Jump to content

i7 875k 2.93GHz Overclocking to ?.? GHz

gioujazz3902

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σε όλους, κατευθείαν στο ψητό...

Πρόσφατα πήρα τον i7 875k με σκοπό να τον ανεβάσω όσο πάει... Έχοντας μια εμπειρία στο overclocking φανταζόμουν ότι θα ήταν εύκολο, από τη στιγμή που τον προηγούμενο cpu i5 750 τον είχα stable στα 4.2GHz από τα 2.66GHz.. Δύο λόγια για το σύστημά μου:

CASE: Coolermaster HAF 932

PSU: Enermax pro82+ 625w main & OCZ StealthXStream 2 600w

MOBO: msi P55-GD80

CPU: i7 875k 2.93GHz

RAM: 8GB Corsair Dominator GT 2133MHz C9 1.65v DDR3 Dual channel

VGA: msi NGTX460 HAWK 1GB GDDR5 SLI

DISK: WD Blue Caviar 320GB 7200rpm 16MB RAID 0

Υδρόψυξη για τον επεξεργαστή με Alphacool HF 14 Yellowstone block,

Ένα διπλό ψυγείο κ ένα μονό & Αντλία Thermaltake P500..

Πιστεύω ότι το συστηματάκι μου είναι αρκετά καλό, το έχω φτιάξει με αγάπη κ με πολλές στερήσεις κ θα ήθελα να μου αποδώσει αρκετά καλά σε overclocking καταστάσεις.. Η κύρια χρήση είναι το 3D όπου είναι άψογο (nVidia 3D Vision kit & Acer H5360 projector) αλλά θέλω κ το παραπάνω..

Επίσης δεν έχω αναβαθμίση τους δίσκους μου ακόμη, η επιλογή μου μέχρι στιγμής είναι SSD OCZ Vertex 2 60GB σε RAID 0 διάταξη..

Οι στόχοι μου είναι 7.9 windows experience..

Τώρα είναι 7.7, 7.7, 7.9, 7.9, 6.0

Το enermax έχει τη MOBO και τις κάρτες (SLI ready), τα υπόλοιπα το OCZ..

Το μόνο που πιστεύω είναι ότι το enermax όσο καλό και να είναι δεν είναι αρκετό, αλλά δεν θέλω να το δεκτώ...

Έχω προσπαθήσει στα 4.4GHz αλλά δεν έχει σταθερότητα..

ΤΙ θα πρέπει να προσέξω ακόμη που δεν το έχω κάνει....???

200 bclk x 22 mult

core 1.45v

vtt 1.415v

low droop

auto τα υπόλοιπα

επίσης έχω disable eist, c-state, c1e

επίσης κάτι για μένα παράξενο.. ενώ οι μνήμες είναι για 2133MHz σε default settings με μόνο αύξηση του πολλαπλασιαστή της μνήμης δεν είναι σταθερό πάλι, κολλάει..

αυτή τη στιγμή έχω 4GB εγκατεστημένα τα υπόλοιπα 4GB τα περιμένω..

Η μητρική έχει κάτι διακόπτες αλλά δεν έχω καταλάβει αν είναι κλειστοί δεν αφήνουν περισσότερο ρεύμα από το κανονικό..

καταρχάς είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις o/c όταν έχεις όλα τα slots γεμάτα (άρα μάλλον ξέχνα τα +4)

2ον οι μνήμες σε πόσο τρέχουν τις βάζεις να τρέχουν? Γιατί αν δεν τις πείραξες θα είναι 200*16=3200...

3on πρώτα τεστάρουμε τον cpu με τις μνήμες χαμηλά και μετά τις ανεβάζουμε

παραπάνω ας σου πουν άλλοι που ναι πιο έμπειροι

Το spread spectrum το κάνουμε πάντα disable ... αλλά αυτό είναι στις λεπτομέριες του overclocking.

Μία από τις βασικές αρχές (στο έγραψαν ήδη) είναι να απομονώνουμε μία-μία τις πηγές που μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στο σύστημα μας.

Ετσι λοιπόν , ξεκινάμε με χαμηλά τις μνήμες ... ώστε να ασχοληθούμε σε πρώτη φάση μόνο με το cpu.

Επίσης ισχύει ότι , το κλοκάρισμα με γεμάτα τα dimm slots (πχ 4) είναι δυσκολότερο ... αλλά όχι απαγορευτικό.

Τα τροφοδοτικά σου είναι ok ... φτάνει η ισχύς τους.

Πολλές φορές κάποιοι πολλαπλασιαστές μνήμης , έχουν ιδιαιτερότητες ή και δέν παίζουν σωστά σχεδόν ποτέ.

Σιγουρέψου ότι έχεις το πιό πρόσφατο bios.

Επίσης δές άν οι μνήμες σου και η μητρική σου , υποστηρίζουν XMP

Το υποστηρίζουν το XMP.. Ακόμη 2 dimm έχω μνήμη τα άλλα δύο είναι στο δρόμο, έρχονται.. Λοιπόν, χθες το βράδυ δοκίμασα να κλείσω το spread spectrum και το ΗΤ εκτός των eist, c-state, c1e και κάτι άλλους περιορισμούς και το αποτέλεσμα ήταν να είναι σταθερός στο IntelBurn, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ.. Μόνο οι θερμοκρασίες ήταν σχετικά μεγάλες 86C.. Ολοκλήρωσε επίσης κ το 3DMark06.. Τέλος δοκίμασα κ στα 4.5GHz, αν και δεν έκανα test με το IntelBurn, ολοκλήρωσε πάλι το 3DMark06.. Στόχος 30.000 score στο 3Dmark06 και HT on..

picture screen

http://img39.imageshack.us/g/i7875k44ghzstable.jpg/

Με υδρόψυξη ... και χτυπάς τέτοια εποχή 86C !!! (...και το HT κλειστό).

Δηλαδή το καλοκαίρι που θα έχεις +15C θερμοκρασία δωματίου ... πόσο θα φτάσει ?

100C +

Πιθανόν η υδρόψυξη να θέλει λίγο βελτίωση σε ροή ή σε παροχή αέρα.

Στα 3D είσαι γύρω στους 70C ... και το bench κρατάει σχετικά λίγο.

Φίλε Tasos δεν είναι πιθανό, αλλά σίγουρο.... Σε 4 πράγματα πρέπει να κάνω έναν έλεγχο: Στη διαδρομή να μην υπερβαίνει το 1.8m, Στο φίλτρο μπορεί να δυσκολεύει τη ροή, Στη θερμοαγώγιμη πάστα & στο υγρό που είναι ένα απλό παραφλού... Η διαδρομή είναι

Αντλία->Μονό Ψυγείο->CPU block -> Tank 50ml->Flow meter ->Διπλό Ψυγείο -> Tank 50ml -> Flow meter -> Φίλτρο -> Tank 200ml -> Αντλία...8mm Διάμετρο Σωληνάκια (μικρά)

Κάτι άλλο τώρα..

Ο προηγούμενος υπολογιστής μου

CASE: Coolermaster HAF 932

PSU: Enermax pro82+ 625w

MOBO: msi P55-GD80

CPU: i5 750 2.66GHz

RAM: 4GB Corsair Dominator 1600MHz C8 1.65v DDR3 Dual channel

VGA: asus 4890 1GB

DISK: WD Blue Caviar 320GB 7200rpm 16MB

Στο windows experience είχε σαν κορυφαίες επιδόσεις 7.8-7.9-7.6-7.6-6.3

Το καλύτερο score τώρα είναι 7.7-7.7-7.9-7.9-6.1

Όπως προείπα ακόμη εχω σε χρήση τα 2 dimm (4GB) ram

Γιατί άραγε?

Για το παραφλού έχεις δίκιο.

Το καλύτερο είναι το καθαρό νεράκι ... απιονισμένο.

Θα σου πρότεινα (άν μπορείς) ... να κάνεις όλο το κύκλωμα της υδρόψυξης σε 1/2" διατομή.

Τώρα όσον αφορά τη βαθμολογία του windows experience , μήν την λαμβάνεις και πολύ υπόψιν.

Η ροή είναι κανονική.... Το cpu block δεν είναι της πλάκας (έτσι πιστεύω) άρα το μόνο που έχει μείνει είναι η ποιότητα της thermal paste... Ψάχνω τη Arctic Cooling MX-4 λένε ότι είναι πάρα πολύ καλή... Η ψύξη είναι πολύ καλή, το υγρό είναι σε 24C σε συνθήκες δωματίου 17C.. Από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω ΤΙ...

Πάντως το παραφλού μόνο του ΔΕΝ ψύχει... περίπου 5C πιο κάτω με απιονισμένο νερό...

Χθες βρήκα την Arctic Cooling MX-4, την έβαλα κ έκανα ένα συγκριτικό πριν κ μετά με το IntelBurn 1.24.. 30 times, stantard..

Core Temp

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

#0 51C 50C

#1 47C 47C

#2 48C 48C

#3 47C 44C

water temp

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

START TEST 22.1C START TEST 22.4C

FINISH TEST 23.9C FINISH TEST 24.1C

IntelBurnTest Score

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

904.73 916,12

Default Settings Bios

Για να πω την αλήθεια περίμενα περισσότερη διαφορά αλλά έχω μια ελπίδα ότι οι πάστες χρειάζονται κάποιες ώρες εφαρμογής για να αποδώσουν σωστά, εύχομαι να είναι αλήθεια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.