Jump to content

ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡ, ΙΒΜ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ (ΑΓ)ΕΛΛΑΔΑ...

Dr Mendel

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Dr Mendel

’λλο να βγάζεις όμως λεφτά και άλλο να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να κοροιδέυεις

Καλα τωρα το καταλαβες αυτο ...????...

Σου λεω και παλι ...Σε ελευθερη αγορα ζουμε , δεν σου επιβαλει κανεις να πας να αγορασεις με το ζορι απο το πλαισιο , αλλα ουτε σου απαγορευει κανει να αγορασεις απο Ιταλια . Οπου ειναι το συμφερον σου θα πας και θα αφησεις τα ωραια σου ευρακια .

Το οτι το πλαισιο δεν ξερει τι θελει ( 'η μαλλον ξερει - θελει κοροιδα ) δεν ευθυνεται σε αυτο η (Αγ) Ελλαδα ....!!!!!!!!!!!

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 15:10]

κοιτα απο την αλλη το πλαισιο παιρνει 100 κομματια γιατι τοσα αποροφα η ελληνικη αγορα ας πουμε. Το ιταλικο πλαισιο παιρνει 1000 γιατι τοσα αποροφα η ιταλικη αγορα. Σαφως τα 1000 κομματια τα δινει σε καλυτερη τιμη η ΗΡ στους ιταλους οποτε μηπως παιζει και αυτο ρολο?

Σωστη η σκέψη άλλα τότε στην κίνα έπρεπε να τα πουλάνε 1 ευρώ το κομματι

Εδώ δε σου φέρνουν καν το καλό μοντέλο που έχει ο ιταλός

Σε θεωρούνε πολίτη δευτερης κατηγορίας(όπως ο Ζινταν βαριόταν να μαρκάρει το Ζαγοράκη άλλα τελικά....)

Αυτη πιστέυω είναι η αλήθεια...

όπως στην αλβανία θα φτάσει από το Μάρτιο ο <<ολοκαίνουργιος>> 386....

Αρχική απάντηση από tomhel [Σήμερα, στις 15:26]

Καλα τωρα το καταλαβες αυτο ...????...

Σου λεω και παλι ...Σε ελευθερη αγορα ζουμε , δεν σου επιβαλει κανεις να πας να αγορασεις με το ζορι απο το πλαισιο , αλλα ουτε σου απαγορευει κανει να αγορασεις απο Ιταλια . Οπου ειναι το συμφερον σου θα πας και θα αφησεις τα ωραια σου ευρακια .

Το οτι το πλαισιο δεν ξερει τι θελει ( 'η μαλλον ξερει - θελει κοροιδα ) δεν ευθυνεται σε αυτο η (Αγ) Ελλαδα ....!!!!!!!!!!!

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Γιαυτο πρέπει να θυμώσουμε λίγο παραπάνω για να καταλάβουν ότι ψαχνουν σε λάθος μερος...

Το ότι οι κινέζοι είναι δισεκατομύρια δε σημαίνει ότι όλοι έχουν την οικονομική συνατότητα αγοράς ειδών υψηλής τεχνολογίας

Το βιοτικό επίπεδο στο σύνολο της κίνας είναι χαμηλότερο από αυτό όλων των ευρωπαικών χωρων άρα τα εισοδήματα μικρότερα άρα λιγότερες αγορες..

Φίλε Dr Mendel συμφωνώ σε αυτά που λες σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική του εκάστοτε καταστήματος αλλά στην τελική το 8075 με το 8080 η μόνη διαφορά που παρατήρησα είναι η extra 512 μνήμη.

Δεν σημαίνει ότι το 8080 ειναι πιο καινούριο απο το 8075.

Είναι η ίδια σειρά zd8000.

Αρχική απάντηση από etheo [Σήμερα, στις 15:55]

Φίλε Dr Mendel συμφωνώ σε αυτά που λες σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική του εκάστοτε καταστήματος αλλά στην τελική το 8075 με το 8080 η μόνη διαφορά που παρατήρησα είναι η extra 512 μνήμη.

Δεν σημαίνει ότι το 8080 ειναι πιο καινούριο απο το 8075.

Είναι η ίδια σειρά zd8000.

1 GB RAM ΣΤΟ ΈΝΑ 512 στο άλλο

256 MB κάρτα γραφικών στο ένα 128 στο άλλο...

Αμα είναι μικρή η διαφορά αυτη τότε εσύ πάρε ένα Αμστραντ και είσαι καλυμένος....

Αλλά εσύ εκεί κόλλησες?

Δε σε πειράζει εγωιστικά που πληρώνεις περρισσότερα από τον ιταλό και πέρνεις τα μισα?

δε γίνετε το όλο θέμα για μια κάρτα γραφικών...

Τι να πω?

Οπως το βλέπει ο καθένας...

Ειπώθηκε και παραπάνω η αγοραστική δύναμη της Ιταλίας σε σχέση με την Ελλάδα είναι κατα πολύ μεγαλύτερη καθώς και αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές κλείνουνε και συμφωνίες με εισαγωγής αν το κόσμο.

Πχ η Sony Hellas είχε συμφωνία με Plaisio για την HX74 LCD 17" και η συγκεκριμένη οθόνη ητανε διαθέσιμη μονο απο το Plaisio. Μπορεί να έχει γίνει και με το συγκεκριμένο μοντέλο φορητού στην Ιταλία.

Είναι πολλά που πρέπει να δεις απο την πίσω μεριά της αγοράς και όχι μονο με το μάτι του τελικού καταναλωτή.

Και όσο για το "Αμα είναι μικρή η διαφορά αυτη τότε εσύ πάρε ένα Αμστραντ και είσαι καλυμένος..." απλά κρίνω και αγοράζω απο όπου μπορώ αυτο που με καλύπτει και στις ανάγκες μου και την οικονομική μου κατάσταση.

Αρχική απάντηση από etheo [Σήμερα, στις 16:14]

Ειπώθηκε και παραπάνω η αγοραστική δύναμη της Ιταλίας σε σχέση με την Ελλάδα είναι κατα πολύ μεγαλύτερη

Αυτα που λες δεν ισχύουν γιατί δεν υπάρχει τόση διαφορά στην αγοραστική δύναμη που να δικαιολογεί την κοροιδία...

Όλες οι εταιρίες έχουν τα χειρότερα και ακριβότερα μοντέλα τους στην ελλάδα.Για όλες τις εταιρίες έγινε ειδική συμφωνία?

’μα εθελοτυφλουμε τα βρίσκουμε όλα φυσιολογικά...

Όταν μας φτύνουνε μη λέμε ότι βρέχει...

Πώς να πάρω τις απόψεις σου στα σοβαρά όταν μου λες πως διαφορά της τάξης του 50% στα χαρακτηριστικα είναι μικρή και ότι zd μοντέλο είναι και το ένα zd είναι και το άλλο άρα είναι ίδια?Μήπως πρεπει να επαναπροσδιορίσεις λίγο τη σχέση σου με τους αριθμούς?

Και στη ζιμπαμπουε λένε ότι πέντιουμ έχουν και στην ευρώπη πέντιουμ έχουμε και εδώ(απλά αυτοί έχουν 4 ενώ εμείς έχουμε το 1 σιγά τη διαφορά...)

εντάξει, αυτό είναι όντως αδικία, αλλά εγώ είμαι της άποψης της αγοράς από έξω. όπου δηλαδή υπάρχει μεγάλη διαφορά δεν γίνεται αλλιώς. αυτή είναι η λύση. δηλαδή πως το βλέπεις, να κατεβούμε 20 άτομα ομόνοια να λέμε "βάλτε πλαφόν στα λάπτοπ"? Εγώ πολλές φορές έχω στείλει mail σε εταιρίες διαμαρτυρόμενος για τις τιμές αλλά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι. Αν η εταιρία (HP, SONY etc) έχει αποφασίσει μια τιμολογιακή πολιτική για μια χώρα, δεν γίνεται τίποτα.

Υπάρχουν πολύ χειρότερα παραδείγματα από αυτό που αναφέρεις. Γενικά η αγορά υπολογιστών είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:30]

εντάξει, αυτό είναι όντως αδικία, αλλά εγώ είμαι της άποψης της αγοράς από έξω. όπου δηλαδή υπάρχει μεγάλη διαφορά δεν γίνεται αλλιώς. αυτή είναι η λύση. δηλαδή πως το βλέπεις, να κατεβούμε 20 άτομα ομόνοια να λέμε "βάλτε πλαφόν στα λάπτοπ"? Εγώ πολλές φορές έχω στείλει mail σε εταιρίες διαμαρτυρόμενος για τις τιμές αλλά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι. Αν η εταιρία (HP, SONY etc) έχει αποφασίσει μια τιμολογιακή πολιτική για μια χώρα, δεν γίνεται τίποτα..

Καλά.

Δεν είπαμε ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου...

το ΓΙΑΤΙ με ενοχλει.

Και άντε η ΗΡ είναι ΗΡ.Το πλαίσιο ακριβότερα ακόμα και από ΗΡ?

Μην ξαναπάρεις να δεις για πότε θα διορθωθουν όλα και θα αρχίσουν να σου στέλνουν αυτοι mail...

Στα 3 ΤURBO X τα 2 δώρο!!1

δεν είναι έτσι τόσο απλά. εγώ π.χ. ποτέ δεν πρόκειται να πάρω turbo-x laptop.

υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλοι που θα έπαιρναν. δε σημαίνει ότι δεν είναι καλά ποιοτικά.

ούτος ή άλλως το πλαίσιο μόνο τη συναρμολόγηση κάνει, τα εξαρτήματα έτοιμα είναι.

επίσης το κοστολόγιο είναι δικό του θέμα, και πάλι δεν με ενδιαφέρει. μπορεί σε κάποια να είναι

ακριβότερο, σε κάποια φθηνότερο, δεν το χω ψάξει (ούτε πρόκειται). δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι

αν δεν αγοράσω εγώ, γιατί εγώ δεν είμαι εταιρία οπότε έχω μηδενικό αντίκτυπο στην αγορά.

αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, καλώς ή κακώς.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 12:01]

κανονικά θα πρεπε να έχει πανευρωπαική εγγύηση ελέω Ε.Ε.

Έναν Canon Pixma αγόρασα από Γερμανία και όλα τα έγγραφα που το συνοδεύαν, αναφέρουν καθαρά και μάλιστα και στα Ελληνικά, ότι η εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή.

Επίσης, έστειλα e-mail στην ΕΙΖΟ ρωτόντας τους για την εγγύηση αν την αγοράσω από την Γερμανία.

Η απάντηση ήταν η εξής (copy-paste):

"Η εγγύηση είναι διεθνής και καλύπτεί τα προϊόντα, σε όλες τις χώρες που υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία ΕΙΖΟ"

:jump: :jump: :jump:

Οπότε, βρείτε μου εσείς έναν λόγο να μην την αγοράσω από Γερμανία 260 ευρώ φτηνότερα απ 'ότι εδώ.

:p

δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια εδω, να το σιγουρεψεις; πολλα εχουν δει τα ματια μας, αφου οι πιο πολλες δεν δεχονται οτιδηποτε δεν εχει φυγει απο τις δικες τους αποθηκες.

Αρχική απάντηση από .38-.45

δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια εδω, να το σιγουρεψεις; πολλα εχουν δει τα ματια μας, αφου οι πιο πολλες δεν δεχονται οτιδηποτε δεν εχει φυγει απο τις δικες τους αποθηκες.

Κατά 99% η εδώ αντιπροσωπεία θα πει πως δεν την καλύπτει - για ευνόητους λόγους...

Αν χρειαστείς όμως το οτιδήποτε και το παίξουν "ζόρικοι" ένα e-mail "απογοητευμένου χρήστη" στην κατασκευάστρια που εξηγεί την κατάσταση είναι αρκετό. Συνήθως ακολουθεί τηλέφωνο από πολύ ευγενική κυρία της εδώ αντιπροσωπείας.....

ΕΙναι υποχρεωμενοι απο το νομο να σε καλυψουν , ασχετα αν το παιζουν δυσκολοι. Ενα email στα κεντρικα της εταιριας ή απο την χωρα που το πηρες και θα τους κραξουν αυτοι οι ιδιοι!! Αυτο ειναι ενα απο τα θετικα της παγκοσμιοποιησης (εχει και θετικα οχι μονο μειον)

Γιατι δηλαδη οταν παρεις κατι απο εδω και εχει χοντρη ζημεια να το στελνουν στην αντιπροσοπεια στο εξωτερικο για αλαγη 'η ανταλακτικα - επιδιορθοση , και εσυ να περιμενεις βδομαδες , και να μην συμβαινει και το αντιθετο? να περνεις κατι απο εξω και να στο κανουν σερβις και εδω?

Αρχική απάντηση από Dr Mendel [Σήμερα, στις 15:30]

Εδώ δε σου φέρνουν καν το καλό μοντέλο που έχει ο ιταλός

Σε θεωρούνε πολίτη δευτερης κατηγορίας(όπως ο Ζινταν βαριόταν να μαρκάρει το Ζαγοράκη άλλα τελικά....)

σε θεωρουνε καταναλωτη δευτερης κατηγοριας κατα τη γνωμη μου.

και καλα κανουν.απο οσο εχω δει οταν κανω βολτες στα μαγαζια και ακουω συζητησεις οι περισσοτεροι ελληνες γνωριζουν ελαχιστα πραγματα για αυτο που αγοραζουν και οτι αυτο συνεπαγεται(εγγυηση πιστοποιηση χωρα προελευσης κλπ κλπ)

αρα για μενα το πλαισιο και το καθε πλαισιο καλα κανει και το εκμεταλλευεται.το συμφερον του κοιταει.το αν ειναι συμφερον για το συνολο της ελληνικης κοινωνιας και οικονομιας ειναι αλλο θεμα.

αυτο που μπορουμε να κανουμε σαν πιο ψαγμενοι ειναι να προτεινουμε στους γνωστους μας και στους γνωστους τους να κανουν λιγο πιο εξυπνες αγορες συμβουλευοντας τους.οσο μπορει ο καθενας και δύναται.

Αρχική απάντηση από .38-.45

Αυτό γινόταν στο παρελθόν συνέχεια... Και εάν βγάλουμε το internet που τότε ήταν για λίγους και χωρίς eshop, το συμαντικότερο πρόβλημα ήταν με τα duty free. Αγόραζες πχ μια βιντεοκάμερα από το τάδε αεροδρόμιο και μετά έμενες μπουκάλα...

Έτσι βγήκαν οι πρώτες paneuropian εγγυήσεις...

Το συμαντικότερο πρόβλημα όμως με αυτές ήταν οτί ελάχιστα προιόντα που κυκλοφορούσαν στην ευρώπη ερχόντουσαν στην ελλάδα με αποτέλεσμα να μην ξέρουν καν οι εδώ οτι κυκλοφορούν έξω (οχι πως να τα επισκεύασουν)

Συγκεκριμένα έχω RAM του 97 με ανακοινώσεις της sony hellas για τα VAIO που επειδή τότε δεν κυκλοφορούσαν εδώ απο την sony hellas αλλά από άλλους να λέει οτι δεν καλύπτονται απο εγγυήσεις κτλ... Εάν σας το scanaro θα γελατέ μέχρι αύριο... Εάν ψάξετε στα περιοδικά της εποχής θα τα βρείτε και εσείς...

’ρα έχουμε αμέσως οτί στο παρελθόν (και λιγότερο σήμερα όσο αφορά τα προιόντα) ήμασταν αγορά β διαλογής και ποιότητας (βλέπε πχ sony made in china και sony made in japan) και προιόντος (πχ VAIO)

Η άποψη μου επί του θέματος είναι οτί στην ελλάδα υπάρχει και στους υπολογιστές μαφία

Είναι γνωστά τα πρόσωπα και οι εταιρίες. Το οτί δεν υπάρχουν επίσημες αντιπροσωπίες σε πολλά προιόντα αλλά υπάρχουν επίσημοι ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ λέει πολλά.

Πω ρε παιδιά, τόση συζήτηση για το τίποτα. Στη τελική αγοράζετε απο Γερμανία όπως πολύ σωστά λέει και ο sa1901. Και όπως επίσης πολύ σωστά λέει και ο AlienHack έτσι και σε πουν καμιά μ@λ@κία ότι δεν ισχύει η εγγύηση εδώ στη Ελλάδα, γράμμα στα κεντρικά και τις επόμενες μέρες θα διαπιστώσετε μια μικροαλλαγή προσωπικού. Είχε η μάνα μου μια τέτοια εμπειρία (όχι βέβαια σχετικά με υπολογιστές αλλά με άλλο προιόν, ίδια περίπτωση όμως) και έγινε όπως λέω παραπάνω. Χωρίς πλάκα, είναι ηλιθιότητα να αγοράζεις απο Ελλάδα, τουλάχιστον όσον αφορά τα pc περιφερειακά. Και δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όχι ?? Θα σας κοστίσει η Courier βέβαια για την μεταφορά.... αυτοί όμως που έχουν συγγενή θα τα βρούν πιο εύκολα.

Κάπου για την Κίνα που είπατε, μπορεί να το κοροιδέψατε αλλά είδατε τι τιμές έχουν στα ρούχα. Που ξέρετε, σε καμιά δεκαετία, όταν εξαπλωθεί και η τεχνολογία στην Κίνα, μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και με τα pc περιφερειακά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.