Jump to content

Raid 1, χρειάζεται Format?

Seeker

Recommended Posts

Ισχυει,διοτι στο Raid 1 εφαρμοζεις mirroring,δηλαδη ο ενας δισκος ειναι αντιγραφο του αλλου,ειδωλο οπως συνηθιζεται να λεγεται.Κατα τη δημιουργεια του raid set γινεται η δημιουργεια του ειδωλου και απο εκεινη τη στιγμη και μετα οτι γραφεται στον ενα δισκο γραφεται επακριβως και στον αλλο.Το Raid 1 χρησιμευει κυριως για λογους ασφαλειας και αξιοπιστιας οχι για λογους ταχυτητας.

Χμ, καλό αλλά όχι ακριβώς ότι χρειάζομαι. Έχω περίπου 45GB δεδομένα, σε έναν δίσκο, που δεν θέλω να χάσω και ήθελα να κάνω RAID 1. Αλλά αφού τα δεδομένω γράφονται ΜΕΤΑ την δημιουργία του raid set λογικά τα δεδομένω που ήδη έχω δεν θα αντιγραφούν...

Προσεξε λιγο το ποστ μου.Αναφερω οτι "Κατα τη δημιουργεια του raid set γινεται η δημιουργεια του ειδωλου",δηλαδη οταν κανεις το σετ αντιγραφονται τα παντα απο τον ενα σκληρο στον αλλο,και μετα τα δεδομενα γραφονται και στους 2 παραλληλα.Οποτε μαλλον ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεσαι :Ρ

edit:Αν τελικα το κανεις,προσεξε πολυ κατα τη δημιουργεια του σετ ποιο θα βαλεις σαν source disk και ποιον σαν mirror η destination,αλλιως μπορει να αντιγραψεις τον κενο χωρο στο γεματο σκληρο!

εχω την εντυπωση οτι εγκαθιστωντας τους raid drivers και τον σκληρο (το πρωτο μεσα στα windows) σου δινεται η δυνατοτητα να εφαρμοσεις το raid μεσα απο τα windows με καποιο τροπο και αυτα ειτε θα κανουν mirror αντιγραφοντας ολα τα αρψεια και στον αλλο σκληρο ή θα σπασουν τα αρχεια στα 2 και θα γραψουν τα μισα στον 2ο καινουριο(stripping) ... τωρα ολα αυτα οχι με απολυτη βεβαιοτητα .. κοιτα απο partition magic μηπως γινεται

Αρχική απάντηση από Shadow KnighT

edit:Αν τελικα το κανεις,προσεξε πολυ κατα τη δημιουργεια του σετ ποιο θα βαλεις σαν source disk και ποιον σαν mirror η destination,αλλιως μπορει να αντιγραψεις τον κενο χωρο στο γεματο σκληρο!

Τότε θα πειραματιστώ με το RAID του μεσαίου υπολογιστή μου... :D:T:

Για να δούμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.