις να κανεις με 4 οθονες?

το eyefinity βολευει να εχεις 3.

Ή 5 αν εισαι πολυ extreme τυπος.

Tις 4 πως θα τις χρησιμοποησεις?

ΟΙ 4 οθόνες προορίζονται για γραφείο χρηματιστή. Θέλει να βλέπει σε 4 οθόνες 4 διαφορετικά παράθυρα.(το τι θα εμφανίζει σε κάθε μια δεν μας αφορά). Εγώ τις παίζω με 3 σε eyefinity . θα το κοιτάξω και θα postaro πάλι.. ευχαριστώ

οκ, τοτε αλλαζει λιγο το θεμα.

το eyefinity ειναι καλο βασικα για games, διοτι παιρνει τις 3 οθονες και τις παρουσιαζει στα windows σαν ενα ενιαιο monitor.

Αν μιλαμε ομως για windows desktop, για εναν επαγγελματια που θελει να ανοιγει απλως πολλες εφαρμογες σε πολλα monitor,

τοτε ισως ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησει το κλασσικο παλιο extended desktop.

Διοτι με εκεινο θα μπορει να τοποθετει την καθε οθονη οπου του γουσταρει, πανω, κατω, ασυμμετρα, και επισης θα εχει την taskbar και τα εικονιδια μονο στην κυρια οθονη.

attachment.php?attachmentid=27001&stc=1&d=1297520236

Ενω στο eyefinity θα εχει τις οθονες σε σειρα υποχρεωτικα, και την taskbar υποχρεωτικα απλωμενη σε ολες, με το start τερμα αριστερα και τα εικονιδια και την ωρα τερμα δεξια.

27y0gp4.jpg

για επαγγελματικη δουλεια με διαφορες εφαρμογες, νομιζω το extended desktop βολευει καλυτερα.

post-11-1442175678,4674_thumb.jpg

Συμφωνω απλα αυτο που με απασχολει ειναι θα παιξει με το extended desktop 4 οθονες με το active adapter? με βοηθας πολυ παντως.ευχαριστω.

μισο λεπτο, τωρα τι εχεις?

win vista/7 και passive adapters ?

οι οθονες ειναι ηδη αγορασμενες ? τι αναλυση εχουν?

με active adapter θα παιξει σιγουρα η 3η, αφου και σε μενα και σε ολους παιζει.

και η 4η οθονη επισης λογικα, μιας και λεει η ΑΤΙ οτι υποστηριζονται απο τη σειρα 6, απλα δεν νομιζω κανεις να το δοκιμασε.

Τωρα, το αν οι οθονες θα ειναι clone, extended, ή eyefinity, αυτο ειναι δευτερευον και θα το ορισεις εσυ μεσα απο τον driver.

Στην αρχη αναβουν ολες και δειχνουν ολες το ιδιο (clone desktop).

Και μετα τις κανεις εσυ οτι θες απο τον driver, ειτε group(eyefinity), ειτε extended, τους αλλαζεις διαταξη, θεση, οτι σου καπνισει.

Αυτο ειναι πανευκολο.

Το βασικο ειναι να αναψουν ολες μολις μπεις στα windows. Aυτο εξαρταται απο τον σωστο ανταπτορα.

converter απο mini σε κανονικο DP ειχε μεσα η καρτα?

ΥΓ

τιποτα, χαρα μου να σε βοηθαω, ειδικα που προκειται για το eyefinity που ειναι η μεγαλη μου αδυναμια απο την 1η στιγμη που το εβγαλε η ΑΤΙ. :033:

Converter από mini σε κανονικό DP είχε μέσα η κάρτα κομπλέ. Η ανάλυση των οθονών είναι 1920χ1080.WIN 7 είναι σεταρισμένα.

Converter από mini σε κανονικό DP είχε μέσα η κάρτα κομπλέ. Η ανάλυση των οθονών είναι 1920χ1080.WIN 7 είναι σεταρισμένα.

ποιον converter DP->DVI εχεις ηδη παρει και δεν παιζουν?

για να ειμαστε σιγουροι, στην οθονη του catalyst σου δειχνει κατω, εκει που λεει "Please select a display" και τις 3 (ή 4) οθονες?

εκει λοιπον, οταν πατας το μαυρο τριγωνακι σε εκεινη που δεν αναβει, μηπως τυχον και ειναι disabled?

δεν πιστευω να σου εχει επιλογη extend ή copy(δεν θυμαμαι ακριβως) που αν την επιλεξεις αναβει.

Για καλο και για κακο, πατα μια το Detect Displays να ξανακανει ανιχνευση σε ολες και μετα πατα τα μαυρα τριγωνακια σε οποιες βρισκει αλλα δεν αναβουν.

Kαι αν εκει σου δινει καμμια επιλογη extend ή copy/clone, πατα τη , να δουμε αν αναψει.

attachment.php?attachmentid=27001&stc=1&d=1297520236

το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι εγω στον χωρο με τα monitors τηλεφωνικα γινονται ολα και αυτο με δυσκολευει πολυ.παντως θα δωσω καποιες οδηγιες και αν ειναι θα στειλω pm να σε ρωτησω.thanks anyway.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.