Jump to content

Tι να περιμένω από μία 6800 Ultra / AGP ? (UPDATED)

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Υπάρχουν πιστεύω αρκετά περιθώρια βελτίωσης μιας και δεν έδωσα όλα τα γκάζια σε CPU - GPU/MEM αλλά μάλλον είναι δύσκολο να φτάσω την πρώτη 5άδα αφού με gay timmings στις μνήμες μου δεν βλέπω να έχω φοβερά σκόρ.....(CL3 4-4-4-11) @ 270 1:1 :(

Αρχική απάντηση από snaptin [Χθες, στις 16:26]

πρωτη μουρη η καρταααααααααααααα και απο οτι εχω ακουσει σηκωνει και καλο oc. αν θες εχω bios απο 6800ultra extreme edition για να δωσεις επιπλεον 0,1v... σκιστην!

Για στείλτο για να το έχω καβάντζα .... ΕΔΩ dagalidis1@pat.forthnet.gr

Αρχική απάντηση από tyxeros [Χθες, στις 16:56]

Πες μας και ποσο θορυβο κανει η ψυκτρουλα που φοραει.

Aρκετό θόρυβο αλλά όχι ενοχλητικό μιας και ο Western Digital 80GB που έχω είναι ποιό σπαστικός από το ΦΑΝ τις κάρτας....

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 12:11]

Φορτωσε τα Backups ρε, εισαι πολυ πισω ακομα

Πρίτςςςς :p :p

Σιγά - σιγά όλα θα γίνουν ....

BTW ..... Που μπορώ να βρώ το EXTREME BIOS με τα +0.1 Vgpu ?????

Απο μια ASUS V9999 TD 128 @ 4 pipelines, 6vertex units με 3200+ @2500 και η κάρτα σε 360-70 και 750-60 πήρα 13500 περίπου σε 03'. Θέλεις tweaking. Υπολογίζω κάπου στα 15000+ να φτάσεις σε σύγκριση με την δικιά μου

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 00:21]

Απο μια ASUS V9999 TD 128 @ 4 pipelines, 6vertex units με 3200+ @2500 και η κάρτα σε 360-70 και 750-60 πήρα 13500 περίπου σε 03'. Θέλεις tweaking. Υπολογίζω κάπου στα 15000+ να φτάσεις σε σύγκριση με την δικιά μου

Eίναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να αρχίσει να πετάει η καρτούλα......

Πρέπει να αρχίσω πρώτα με ένα καλό Format γιατί έχω πολλά "σκουπίδια" στο σύστημά μου και φυσικά έναν καλό Driver..... ;)

Για να κάνουμε μία μικρή ΣΟΥΜΑ τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής......

Είμαι πάντα με STOCK Cooling (Air) και φυσικά χωρίς MODs....

Το μεγαλύτερο GPU/MEM που έδωσα ήταν 460/1250 αλλά πάντα μου έδινε μικρότερα Scores λόγο θερμοκρασίας, οπότε κατέληξα στο 450/1200 για σύγουρα πράγματα....

Αλλάξα BIOS σε μητρική / VGA με τις τελευταίες εκδόσεις και δοκίμασα διάφορους Drivers....

Δεν έχω τελειώσει ακόμη το ψάξιμο αφού γενικά το σύστημά μου έχει πάνω του ΠΟΛΛΑ "σκουπίδια" και χρειάζεται ένα ΚΑΛΟ καθάρισμα (FORMAT)......

Exω μέχρι στιγμής τα παρακάτω Scores.....

3DMark01 ....... 25591

3DMark03 ....... 13983 (Δεν το έχω ανεβάσει ακόμη)

3DMark05 ....... 5930+ (Δεν το έχω ανεβάσει ακόμη)

Αquamark03 ... 78012 (Δεν το έχω ανεβάσει ακόμη)

ΥΓ.... Δεν έχω ανεβάσει τα παραπάνω SCORES επειδή ακόμη δεν έχω βρεί τα μέγιστα και για να μην ταλαιπωρώ κάθε τόσο την DATABASE με συνεχείς καταχωρήσεις.....

Στόχος μου είναι να έχω .....

3Dmark01 ...... 26500

3Dmark03 ...... 14500

3dmark05 ...... 6500

Aquamark03... 80000

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα πάρω με αρκετό ψάξιμο......

Πάντως η καρτούλα καλά τα πάει μέχρι στιγμής και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον Driver που να σηκώνει καλά SCORES...... Exω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους 71.χχ - 75.90 και δεν βρήκα μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.....

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στο TWEAK με κάποια ιδέα......απλά ρίχτε την....... :D;)

Καλοριζικη

Πως και δεν πηρες ΑΤΙ Χ800ΧΤ-PE

λογο του Shader 3.0???

Καλα στο συγκεκριμενο forum παρατηρω οτι υπαρχουν αρκετοι με καλα συστηματα απο οσα Ελληνικα forum εχω επισκεφτει

Μου κανει εντυπωση για τα Ελληνικα δεδομενα :)

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 10:58]

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στο TWEAK με κάποια ιδέα......απλά ρίχτε την....... :D;)

Σε μένα , το anisotropic mip filter optimization ρίχνει τα νούμερα αντί να τα ανεβάζει , οπότε off.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το force bilinear (αν και είναι λιγάκι cheat).

Η πτώση στην απόδοση διορθώνεται.

Κάνεις force performance 3D από το rivatuner (LINK ) και η κάρτα δεν ρίχνει πια τα ρολόγια της όταν έχει πρόβλημα.

Και μια που είσαι εκεί , απενεργοποιείς και το internal clock test , ώστε να μπορείς να θέσεις ασταθείς συχνότητες πιο εύκολα.

Και βεβαίως , πειράζεις το bios για υψηλότερο Vgpu (LINK) , αν και με stock ψύξη δεν ξέρω πόσο ψύχραιμα θα το πάρει η κάρτα.

Εντάξει , όχι και τόσο λίγο.

Πάντως δεν είδα να κάνει καμιά τεράστια διαφορά.

Μετά που είδα την ποιότητα εικόνας των X800 , σε high performance , αρχίζω να σκέφτομαι οτι ίσως ακόμα και το LOD bias δεν είναι και τόοοσο κακό.......

Θα κάνω ότι έχει σχέση με Software Tweaks και ΟΧΙ Hardware Freaks γιατί φοβάμαι μην μου μείνει η κάτρα στο χέρι από καμμιά θερμοκρασία...

Εχω βάλει τον τελειυταίο 75.90a ΧG (Xtreme Graphics) και πήρα αρκετά επάνω.....:D

Δεν κάνω το γνωστό τρίκ με τα 1.5 VGPU για να μην ανέβουν και άλλο οι θερμοκρασίες...

Μέχρι στιγμής έχω 48C Idle - 69 FULL Και ανέβασα για δοκιμή σε 475/1300 και πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα το AQUAMARK03 ....

Exω ενεργοποιήσει το Force 3D Performance & Disable Speed Test από Riva Tuner καθώς και με MOD στο BIOS έχω βάλει τις τάσεις σε 1.4/1.4 & ταχύτητα σε 450/1250 - 450/1250 σε 2D/3D Mode αντίστοιχα και μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια (ΗL2 - DOOM3 - COD UO - NFSU2 etc.) που δοκίμασα όλα ήταν άψογα χωρίς παράξενα throdling και θερμοκρασίες... ;)

Η καρτούλα τα πάει μια χαρά και ζητάει δροσιά (watercooling) για να δώσει τα μέγιστα....

Το σπαστικό της υπόθεσης είναι ότι η CPU Μου δεν ξέρω τον λόγο αλλά αρνείται πεισματικά να δουλέψει σταθερά πάνω από τα 2730 ΜΗΖ ότι τάση και να της δώσω....

Αυτό είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα γιατί μου κόβει αέρα από 3DMark01 & Aquamark03 μιας και αυτά τα BENCH είναι άμμεσα εξαρτώμενα και από την ταχύτητα της CPU....

Tέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι η καρτούλα μου σηκώνει απροβλημάτιστα 81 ΑGP Bus μέσα από το nTune της nVidia.... :shifty:

Tα 6000+ 3DMark05 είναι παρελθόν και μου μένει να πάρω τα 26000+ σε 3DMark01 & 80000+ σε Aquamark03...:clap:

Θα δούμε τελικά τι θα καταφέρουμε και στο Τέλος θα σας δώσω όλες τις ρυθμίσεις - επιλογές που έχω κάνει για να βοηθηθούν οι επίδοξοι 3D overclockers...:hi:

Αρχική απάντηση από papabasi [Σήμερα, στις 15:22]

Ομορφούλα η άτιμη...

και φυσάει...

Ναι το ξέρω είναι πολύ όμορφη.... Γι'αυτό την επέλεξα.... έχει και ωραίο Βυζ.... :eek:

Ωχ για μια στιγμή ....:slap:

Για την κάρτα γραφικών μου λες ή για το νέο μου AVATAR ????? :blink::D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.