Jump to content

Προσθήκη 4GB - Συμβατότητα

Kaf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφάσισα πως πρέπει να περάσω σε 8GB μνήμης, μιας και με Virtualbox ανοιχτό αρχίζει και γεμίζει το swap και σέρνεται το σύμπαν.

Έχω ήδη ένα kit 4GB Corsair, και συγκεκριμένα το TW3X4G1600C9DHX

Οι συγκεκριμένες είναι 1600MHz, 9-9-9-24 στα 1.8V

Παρήγγειλα σήμερα από το amazon.co.uk τις TW3X4G1600C9D, οι οποίες φαίνεται να έχουν τα ίδια timings, στα ίδια MHz, στο ίδιο voltage. Η μόνη διαφορά τους είναι στο part number, καθώς οι δεύτερες δεν έχουν το HX στο τέλος.

Πρόκειται για διαφορετικές μνήμες; Αν καταλαβαίνω καλά το HX σημαίνει Heat eXchange, σύμφωνα με την Corsair, άρα η μοναδική διαφορά τους πρέπει να είναι (λογικά) στην ψύκτρα.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι συμβατά αυτά τα 2 kits μεταξύ τους;

Θέλω να τρέχουν απαραίτητα σε dual channel.

Σκοπεύω να τις δουλεύω στα 1333 MHz, μιας και λόγω του IMC (αυτό λένε πως φταίει στα forums της Corsair) στα 1600 παίρνω errors στο memtest.

(Ναι, κακώς αγόρασα 1600MHz εξ'αρχής, και ακόμη χειρότερα στα 1.8V)

Mobo: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P

CPU: Phenom II x4 810

Δύστροπο board έχεις και όντως ο imc δεν θα βοηθήσει. Γενικά από socket 754 η AMD έχει θέματα μόλις τιγκάρεις τα slots και το να παίξουν σωστά πολλά dimms αποτελεί εξαίρεση. Μεταξύ τους τα κιτ θα είναι συμβατά πάντως με το 2ο κιτ πάντως, εμένα να με έχει παιδέψει σε intel και 4x όμοια, που εν τέλει παίξανε 1066 (πήραμε όμως την Πόλη... εχμ... timings κάτω).

Είχα μείνει για ένα κάποιο χρονικό διάστημα με 4Χ2GB DDR2 Mushkin (2 άσπρες και 2 κόκκινες 800 και 1100 αν δεν κάνω λάθος) και τον Phenom 9750 χωρίς το οποιοδήποτε πρόβλημα. Παλιότερα με 4Χ1GB Rendition για τουλάχιστον μήνες (αν όχι 1-2 χρόνια) άλλοτε με Athlon X2 και αργότερα με τον Phenom, επίσης κανένα πρόβλημα.Νομίζω ότι πάει καιρός από τότε που 4 dimms στρεσάρανε τον IMC και τα όποια προβλήματα είναι μάλλον περιορισμένα και εξειδικευμένα. Κάτι DDR2 800MHz Teamgroup π.χ. δεν παίζανε σε δύο διαφορετικά boards με SB600 αλλά δουλεύανε μια χαρά σε boards με SB7X0. Τώρα τι ρόλο βάραγε το SB με τις RAM μην με ρωτάτε, δεν ξέρω!!!

Άρα θα τις ανοίξω όταν έρθουν και θα αρχίσω τις δοκιμές.

Κυρίως ανησυχούσα για τη συμβατότητα των dimms μεταξύ τους. Δε με καίει και τρομερά αν χρειαστεί να πέσω και στα 1066, απλά θα προσπαθήσω όλους τους δυνατούς συνδυασμούς στα 1333 πριν κατέβω.

Τα 1600 τα έχω ήδη ξεχάσει, αφού ούτε καν με 2 dimms δε λειτουργεί σωστά.

Επικοινώνησα με την Corsair για να τους ρωτήσω αν έχουν να προτείνουν κανένα kit που θα λειτουργεί σίγουρα μαζί με το δικό μου, και μου απάντησαν πως "I am sorry but we do not support mixing memory and I would suggest you purchase an 8 Gig set sold and tested together"

Επειδή όμως ο επιμένων νικά, τους ξαναέστειλα μήνυμα και ζήτησα να μου πουν τη διαφορά μεταξύ των TW3X4G1600C9D και των TW3X4G1600C9DHX. Ελπίζω να απαντήσουν πριν έρθει το σετάκι από το amazon.

Και επίσημα:

Technical Support

That is correct, the only difference would be the color of the heat sinks that are used on the parts.

DHX = Silver

Dominator = Black

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.