Seeker Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2005 Σήμερα διάβασα ένα post στο in**mnia (μην λέμε ονόματα ) που έλεγε πως αν βάλεις δύο δίσκους σε RAID 1 δεν χρειάζεται format. Ισχύει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Φεβρουάριος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Ισχυει,διοτι στο Raid 1 εφαρμοζεις mirroring,δηλαδη ο ενας δισκος ειναι αντιγραφο του αλλου,ειδωλο οπως συνηθιζεται να λεγεται.Κατα τη δημιουργεια του raid set γινεται η δημιουργεια του ειδωλου και απο εκεινη τη στιγμη και μετα οτι γραφεται στον ενα δισκο γραφεται επακριβως και στον αλλο.Το Raid 1 χρησιμευει κυριως για λογους ασφαλειας και αξιοπιστιας οχι για λογους ταχυτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 24, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Χμ, καλό αλλά όχι ακριβώς ότι χρειάζομαι. Έχω περίπου 45GB δεδομένα, σε έναν δίσκο, που δεν θέλω να χάσω και ήθελα να κάνω RAID 1. Αλλά αφού τα δεδομένω γράφονται ΜΕΤΑ την δημιουργία του raid set λογικά τα δεδομένω που ήδη έχω δεν θα αντιγραφούν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Φεβρουάριος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Προσεξε λιγο το ποστ μου.Αναφερω οτι "Κατα τη δημιουργεια του raid set γινεται η δημιουργεια του ειδωλου",δηλαδη οταν κανεις το σετ αντιγραφονται τα παντα απο τον ενα σκληρο στον αλλο,και μετα τα δεδομενα γραφονται και στους 2 παραλληλα.Οποτε μαλλον ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεσαι :Ρedit:Αν τελικα το κανεις,προσεξε πολυ κατα τη δημιουργεια του σετ ποιο θα βαλεις σαν source disk και ποιον σαν mirror η destination,αλλιως μπορει να αντιγραψεις τον κενο χωρο στο γεματο σκληρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 εχω την εντυπωση οτι εγκαθιστωντας τους raid drivers και τον σκληρο (το πρωτο μεσα στα windows) σου δινεται η δυνατοτητα να εφαρμοσεις το raid μεσα απο τα windows με καποιο τροπο και αυτα ειτε θα κανουν mirror αντιγραφοντας ολα τα αρψεια και στον αλλο σκληρο ή θα σπασουν τα αρχεια στα 2 και θα γραψουν τα μισα στον 2ο καινουριο(stripping) ... τωρα ολα αυτα οχι με απολυτη βεβαιοτητα .. κοιτα απο partition magic μηπως γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 24, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Shadow KnighTedit:Αν τελικα το κανεις,προσεξε πολυ κατα τη δημιουργεια του σετ ποιο θα βαλεις σαν source disk και ποιον σαν mirror η destination,αλλιως μπορει να αντιγραψεις τον κενο χωρο στο γεματο σκληρο! Τότε θα πειραματιστώ με το RAID του μεσαίου υπολογιστή μου... Για να δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.