dimisd1442169115 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2010 Παιδία έχω το εξής θέμα. Έκανα αλλαγή του WD 320 GB σε μια θήκη MyBook με ένα Seagate 1TB ο οποίος έπαιζε σωστά μέχρι πρότινος. Το πρόβλημά μου είναι ότι τα Windows βλέπουν ότι έχει συνδεθεί ένα MyBook αλλά σκληρός πουθενά στον Υπολογιστή μου και η διαχείριση βλέπει ένα άγνωστο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει προετοιμασία δίσκου και τα σχετικά. Έχω κάνει reset στο jumper J6 της πλακέτας του MyBook και από ότι έχω καταλάβει η πλακέτα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον δίσκο και τίθεται θέμα firmware. Έχετε να προτείνετε κάτι;Να προσθέσω ότι όταν πάω να κάνω Προετοιμασία δίσκου μέσα από τη διαχείριση δίσκων που βγάζει παράθυρο ότι Δεν ήταν δυνατη η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Έβγαλες τον Seagate και απλά έβαλες μέσα τον 320ρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2010 Tristeno, το αντίθετο είπε το παλικάρι.Dimisd, Το έχω κάνει και εγώ αυτό και έβαλα μέσα ένα Samsung 1,5TB. Αλλά εκεί που λες για jumper, με μπέρδεψες. Εμένα δεν έχει κανένα jumper. Και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δες μήπως κάτι δεν σύνδεσες καλά ή κάτι δεν κάνει καλά επαφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Νοέμβριος 30, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Tristeno, το αντίθετο είπε το παλικάρι.Dimisd, Το έχω κάνει και εγώ αυτό και έβαλα μέσα ένα Samsung 1,5TB. Αλλά εκεί που λες για jumper, με μπέρδεψες. Εμένα δεν έχει κανένα jumper. Και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δες μήπως κάτι δεν σύνδεσες καλά ή κάτι δεν κάνει καλά επαφή. The onboard chipset memory of the MyBook Studio needed to be reset. When you remove the metal shielding, you see the circuit board and all of the different components. One of them is two metal prongs, an empty jumper (J6, may be different on your board), sticking out of the circuit board, near the DC power input. By shorting those jumper pins together with a metal screwdriver for 2 seconds (with the drive OFF and the power cord REMOVED!), the board will reset so it can recognize the new drive.http://carltonbale.com/western-digital-my-book-opening-the-case-removing-the-driveΑπό τη Διαχείριση Δϊσκων που βγάζει το δίσκο σαν άγνωστο στις Ιδιότητεσ γράφει:Δίσκος: Δίσκος 2Τύπος: 'ΑγνωστοΚατάσταση: Χωρίς προετοιμασίαΣτυλ διαμερίσματος: Δεν εφαρμόζεταιΧωρητικότητα: 0 ΜΒΜη εκχωρημένος χώρος: 0 ΜΒΔεσμευμένος χώρος 0 ΜΒΑπο ότι έχω καταλάβει επειδή ο σκληρός αποδεδειγμένα λειτουργεί σωστά, η πλακέτα της WD δεν αναγνωρίζει το δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Εμένα το MyBook μου δεν είναι έτσι. Είναι μόνο USB, χωρίς eSATA. Και δεν έχει jumper μέσα. Απλά έβαλα το δίσκο μέσα και τον είδε.Εγώ έχω αυτό.http://www.ransackery.com/western-digital-mybook-open-case-recover-data.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Νοέμβριος 30, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Εμένα το MyBook μου δεν είναι έτσι. Είναι μόνο USB, χωρίς eSATA. Και δεν έχει jumper μέσα. Απλά έβαλα το δίσκο μέσα και τον είδε.Εγώ έχω αυτό.http://www.ransackery.com/western-digital-mybook-open-case-recover-data.htmΤο έχω και αυτό. Δεν είναι αυτό που έχει και εξωτερική τροφοδοσία; Εϊναι με σκληρό 80GB. Τι να κάνω να κάνω τράμπα με το παλιό Mybook? Θα τον δεί;Θα προσπαθήσω να βρώ έναν WD να βάλω μήπως και τον δεί.Επίσης είμαι με την απορία αν το Mybook υποστηρίζει μόνο SATA1 δίσκους. Αν ναί μήπως πρέπει να βάλω jumper στον Barracuda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 30, 2010 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2010 Εγώ στον Samsung 1,5TB που έβαλα μέσα, δεν πείραξα απολύτως τίποτα. Ούτε στο δίσκο, ούτε στο enclosure. Για πιό συγκεκριμένα είναι το μοντέλο WD5000C032Ναι, αυτό με το εξωτερικό τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.