Jump to content

Κολληματα στο παιχνιδι με O/C...

mikelos

Recommended Posts

cpuru.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

gpus.th.jpg

everestcs.th.jpg

Στις εικονες που ανεβασα θα δειτε το συστημα που εχω.

Εβαλα εναν δευτερο σκληρο με λειτουργικο win7 32bit για να παιζω μονο το Flight simulator x.ΚΑθως με 64bit δεν παιζει η deluxe εκδοση.

Ετσι ειπα να κανω o/c στην gpu@cpu. (intel q6600-Ati HD4350 512mb)

Τις μνημες δεν τις πειραξα και οτι εκανα το εκανα απο bios ανεβαζοντας μονο το fsb και αφηνοντας τα αλλα στην θεση auto.

H cpu 336 fsb εβγαλε 3023Mhz & με prime για test σηκωσε max 53c.

Την Ati την ανεβασα λιγο απο το ati catalyst.

To Προβλημα μου ειναι ενω οταν παιζω με πετα στην επιφανεια εργασιας σαν να μην υπαρχει καν το παιχνιδι.Ετσι πρεπει να το ξανα ξεκινησω απο την αρχη.Καμια φορα μου βγαζει μυνημα οτι εμεινε απο μνημη και να κατεβασω τα settings.

Η ραμ ενω ειναι 4Gb αλλα λογω 32bit δεν δουλευει σωστα.

Τι λετε να φταιει?

Η καρτα γραφικων η μνημες που δεν τις εχω πειραξει η cpu.?

δοκιμασες τις μνημες για λαθη με memtest x86? Prime ποση ωρα ετρεξες και ποιο τεστ? Επισης να σου πω οτι το Flight Simulator X ειναι απο τα ποιο βαρια παιχνιδια που υπαρχουν και θελει και πολυ δυνατο επεξεργαστη και πολυ καλη καρτα γραφικων αλλα και γρηγορες μνημες. Οσον αφορα τον επεξεργαστη προτιματε ενας 2 πυρινος με περισσοτερα GHZ απο εναν τετραπυρινο γιατι δυστυχως το παιχνιδι δεν εχει native υποστιριξη multi-threading αλλα εχει μπει σαν δυνατοτητα με το SP1 αλλα η υλοποιηση του ειναι μετρια. Επισης για καρτα γραφικων θελεις κατι απο 4870 και πανω ακομα και για αναλυσεις 1280χ1024. Οσον αφορα την μνημη τα 2Gb ειναι αρκετα αλλα οσο ποιο γρηγορη και με χαμηλοτερους χρονισμους ειναι τοσο καλυτερα για το παιχνιδι. Το συγκεκριμενο παιχνιδι επισης ειναι και προγραμμα αλεγχου σταθεροτητας ενος overclocked συστηματος μια και μπορει να τρεχεις ωρες prime,3D Mark,Furmark κτλ σε καποια συχνοτητα επεξεργαστη, μνημων καρτας γραφικων αλλα το FSX να μην ειναι σταθερο. Γνωμη μου ειναι να κανεις εναν ελεγχο στις μνημες για λαθη αφου προσπαθισεις να κατεβασεις λιγο τα latency πρωτα γιατι τα 6αρια σε DDR2 μνημες ειναι πολλα. Πριν τα κανεις 5αρια απο το BIOS χειροκινητα δωσε ταση στις μνημες μεχρι 2,2Volt που ειναι αρκετα ασφαλης. Επισης για τον επεξεργαστη κατεβασε λιγο την συχνοτητα και δοκιμασε αν ειναι σταθερο το παιχνιδι χωρις να κλοκαρεις την καρτα γραφικων αρχικα. Αφου βρεις την συχνοτητα που ειναι σταθερο το παιχνιδι σε μνημες και επεξεργαστη αρχισε να ανεβαζεις και την καρτα γραφικων. Καλη επιτυχια ευχομαι.

Από τη στιγμή που σε πετάει το παιχνίδι το σύστημα δεν είναι σταθερό. Όταν κάνεις oc κάνεις ένα ένα τα πράματα και δοκιμάζεις. Πχ μόνο το cpu ή μόνο την gpu δοκιμάζεις και βλέπεις. Όλα μαζί δε γίνεται γιατί πολύ απλά δε μπορείς να ξέρεις ποιο από όλα δεν ειναι stable.

Memtest για τις μνήμες (δεν είναι must το "καθαρό")

Prime (να βεβαιωθείς ότι ζορίζει και τα 4 cpu) για ένα 12ωρο

Furmark + 3dmark για την vga

Όπως είπε ο Βαρελάς, ένα ένα, ανέβασέ τα και έλεγξέ τα διεξοδικά....30 λεπτά στο καθένα δεν είναι αντιπροσωπευτικό stress ώστε να είσαι σίγουρος οτι θα σε βγάλε σε game.

Η φαση ειναι οτι μου κολλα οταν παω να κανω save.Την καρτα την εβαλα default οποτε δεν ξανα κολησε απο εκει.Η cpu με prime 30λεπτα δεν κολλα πουθενα και δεν σηκωνει πανω απο 53c.Μαλλον απο μνημες την παταω.Εβαλα 2,2 volt και ειναι απο ειδα χρονισμενες 5-5-5-5-15 400mhz fsb-dram 5:6

Tι αλλο μπορω να κανω με τις μνημες?

Μηπως να κατεβασω λιγο το fsb?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.