Jump to content

Via Vs Nvidia chipsets

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνομαι για μητρική 939 με agp. Απο διάφορες παρουσιάσεις βλέπω το msi nforce 3 με αρκετές παραξενιές αλλά γενικά αρκετά καλο μπορντ. Απο την άλλη βλέπω και κάτι προτάσεις με Via chipset k800 pro (msi k8t fir, Asus a8v V2). Σε άλλα site τα ψιλοθάβουν (anandtech) σε σχέση με τα nforce

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2128&p=18

Ενω σε άλλα το kt800προ του ρίχνει στα αφτια σχεδόν παντού

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1682&page=7

Τελικά τι γίνεται με τα Via; Γιατί όλου επιλέγουμε nvidia;

Προσφέρει κάτι ουσιαστικό ή απλά είναι μόδα;

Κάποια αξιόπιστη σύγκριση επιδόσεων, OC,σταθερότητας μεταξύ τους υπάρχει; Οι κάτοχοι Via (αν υπάρχουν) τι έχουν να πουν;

Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής

1. MSi neo nforce 3

2. Epox NDA3+ nforce 3

3. Gigabyte .... nforce 3

1. Asus a8v V2 Αυτή που λειτουργούν τα locks

2. msi k8t fir

Εκτός αν αποφασίσει η DFI να βγάλει nforce 3 939 να τελειώνουμε :dots:

Ακούω προτάσεις, ιδέες, συζήτηση

Οπως θα δεις απο το συστημα μου εχω την Α8V deluxe rev 2. Overclocking δεν εχω κανει καθολου οποτε επι αυτου δεν μπορω να σε διαφωτησω καθολου.

Το μονο προβλημα που συναντησα ηταν οταν στην αρχικη μου συνθεση διαλλεξα μια 9800pro. Το συστημα εκανε restart στα παιχνιδια αλλα και στα win με αποτελεσμα να ειναι πολυ ασταθες. Σε διαφορα φορουμ που διαβασα καταλαβα οτι το VIA εχει καποια προβληματα συμβατοτητας με της συγκεκριμενες καρτες. Αλλαξα την καρτα με την 6600GT και απο τοτε ολα ΟΚ.

Απο κει και περα, εκτος απο το θεμα με την καρτα γραφικων, οταν συναρμολογησα τον υπολογιστη δεν συναντησα καμια δυσκολια και δουλεψε κατευθειαν χωρις προβληματα με το υπολοιπο hardware. Τωρα βεβαια δεν εχω και το πιο ψαγμενο συστημα αλλα μπορεις να παρεις μια πρωτη ιδεα.

Bottom line...για τις αναγκες μου η μητρικη ειναι πολυ καλη και με πολλα παραπανω features που στο μελλον σκοπευω να τα εκμεταλλευτω (RAID κλπ) και μεχρι τωρα εχω μεινει ευχαριστημενος.

’λλος ρε παιδια δεν έχει να πει κάτι; Αυτή η βρώμα η dfi 939 nf3 πότε θα έρθει ρε γμτ ή μήπως άδικα περιμένω:(

Ας το ξαναπώ: VIA & Overclocking = Drink & Drive. Απλά δεν γίνεται.

Υπάρχουν φήμες ότι στο 2012 η VIA θα χρησιμοποιήσει ξεχωριστό clock generator (μόνο για το PCIexpress βέβαια, τα υπόλοιπα PCIx θα συνεχίσουν να είναι ξεκλείδωτα, μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας...)

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το ViA υπερέχει σε σταθερότητα και ωρίμότητα σε σχέση με τις παιδικές ασθένειες των nforce.

Αρχική απάντηση από Gabriel

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το ViA υπερέχει σε σταθερότητα και ωρίμότητα σε σχέση με τις παιδικές ασθένειες των nforce.

μπα , μου φαινεται ακριβως το αντιθετο γινεται

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:05]

μπα , μου φαινεται ακριβως το αντιθετο γινεται

Μπά δε νομίζω...

Το nforce2 ήταν αυτό που με ανάγκασε να ξαναγυρίσω σε Intel...

Ποτέ δε κατάφερε να δουλέψει σωστά το USB2.0 (ειδικά με εξωτερικό USB δίσκο aka Delay write failed) με την Abit NF7,για να μη μιλήσω για corrupted files.

Όπως είπα,παιδικές ασθένειες.

Δε ξέρω τι γίνεται με τα Nf3-4 αλλά με το 2,είχα προβλήματα που δεν είχα όταν είχα KT333...

Δε ξέρω τι γίνεται με τα Nf3-4 αλλά με το 2,είχα προβλήματα που δεν είχα όταν είχα KT333...

Το παλικάρι ρωτάει για Κ8, μας λες ότι δεν έχεις σχέση με nf3-nf4 και κατά τ'άλλα έχεις άποψη και την πιστοποιείς βάσει του nf2... I rest my case...

Αρχική απάντηση από Chosen

Το παλικάρι ρωτάει για Κ8, μας λες ότι δεν έχεις σχέση με nf3-nf4 και κατά τ'άλλα έχεις άποψη και την πιστοποιείς βάσει του nf2... I rest my case...

οτι ειπε. Αν και δεν ειχα προβλημα και με nf2

Αρχική απάντηση από Chosen

Σαφώς δεν έχω σχέση με Nf4 (έχω χτίσει nf3 rig για φίλο και πήγε ΟΚ) αλλά δηλαδή το να πεί κάποιος τη προσωπική του εμπειρία με Nf2 δεν είναι κακό και μη υπολήψιμο νομίζω.

Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμα υπάρχουν Unified drivers για nforce πλατφόρμα και συνεπώς μπορεί και να υπάρχουν προβλήματα ακόμη...

Φίλε Γιώργο μάλλον ήσουν από τους τυχερούς με Delay write failed μυνήματα...

Ας μην είχε θυμηθεί να βγάλει το ΚΤ880 η βία μετά το τέλος των ΧΡ και θα τα ξαναλέγαμε .Ελπίζω να μην το θυμηθεί σε 2-3 χρόνια πάλι να βγάλει κλείδωμα για τους 64μπιτους

Asus και Abit με το "απλό" Κ8Τ800 δεν έχουν pci lock, αλλά έχουν dividers (1/7, 1/8) - όχι και ότι καλύτερο, αλλά κάτι είναι και αυτό

Τα Κ8Τ800 pro, & K8T890 (pci express), EXOYN pci lock

έτσι η Via είναι μέσα στο "παιχνίδι" και αυτό είναι καλό για όλους

Oι γενικότητες είναι επικίνδυνες, ακόμα και αυτή....

Για να παίξεις "λίγο" με το overclocking μπορείς και με το SiS. Το overclocking δεν εξαρτάται μόνο από το chipset. Μεγάλο ρόλο παίζει και η μητρική. Με το VIA KT600 έκανα καλύτερο overclocking από το nForce. Όταν η Abit NFS ήθελε ένα σωρό mods για να παίξει πάνω από τα 225FSB, έβαζα στην MSI ΚΤ6-Delta 237ΜΗζ FSB 1:1 και έπαιζε με τη μια... Αυτή η καταπληκτική μητρική έδινε απίστευτα ρεύματα και ήταν κορυφαία σε ποιότητα. Ήταν η πιο γρήγορη μητρική που θυμάμαι οτι είχα ποτέ. Γρήγορο IDE (καμμία σχέση με την πατάτα του nForce2), απίστευτη απόκριση και ασύλληπτο για τους nForcάδες overclocking που μόλις τους έλεγα οτι είχα FSB 235-237 βλαστημάγανε που πήρανε nForce.

Eπίσης, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του VIA σε όλες τις εκδόσεις, είναι οτι δεν χάνει πολύ από τους διαιρέτες. Βάζω στο K8T800 pro 240 1:1 και 240 5:3 και οι διαφορές είναι αμελητέες σε πραγματικές συνθήκες αλλά και σε πολλά benchmarks.

Επίσης, εκεί που έχασε η VIA ήταν στο marketing. Η nVidia απευθύνθηκε απ'ευθείας στους enthousiasts και οι κατασκευστές μητρικών ενσωμάτωσαν τα τσιπάκια της σε hi-range μητρικές ενώ χρησιμοποίησαν το VIA σε φθηνές λύσεις. Μια μητρική καλή γύρω από το VIA μπορούσε να κάνει παπάδες. Ακόμα και χωρίς PCi-lock. ’λλωστε για να αξιοποιήσεις το nForce θα πρέπει να παίζεις 1:1 αρκετά ψηλά το οποίο σημαίνει πολύ καλές και ακριβές μνήμες αλλά και πολύ καλής ποιότητας μητρικής για να μη σε ταράξει σε bios corruptions, Destruction Fire & Inaccuracy του συστήματός σου κλπ....

Και η Asus και η MSI χρησιμοποιούν το ίδιο chipset. Αλλά η MSI κάνει καλύτερο overclocking. Γιατί? Αυτό αποδεικνύει το ρόλο του κατασκευαστή μητρικής.

Στην τελική, είναι τι ζητάς. Αν θες απροβλημάτιστο PC μάλλον θα διαλέξεις VIA. Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με αυτό ενώ παίζει άψογα άλο μου το Hardware. Με το nForce πάντα είχα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Τι να το κάνω αμα κλοκάρει καλύτερα όταν δε μου παίζουν οι PCI κάρτες μου?

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι η επιλογή της μητρικής δε γίνεται μόνο από το chipset αλλά αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων από τους οποίος ο κατασκευαστής την μητρικής είναι ίσως ο πιο σημαντικός.

Νομίζω πάντως ότι το A8V rev.2.0 έχει κλειδωμένο PCI/AGP.

Γιατί δεν ρωτάμε και τον endurάκο που την "ξεκοκκάλησε" τόσους μήνες να μας πει τι έχει και τι δεν έχει;

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Στην τελική, είναι τι ζητάς. Αν θες απροβλημάτιστο PC μάλλον θα διαλέξεις VIA. Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με αυτό ενώ παίζει άψογα άλο μου το Hardware. Με το nForce πάντα είχα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Τι να το κάνω αμα κλοκάρει καλύτερα όταν δε μου παίζουν οι PCI κάρτες μου?

.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με nforce2, nforce3...

καλά, εδώ που τα λέμε και εγώ δεν αντιμετώπισα απολύτως κανένα πρόβλημα με nf3-250, όλα δουλεύουν άψογα! μέρα με νύχτα η διαφορά με nforce2

(fan - μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον - της VIA... )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.