Lovermanah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2011 Καλημέρα και πάλι μετά απο πολύ καιρό για μένα. Λοιπόν ήρθε η ώρα που θέλω πάλι την βοήθειά σας! Αρχικά διάβασα στο ίντερνετ και έμαθα τι είναι το RAID. Θέλω σε ένα γραφείο που λειτουργεί με σέρβερ να βάλω έναν 2ο δίσκο ο οποίος θα λειτουργεί σαν mirror όπου ταυτόχρονα θα γράφει τα αρχεία με τον 1ο δίσκο, είδα ότι αυτό λέγεται RAID 1. Ωραία όλα αυτά και οι ορισμοί, μπορείτε να με βοηθήσετε στην πράξη πως θα το κάνω αυτο;Υ.Γ.: Δε θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 8, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 δεν χρειαζεται προγραμμα,πρεπει μονο η μητρικη σου να υποστηριζει raid (σχεδον ολες το κανουν)συνδεεις το δισκο, απο το bios βαζεις τις sata υποδοχες (ειτε του chipset ή οποιου αλλου ενσωματωμενου raid controller εχει) σε λειτουργια raid, οποτε μολις μπουταρει θα σου ζητησει τι raid να κανει.μολις ορισεις το raid1 θα μπουταρει και θα ξεκινησει μονο του να αντιγραφει τον ηδη υπαρχον δισκο, στον αδειο καινουργιο.ειναι το πιο ευκολο και απλο πραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 8, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Λίγο προσοχή αν πρόκειται για δίσκο λειτουργικό συστήματος. Αν και γενικότερα ότι και να είναι καλό είναι να υπάρχει πάντα ένα backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr bill Φεβρουάριος 8, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Βεβαια θα πρεπει ο νεος δισκος να ειναι ισος ή μεγαλυτερος απο τον προηγουμενο δισκο.Η καλυτερη λυση βεβαια να παρεις 2 νεους ιδιους σκληρους δισκους να τους εβαζες με Raid 1 και μετα με το προγραμμα Acronis Trueimage.http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/να αντιγραψεις τον παλιο σκληρο δισκο στους 2 νεους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 8, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 Λίγο προσοχή αν πρόκειται για δίσκο λειτουργικό συστήματος. Αν και γενικότερα ότι και να είναι καλό είναι να υπάρχει πάντα ένα backup.με το raid1 δεν υπαρχει προβλημα.μπουταρει απο τον υπαρχων και αντιγραφει τα παντα στον αδειο.αλλωστε αυτο ειναι και το νοημα του raid1.αν σου χαλασει ο ενας, βαζεις εναν καινουργιο και αυτοματα αντιγραφει τα παντα απο αυτον που εμεινε ζωντανος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Φεβρουάριος 8, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 με το raid1 δεν υπαρχει προβλημα.μπουταρει απο τον υπαρχων και αντιγραφει τα παντα στον αδειο.αλλωστε αυτο ειναι και το νοημα του raid1.αν σου χαλασει ο ενας, βαζεις εναν καινουργιο και αυτοματα αντιγραφει τα παντα απο αυτον που εμεινε ζωντανος.Όταν έχεις είδη raid 1 εννοείται αυτό. Όταν δεν έχεις όμως και θες εκεί αλλάζει λιγάκι το πράμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Φεβρουάριος 8, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2011 μπα, και εγω στην αρχη δεν ειχα, και οταν το εφτιαξα ετσι απλα το εβαλα, μπουταρε απο τον παλιο δισκο και εκανε αυτοματα ενα rebuild στον νεο.τοσο απλα, που ουτε που το θυμαμαι πως εγινε.βεβαια ειχα κρατησει image δια παν ενδεχομενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Φεβρουάριος 9, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 εγινε θα λαβω υποψην μου τις συμβουλες σας! ευχαριστω παρα πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.