jimos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 Καλήσπερα,Πρόσφατα πήρα καινούργιο desktop αλλά έχω ένα 'πρόβλημα' με τη σύνδεση της 23'' οθόνης μου με το πύργο. Η 5870 μου διαθέτει όπως ξέρετε HDMI θύρες όπως και η οθόνη μου αλλά χρησιμοποιώ την DVI σύνδεση διότι μόνο με αυτήν η εικόνα καλύπτει πλήρως την οθόνη μου. Με HDMI φαίνεται λίγο μικρότερη η εικόνα στην οθόνη μου. Προσπάθησα να αλλάξω τις ρυθμίσεις στην οθόνη, στο driver της κάρτας, στις επιλογές των win7 μου, τίποτα, δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου την οθόνη. Έχετε καμιά πρόταση ?Ευχαριστώ πολύ και καλή πρωτοχρονιά!
AkisD Δεκέμβριος 27, 2010 #2 Δεκέμβριος 27, 2010 Φιλε jimos, πηγαινε στον catalyst, στο home που δειχνει την οθονη σου και κανε κλικ στο βελακι που ειναι στην πανω δεξια γωνια και επιλεγεις configure. Μετα πηγαινε στο tab με το scaling options, και κουνα το slider αριστερα δεξια...γεμιζει η οθονη σου η οχι?
jimos Δεκέμβριος 29, 2010 Author #3 Δεκέμβριος 29, 2010 Φιλε jimos, πηγαινε στον catalyst, στο home που δειχνει την οθονη σου και κανε κλικ στο βελακι που ειναι στην πανω δεξια γωνια και επιλεγεις configure. Μετα πηγαινε στο tab με το scaling options, και κουνα το slider αριστερα δεξια...γεμιζει η οθονη σου η οχι?Έχω την έκδοση 10.7 του Catalyst και δεν βρίσκω πουθενά αυτές τις επιλογές scaling σύμφωνα με τις οδηγίες σου. Πατώντας δεξί click στο βελάκι που είναι η οθόνη μου βλέπω μόνο 3 επιλογές: Rotate, Identity και Properties.
AkisD Δεκέμβριος 30, 2010 #4 Δεκέμβριος 30, 2010 Θα στο περιγραψω πιο αναλυτικα.Αφου ανοιξεις τον catalyst επανω αριστερα εχει ενα μενου με ολες τις κατηγοριες(Welcome, information center...). Επιλεγεις το Desktop&displaysΣε ενα γκρι πλαισιο μεγαλο βλεπεις την οθονη σου και κατω απο αυτο σε μικρογραφια βλεπεις ολες τις συνδεδεμενες οθονες. Στην μικρογραφια αυτη εχει επανω δεξια ενα βελακι, το πατας(δεξι αριστερο το ιδιο ειναι) και θα σου βγαλει configure και identify display.Διαλεγεις το configure και μετα δοκιμασε αυτο που περιεγραψα στην προηγουμενη απαντηση.
jimos Δεκέμβριος 30, 2010 Author #5 Δεκέμβριος 30, 2010 Είσαι κ ο πρώτος! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και καλή πρωτοχρονιά!
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 31, 2010 #6 Δεκέμβριος 31, 2010 ειχα κι εγω τετοια προβληματα οταν συνεδεσα το PC με την TV και απογοητευτηκα λιγακι με την ΑΤΙ...το θεμα ειναι οτι παρολο που ρυθμιζα το scaling στο 0% για να γεμιζει κανονικα την οθονη της TV (και δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η επιλογη δεν ειναι default...),καποια παιχνιδια, αν θυμαμαι καλα πρεπει να ηταν καποιο Crysis, οταν ξεκινανε γυρνανε παλι αυτοματα σε μικροτερο μεγεθος με μαυρο περιθωριο γυρω-γυρω...Απογοητευτηκα με την ΑΤΙ σε αυτο το θεμα. Ευτυχως που το ολο θεμα PC στην TV (ακομα και για το gaming) το εχω διαγραψει, αλλιως μπορει και να το γυρναγα σε nVidia...
jimos Δεκέμβριος 31, 2010 Author #7 Δεκέμβριος 31, 2010 Συμφωνώ μαζί σου, θα έπρεπε να προσαρμόζεται full screen μετά τη σύνδεση. Κατεβάζω το black ops, ελπίζω να μην έχω τέτοιου είδους προβλήματα! PC σε TV εγώ το βρίσκω καλή ιδέα, τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη πέρα από το θέμα με την ATI?
Εvo8-By-m-diox Δεκέμβριος 31, 2010 #8 Δεκέμβριος 31, 2010 Η 5870 μου διαθέτει όπως ξέρετε HDMI θύρες όπως και η οθόνη μου αλλά χρησιμοποιώ την DVI σύνδεση διότι μόνο με αυτήν η εικόνα καλύπτει πλήρως την οθόνη μου. Μα το hdmi εχει ουτως η αλλος την ιδια ποιότητα εικόνας απλά μεταφέρει και ψηφιακό ήχο!
jimos Δεκέμβριος 31, 2010 Author #9 Δεκέμβριος 31, 2010 Εγώ πάντως νομίζω οτι διακρίνω μια διαφορά στη ποιότητα
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 31, 2010 #10 Δεκέμβριος 31, 2010 η ποιοτητα ειναι ιδια, οπως τα λεει ο Evo ειναι, το HDMI εχει το σημα εικονας του DVI μαζι με HDCP (HD content protection) και ηχο. βεβαια αν κανει scaling προς τα κατω και εχεις αναλυση της καρτας 1920*1080 και στην TV εχει μαυρα περιθωρια, προφανως ειναι χειροτερη η εικονα λογω του scaling. εμενα παντως και με καλωδιο DVI->HDMI παλι μικραινε η εικονα γιατι ο catalyst καταλαβαινε οτι συνδεθηκε με TV εσυ οταν εννοεις οτι τη συνδεεις και με DVI πως το εννοεις? διοτι ακριβως για τον παραπανω λογο, δεν εχουν DVI οι TV, αφου εχουν τις HDMI. εκτος αν εννοεις οτι βαζεις DVI->VGA αναλογικο. Εγω εκανα μια αποπειρα να βαλω ενα μικρο PC σαν HTPC και συναντησα μικροκολληματα και το καταργησα. Για games εβαλα μια φορα το κανονικο PC με την 5850, αλλα μια τα προβληματακια που ειπα πριν, μια η ταλαιπωρια να το μεταφερεις, δεν με βλεπω να το ξαναβαζω. Στο γραφειο με 24αρα και ηχειακια 5.1 πιο πολυ το ευχαριστιεμαι, ασε που τωρα αποφασισα να το παλεψω επιτελους για την μεγαλυτερη καινοτομια στο gaming που εφερε η ΑΤΙ απο περυσι.
AkisD Ιανουάριος 3, 2011 #11 Ιανουάριος 3, 2011 Οπως βολευει τον καθενα αλλα εμενα η τηλεοραση με εχει βολεψει απιστευτα για gaming στο pc μου. Εχω μια πολυθρονα απεναντι σε μια σαρανταρα και σε παιχνιδια οπως το badcompany 2 η αισθηση ειναι οτι εισαι μεσα. Το προβλημα για μενα ειναι τι κανεις με ποντικι και πληκτρολογιο ωστε να ειναι ασυρματα χωρις lag. Σε ποντικι το mamba ειναι αψογο, καμια διαφορα με και χωρις καλωδιο σε πληκτρολογιο δεν εχω βρει κατι τοσο καλο. Αυτα για τα γενικα.Για το περιθωριο τωρα που λετε οτι αφηνει με catalyst η οθονη συμβαινουν τα εξης δυο.Η γενικως δεν εχετε ρυθμισει τον οδηγο σωστα οποτε δειχνει με underscan, αλλα τοτε θα εχετε το προβλημα και στα windows.H αλλη περιπτωση ειναι μερικα παιχνιδια σε dx10, που ο catalyst εχει προβλημα να τα δει με 60hz, και το παει αυτοματα σε 24hz, και αναλυση 1080i αντι για p, και βγαζει αυτο το μαυρο περιθωριο. Δεν συμβαινει σε ολους με ολα τα παιχνιδια-προσωπικα εχω πρηξει την amd αρκετες φορες σε φορα και στην τεχνικη υποστηριξη αλλα δεν ειδα καλο. Για ενα περιεργο λογο τα dx11 δεν εχουν αυτο το προβλημα.Και για να κλεισω νομιζω οτι το dvi με το hdmi δεν εχουν απολυτως καμια διαφορα αν η καρτα βγαζει hdmi. Προβλημα υπαρχει μεχρι την σειρα 4 της ATI που εβγαζε dvi, αλλα με ενα dongle(σαν ανταπορας κατι δλδ) που εδιναν και το μετρεπες σε hdmi, αλλα αυτο που εκανε ειναι οτι περναγε τον ηχο μεσα απο το dvi και ετρωγε απο το ευρος της εικονας με αποτελεσμα μικροτερη χρωματικη γκαμα, και δεν αξιζε τον κοπο. Καλη χρονια σε ολους.ps. να ειμαι ειλικρινης δεν το νομιζω, ειμαι σιγουρος. Εχω και τα δυο καλωδια σε καλη μαρκα(clicktronic) και δεν ειδα καμια διαφορα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.