alcohol Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Η μητρικη μου εχει θεσεις μόνο για 2 στικακια ddr2 και εχω 2χ2GB.Θελω να αποκτησω περισσοτερη μνημη. Τι κανω?- Αλλαζω τις υπαρχουσες μνημες με 2χ4GB- Aλλαζω μητρικη και προσθετω αλλα 2χ2GB- Aλλαζω μητρικη και μνημες και παω σε ddr3
stavpal Φεβρουάριος 10, 2011 #2 Φεβρουάριος 10, 2011 ΛΟΓΙΚΑ (λέω λογικά γιατί δεν λες ποια μητρική είναι ούτε ξέρω πόσο παίρνει max κτλ) 2*4gb θα είναι οκ
alcohol Φεβρουάριος 10, 2011 Author #3 Φεβρουάριος 10, 2011 Για να σου λεω οτι εχει μόνο 2 ram θεσεις καταλαβαινεις οτι δεν ειναι καμμια σπουδαια.Το max που παιρνει ειναι 8GB.Ωστε μου προτεινεις να αντικαταστησω τις 2χ2GB με 2Χ4GB?... εισαι σιγουρος οτι με συμφερει κατι τετοιο? Γιατι νομιζω οτι οι 4ρες ειναι πολυ ακριβες.Και ποιες μου προτεινεις?
stavpal Φεβρουάριος 10, 2011 #4 Φεβρουάριος 10, 2011 ωχ έχεις δίκιο είναι πανάκριβες. Βασικά εννούσα αν έβρισκες φθηνές 2χ4. Τώρα βέβαια άμα είναι να αλλάξεις mobo πόσα θα δώσεις?
alcohol Φεβρουάριος 10, 2011 Author #5 Φεβρουάριος 10, 2011 Το θεμα ειναι να βρω καλο υλικο... σε λογικα πλαισια βεβαια.Εχεις να προτεινεις καποια καλη μητρικη AM3/DDR2 και καποιες καλες μνημες 2Χ2GB να συμπληρωσουν τις υπαρχουσες?
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 11, 2011 #6 Φεβρουάριος 11, 2011 η DDR2 εχει γινει ασυμφορη πλεον και η DDR3 παμφθηνημηπως να πας σε DDR3?
alcohol Φεβρουάριος 11, 2011 Author #7 Φεβρουάριος 11, 2011 Eχω ακουσει οτι οι DDR3 δεν ειναι καλυτερες απο τις DDR2.Για να αγορασω μητρικη και καλες DDR3 8GB δεν θα πληρωσω πολλα?...
Skyline1 Φεβρουάριος 11, 2011 #8 Φεβρουάριος 11, 2011 Για να αγορασω μητρικη και καλες DDR3 8GB δεν θα πληρωσω πολλα?...Αν θες καλή (όχι τέλεια) μητρική κάπου στα 200 ευρώ.Δεν μας είπες όμως γιατί θες να πας σε 8 γίγα...:102:
basilhs_det Φεβρουάριος 11, 2011 #9 Φεβρουάριος 11, 2011 άμα δεν την χρειάζεσαι τόσο μνήμη δεν αξίζει να δόσεις παραπάνω λεφτά
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 11, 2011 #10 Φεβρουάριος 11, 2011 Δεν μας είπες όμως γιατί θες να πας σε 8 γίγα...:102:άμα δεν την χρειάζεσαι τόσο μνήμη δεν αξίζει να δόσεις παραπάνω λεφτάKατ΄αρχην, αυτο ισχυει 1000%.Μετα, αν οντως τη χρειαζεσαι, το συζηταμε. Eχω ακουσει οτι οι DDR3 δεν ειναι καλυτερες απο τις DDR2.Για να αγορασω μητρικη και καλες DDR3 8GB δεν θα πληρωσω πολλα?... αυτο ηταν ενα επιχειρημα στην αρχη των DDR3 οταν εκαναν την διπλασια τιμη.Τωρα κανουν φτηνοτερα απο τις καταργημενες DDR2.Συγκεκριμενα βρισκεις 4GB DDR3 1333MHz απο 40-45Ε, το πολυ 50.Και μαλιστα ακομα και σε 1 dimm 4GBlink link link link link Για να παρεις DDR2, πρεπει να δωσεις το λιγοτερο 60-70E για 4GB συν αυτα που θα δωσεις για νεα μητρικη DDR2 που να παιρνει 4 dimms.(για να βρεις DDR2 σε μεγεθος 4GB ανα dimm ωστε να μην αλλαξεις μητρικη, δεν το συζηταω, δεν βρισκεις, και αν βρεις καπου θα ειναι ακομα πιο ακριβα απο την προηγουμενη λυση)οποτε να αλλαξεις μητρικη, και να παρεις παλι καταργημενη DDR2, και να ειναι και ακριβοτερες οι μνημες?60-70Ε για 4GB DDR2 ενω με 80-90Ε παιρνεις 8GB DDR3 (και πουλας και τις παλιες)?Δεν λεει με τιποτα.Αν θες καλή (όχι τέλεια) μητρική κάπου στα 200 ευρώ.Δεν συμφωνω. Στο ΑΜ3 με 150Ε βρισκεις να εχει τα παντα, και αναλογα τις απαιτησεις σου μπορεις να βρεις ακομα και με 65Ε αξιοπρεπεστατη μητρικη που κανει τα παντα. Πρακτικα, απο την φτηνη που σου ειπα, τα μονα που δεν εχει και θα χρειαστει να πληρωσεις παραπανω ΑΝ τα χρειαζεσαι, ειναι 2η θυρα PCI-E για να κανεις Crossfire, USB3 και sata3 (και firewire).Tεσπα, αν το αποφασισεις, μας λες τι χρειαζεσαι, και σου λεμε πιο συγκεκριμενες προτασεις. Συμπερασμα?Κατα τη γνωμη μου, αν δεν εχεις αναγκη τα 8GB μεινε οπως εισαι.Αν τα εχεις αναγκη, πουλα ΑΜ2 μητρικη και DDR2 μνημες και παρε αντιστοιχες AM3+DDR3.
Skyline1 Φεβρουάριος 12, 2011 #11 Φεβρουάριος 12, 2011 Δεν συμφωνω. Στο ΑΜ3 με 150Ε βρισκεις να εχει τα παντα, και αναλογα τις απαιτησεις σου μπορεις να βρεις ακομα και με 65Ε αξιοπρεπεστατη μητρικη που κανει τα παντα.Παρεξήγηση.Για να αγορασω μητρικη και καλες DDR3 8GB δεν θα πληρωσω πολλα?...Αν θες καλή (όχι τέλεια) μητρική κάπου στα 200 ευρώ.Δηλαδή μνήμες και μητρική 200 ευρώ. Για την ακρίβεια 150 μόνο για μητρική μου φαίνονται πολλά. Κάπου στα εκατό θα έλεγα....Συμπερασμα?Κατα τη γνωμη μου, αν δεν εχεις αναγκη τα 8GB μεινε οπως εισαι.Αν τα εχεις αναγκη, πουλα ΑΜ2 μητρικη και DDR2 μνημες και παρε αντιστοιχες AM3+DDR3.+1000
alcohol Φεβρουάριος 12, 2011 Author #12 Φεβρουάριος 12, 2011 Παιδια, θελω να παω απ τα 4 στα 8GB γιατι ετσι εχεις ενα ταχυτερο γενικα συστημα αλλα και για εναν αλλο λογο: Να καταργησω το pagefile γιατι μου ειπαν οτι ειναι επιβλαβες για τον ssd που ειναι μοναδικος σκληρος στο συστημα(ισως βολευομαι και με 6GB).Με τις τωρινες ddr2 cas4 εχω στο wei 7.6... θα εξακολουθησω να εχω τοσο αν παω σε ddr3 ή μηπως θα εχω ενα χειροτερο σκορ? Γιατι να μην προσθεσω ddr2 4GB αντι να παω σε δαπανηρη αγορα ddr3 8GB αμφιβολου ποιοτητας? Η μητρικη δε χρειαζεται να εχει cross/sli ουτε sata3. Ισως μόνο καποιες o/c δυνατοτητες για να ανεβαζα λιγο τον ξεκλειδωτο επεξεργαστη μου.
stavpal Φεβρουάριος 12, 2011 #13 Φεβρουάριος 12, 2011 άμα είναι να προσθέσεις 4gb ddr2 θέλεις άλλη μητρική (νομίζω έτσι έγραψες στο 1ο ποστ). Άμα είναι να αλλάξεις μητρική συμφέρει να βάλεις ddr3 εκτός αν βρεις ddr2 μνήμη και μητρική μεταχειρα φθηνάΕγώ με 6gb ddr3@1600mhz έχω wei 7.8
alcohol Φεβρουάριος 12, 2011 Author #14 Φεβρουάριος 12, 2011 Το οτι θα αλλαχτει οπωσδηποτε η μητρικη, εννοειται. Δε νομιζω τελικα οτι με συμφερει να παω σε ddr3 διοτι εχω ηδη πολυ καλες ddr2 οποτε βρισκω παρομοιες και προσθετω. Ενω αν παω σε ddr3 πρεπει να πληρωσω 8GB, ενω δεν θα βρω να πουλησω τις ddr2 αφου ειναι ηδη καταργημενες.Φανταζομαι οτι με 6GB παιρνει κανεις καλυτερο σκορ απ οτι με 4GΒ, αλλα θα ηθελα να μου πεις ποιο μοντελο μνημων εχεις ακριβως. Επισης και τα επεξστη/καρτα/δισκο, γιατι νομιζω οτι ολα τα υποσυστηματα ειναι αλληλενδετα.(Μηπως ειναι triple channel?)
stavpal Φεβρουάριος 12, 2011 #15 Φεβρουάριος 12, 2011 ναι triple channel είναι αφού έχω i7 920. Φαίνεται στην υπιογραφή μου
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 12, 2011 #16 Φεβρουάριος 12, 2011 για μενα και τα bench ακομα δεν λενε τιποτα, οποτε και το windows experience index οχι απλως δεν λεει τιποτα αλλα ειναι της πλακας.εγω οπως το βλεπω: τα timmings στις μνημες ειναι μονο για τους bench-ακηδες, και για τις σοβαρες δουλειες ειναι μονο τα πολλα GBοποτε το "καλες" μνημες ειναι για αυτους που δινουν σημασια στα bench.ανετα θα βρεις να τις σκοτωσεις.και μια χαρα θα κανεις δουλεια με DDR3 1333 9-9-9τωρα, αν νομιζεις οτι σε συμφερει να δωσεις 80Ε για να παρεις αλλα 4GB DDR2 800 4-4-4 , αντι να δωσεις τα ιδια λεφτα για να παρεις 8GB DDR3 1333 9-9-9, ειναι πως το βλεπει ο καθενας.Εγω το σκεπτικο μου στο ειπα.
alcohol Φεβρουάριος 12, 2011 Author #17 Φεβρουάριος 12, 2011 για μενα και τα bench ακομα δεν λενε τιποτα, οποτε και το windows experience index οχι απλως δεν λεει τιποτα αλλα ειναι της πλακας.εγω οπως το βλεπω: τα timmings στις μνημες ειναι μονο για τους bench-ακηδες, και για τις σοβαρες δουλειες ειναι μονο τα πολλα GBοποτε το "καλες" μνημες ειναι για αυτους που δινουν σημασια στα bench.ανετα θα βρεις να τις σκοτωσεις.και μια χαρα θα κανεις δουλεια με DDR3 1333 9-9-9τωρα, αν νομιζεις οτι σε συμφερει να δωσεις 80Ε για να παρεις αλλα 4GB DDR2 800 4-4-4 , αντι να δωσεις τα ιδια λεφτα για να παρεις 8GB DDR3 1333 9-9-9, ειναι πως το βλεπει ο καθενας.Εγω το σκεπτικο μου στο ειπα.Φιλε μου, το wei αναφερει ψευτικα στοιχεια? Δεν ειναι καποια ενδειξη? Προσφατα εφτιαξα ενα συστημα σε ενα φιλο, του εβαλα DDR3 1600 2x2GB καποιες Kingston στα 60(μετρια τα υπολοιπα υποσυστηματα) και το wei εδωσε 7,2. Ενω ο φιλος stavpal με το triple channel 2x3GB cas6 παιρνει λογικα 7,8.Εισαι σιγουρος οτι τα timings δε λενε τιποτα? Οσο πιο χαμηλα ομως τοσο πιο ακριβα.Θα βρω μεν αλλα σε χαμηλη τιμη. Ενω αν τις κρατησω τις αξιοποιω.80€ φιλε μου θα εδινα μόνο για τις πιο ακριβες ddr2, υπαρχουν και πιο φτηνες.Απ την αλλη, υπαρχουν ddr3 με τρελά λεφτα, οπως αυτες εδω στο e-shop, supertalent 2x2GB 1600 cas8 με 165€...Για το pagefile τι λες, με πόση μνημη δεν ανησυχω γιαυτο? 6GB, 8GB ή παραπανω?
Skyline1 Φεβρουάριος 12, 2011 #18 Φεβρουάριος 12, 2011 Με τις τωρινες ddr2 cas4 εχω στο wei 7.6... θα εξακολουθησω να εχω τοσο αν παω σε ddr3 ή μηπως θα εχω ενα χειροτερο σκορ?.Φίλε αν ο λόγος που θες να πάρεις έξτρα μνήμες είναι να ανεβάσεις λίγο το σκορ των windows τότε απλά πετάς τα λεφτά σου. Εγώ έχω τετραπύρηνο και 4GB ddr3 @1333MHz και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο που με κρατάει κάπως πίσω είναι ο Caviar Black αλλά δεν δίνω λεφτά για SSD. Από την στιγμή λοιπόν που απ' ότι κατάλαβα έχεις SSD, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις πάνω από 4GB ram δεδομένου του ότι δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές που να απαιτούν πολλά GB (όπως προαναφέρθηκε).Εν τέλει συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω και σου προτείνω να το ξανασκεφτείς. τα timmings στις μνημες ειναι μονο για τους bench-ακηδες, και για τις σοβαρες δουλειες ειναι μονο τα πολλα GB
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 12, 2011 #19 Φεβρουάριος 12, 2011 Φιλε μου, το wei αναφερει ψευτικα στοιχεια? Δεν ειναι καποια ενδειξη? Προσφατα εφτιαξα ενα συστημα σε ενα φιλο, του εβαλα DDR3 1600 2x2GB καποιες Kingston στα 60(μετρια τα υπολοιπα υποσυστηματα) και το wei εδωσε 7,2. Ενω ο φιλος stavpal με το triple channel 2x3GB cas6 παιρνει λογικα 7,8.Εισαι σιγουρος οτι τα timings δε λενε τιποτα? Οσο πιο χαμηλα ομως τοσο πιο ακριβα.Θα βρω μεν αλλα σε χαμηλη τιμη. Ενω αν τις κρατησω τις αξιοποιω.80 φιλε μου θα εδινα μόνο για τις πιο ακριβες ddr2, υπαρχουν και πιο φτηνες.Απ την αλλη, υπαρχουν ddr3 με τρελά λεφτα, οπως αυτες εδω στο e-shop, supertalent 2x2GB 1600 cas8 με 165...Για το pagefile τι λες, με πόση μνημη δεν ανησυχω γιαυτο? 6GB, 8GB ή παραπανω?το pagefile δεν σου χρειαζεται οσο η RAM δεν σου "τελειωνει"αυτο με τη σειρα του εξαρταται απο το ποια προγραμματα χρησιμοποιεις και το ποσο καλα κανει τη δουλεια του το λειτουργικο να ελευθερωνει την RAM οταν σταματαει να τη χρησιμοποιει καποιο προγραμμα.Εσυ βγαλε off το pagefile και κοιτα να δεις αν εχεις προβλημα με τα προγραμματα που χρησιμοποιεις.Αν δεν χρησιμοποιεις τιποτα βαρυ και φοβερο οπως εγω, τοτε και με 4GB μπορει να εισαι οκ.Αν δεις οτι αρχιζεις να εχεις προβλημα, να σου βγαζει το συστημα αναφορες οτι τελειωνει η μνημη και δεν εχεις pagefile, και να κλεινουν προγραμματα για να εξοικονομησεις μνημη, τοτε χρειαζεσαι περισσοτερη μνημη.Μπορεις να κανεις ενα τεστ, να βαλεις ενα σταθερο pagefile στα 2GB ωστε να δεις αν τα 6 θα ειναι αρκετα (4+2)Αν ουτε τα 6 ειναι αρκετα, βαλε ενα σταθερο pagefile στα 4GB, ωστε να δεις αν τα 8 ειναι αρκετα.(παντως σε ΑΜD τα 6GB δεν παιζουν, ή 4 θα εχεις ή 8) Τωρα για τα timmings...Aυτο που λεω εγω ειναι οτι δεν προκειται να καταλαβεις πουθενα καμμια διαφορα παραμονο σε benchmarks.Σε παιχνιδια οχι. Σε εφαρμογες, τι να δεις? να κανει μια βαρια μετατροπη βιντεο αντι για 2 ωρες, 1 ωρα και 59 λεπτα? (και πολυ λεω...)Να κανει μια rar συμπιεση αντι για 20 λεπτα, 19.45 ?Σιγα τη διαφορα.Για μενα οποιος δεν ειναι bench-ακιας, ειναι παραλογο να ξοδεψει 4πλασια λεφτα (165Ε αντι 40Ε) για να παει απο 1333 9-9-9 σε 1600 8-8-8 (ασε που στον AMD σου μπορει να μην καταφερεις καν να τις δουλεψεις στα 1600ΜΗζ...)Ξοδεψε τα να παρεις usb3 και εναν εξωτερικο δισκο usb3, εκει οντως θα καταλαβεις τρελλη διαφορα.ή παρε καλυτερη cpuή καλυτερη vgaή ή ή...
stavpal Φεβρουάριος 12, 2011 #20 Φεβρουάριος 12, 2011 μπορεί να χρειαστείς πάνω από 4gb μόνο αν τρέχεις επαγγελματικά video processing, autocad κλπ ή απλά χρειάζεσαι να τρεχεις τουλάχιστον 2 virtual machines ταυτόχρονα με αρκετή μνήμη στο καθένα. Π.χ. όταν πάω να τρέξω στο vmware win xp, ubuntu και macosx με 1.3gb ram στα xp , 512mb στο ubuntu, 2gb στο macosx πάει στο 77% η ram (+135mb pagefile). Όταν έχω ανοίξει αρκετά προγράμματα μέσα μπορεί να ανεβεί και παραπάνω. Αλλά ντάξει τώρα σπάνια χρειάζομαι να έχω και 2 vmware και word & excel & photoshop...ε τι στο καλόΣίγουρα άμα έχεις 8gb θα μπορείς να τα έχεις ανοικτά όλα αλλά γενικά νομίζω ότι για normal χρήση τα 4 φτάνουν
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.