Larys Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2011 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά,Έχω ένα πρόβλημα με τις RAM τον Η/Υ μου...(Όποιος γνωρίζει και θέλει να βοηθίσει ας απαντήσει...)Τα Windows και το Bios διαβάζουν πως ο Η/Υ έχει 4 gb ram ενώ έχει 6 gb ram... Το πρόγραμμα (CPU-Z) δίχνει σχετικά για τις ram ότι υπάρχουν 6 gb, που αυτό είναι το σωστό αλλά γιατί τα Windows ή το Bios δεν βλέπουν και τα άλλα 2 gb ?Specs:OS: Windows 7 Ultimate 64 bitsMobo: MSI P55-GD65Ram: A-DATA 3*2 GB DDR3 1600GΥΓ: (Αν έκανα το thread σε λάθος section, παρακαλώ μετακινήστε το)
stavpal Ιανουάριος 3, 2011 #2 Ιανουάριος 3, 2011 είναι dual-channel. Τώρα σου εμφανίστηκε αυτό ή είναι από την αρχή? Μήπως επειδή είναι dual channel πρέπει να έχεις μνήμες σε 1, 2 ή 4 slots? http://hardforum.com/showthread.php?t=1452669&page=2
Larys Ιανουάριος 3, 2011 Author #3 Ιανουάριος 3, 2011 Από την αρχή είναι...Από ότι θυμάμαι, η mobo υποστιρίζει dual-channel ενώ οι μνήμες μου είναι tripple-channel... τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ?Στο Resource Monitor μου δίχνει Installed: 4096 MB ενώ στο CPU-Z μου δίχνει memory size: 6144 MB...
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 3, 2011 #4 Ιανουάριος 3, 2011 Κάνε ένα update το BIOS της μητρικής, έπειτα clear CMOS ( load BIOS Defaults ), save & exit.Μετά ρύθμισε πάλι το BIOS ( σωστά ελπίζω ).Αν πάλι το BIOS βλέπει 4GB και όχι 6GB τότε τα σενάρια έχουν ως ( με σειρά πιθανότητας ):1. Έχεις κάποιο στραβωμένο pin στο CPU socket2. Έχει ψοφήσει κάποιο DIMMάκι ( μνήμη RAM )3. Έχει πρόβλημα η μητρική4. Έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής ( τμήμα αυτού, ο memory controller )Όλα αυτά θεωρόντας ως δεδομένο ότι έχεις ρυθμίσει ολόσωστα το BIOS
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.