Jump to content

Asus P5E3 deluxe WIFI + intel E8400

babi_rg

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους φιλους.

Το συστημα μου αποτελειτα απο:

CPU INTEL CORE 2 DUO E8400 s775 3.00GHz

MOBO ASUS P5E3 DELUXE WiFi-AP@n

SVGA MSI NX8800GT T2D512E OC

RAM Xtreem DDR3 1066 MHz 2GB(2x1GB)

PSU 750W

HDD SATA 1xMAXTOR 80GB,1xSEAGATE 320GB

CPU COOLER ZALMAN CNPS7700-CU 120mm.

SOUND CARD CREATIVE SB X-Fi PLATINUM.

Το προβλημα μου ειναι το εξης:Δεν ξερω γιατι,αλλα ειμαι πληρως απογοητευμενος απο την αποδοση του pc μου παροτι εδωσα ενα σωρο λεφτα αφου και η mobo αλλα και η cpu οταν αγοραστηκαν ηταν καινουρια στην κυκλοφορια.Απο ταχυτητα σερνεται και μου παρουσιαζει πολλες ασυμβατοτητες(ειδικα με την καρτα ηχου).Εχω δοκιμασει να εγκαταστησω τους πιο καινουργιους drivers απο ολες τις συσκευες οπως επισης αμετρητα φορματ με ολα τα λειτουργικα αλλα ματαια.Το χειροτερο δε ειναι οτι τωρα τελευταια δεν μπορει να κανει ουτε φορματ γιατι εγκαθιστα τα windows απιστευτα αργα.

Γι'αυτο λοιπον θα ηθελα τα φωτα σας.Ξερετε τι ακριβως συμβαινει?Μηπως φταιει η μητρικη?Μηπως φταινε οι μνημες?Και αν ναι,τι θα μου προτεινατε να βαλω?Θελω να ειναι απολυτως συμβατα μεταξυ τους και να ειναι ταχυτατα.

Σας ζητω συγγνωμη για το κατεβατο και ευχαριστω εκ των προτερων.

Για το συγκεκριμένο σύστημα θα προτιμούσα διπλάσια ποσότητα μνήμης (4GB) στα 1333 τουλάχιστον.

Από εκεί και μετά ... ίσως ένα πιό φρέσκο και γρήγορο δίσκο ... που σίγουρα θα δώσει άλλη αίσθηση στο σύστημα.

Δεν ξερω γιατι,αλλα ειμαι πληρως απογοητευμενος απο την αποδοση του pc μου παροτι εδωσα ενα σωρο λεφτα...

Με τι μετρας την αποδοση και λες οτι ειναι αργο? Τι ακριβως σου κανει δηλαδη?

Το χειροτερο δε ειναι οτι τωρα τελευταια δεν μπορει να κανει ουτε φορματ γιατι εγκαθιστα τα windows απιστευτα αργα.

Δοκιμασε να φορτωσεις Win σε καποιον αλλο δισκο (αν ειναι δυνατον δοκιμασε εναν western digital), μπορει αυτος που βαζεις το λειτουργικο να εχει καποιο προβλημα η να εχει αρχισει να τα τιναζει. Επισης δοκιμασε καποια αλλη sata port και αλλο καλωδιο. Οταν φορτωνεις Win να εχεις μονο τον δισκο που κανεις εγκατασταση επανω, επισης βγαλε και την καρτα ηχου και αν ολα πανε καλα την βαζεις μετα.

Εχεις τσεκαρει αν τρεχουν στις σωστες ταχυτητες ο επεξεργαστης και οι μνημες? Μπορεις να μας δωσεις ενα screenshot με στο CPU-Z στο CPU και memory tab?

Απο αυτα που μας λες δεν μπορω να δω καποιον αλλο λογο για να ειναι αργο το μηχανακι... βρε μπας και τρεχει καμια εκατοστη processes στο start-up η εχει παρει καμποσα spyware/malware...?:)

stealth

φιλοι Tasos και stealth δεν εχω μετρησει την αποδοση με καποιο προγραμμα αλλα το καταλαβαινω οτι κατι δεν παει καλα.

Εχω δοκιμασει να εγκαταστησω τα win και σε αλλο δισκο αλλα τιποτα.Οσο για την καρτα ηχου,δεν επιρεαζει την ταχυτητα.Απλα δεν μου δουλευουν ολα τα ηχεια και ξερυθμιζεται συνεχως.

Οριστε και οι μετρησεις.

post-13439-1442175670,8908_thumb.png

post-13439-1442175671,1609_thumb.png

post-13439-1442175671,4414_thumb.png

post-13439-1442175670,419_thumb.png

post-13439-1442175670,6039_thumb.png

post-13439-1442175670,75_thumb.png

post-13439-1442175671,0203_thumb.png

φιλε stealth εκανα αυτα που μου ειπες και ειδα καποιες αλλαγες.Ιδου και τα αποτελεσματα:post-13439-1442175672,1509_thumb.png

Ευχομαι να στρωσει λιγο.Το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω και πολλα απο bios και δεν ξερω να κανω ρυθμισεις οπως και απενεργοποιησεις που ειναι αχρηστες.Απο την αλλη φοβαμαι να το υπερχρονισω γιατι ηδη μου ειχε καψει δυο μητρικες οταν το συναρμολογησαν στο πλαισιο.

Ωραια μπραβο.:)

Κλεισε και οσες processes δεν χρειαζεσαι στο start-up μηπως και βελτιωθει και αλλο η κατασταση.

Επειδη με προβληματιζει αυτο που λες οτι φορτωνει αργα τα Win θα σου ελεγα να τρεξεις και καποια diagnostics tools στον σκληρο να δεις πως τα παει (με προσοχη τι τρεχεις μην σβησεις τιποτα στον δισκο...). Θα τα βρεις στο site της εταιριας του δισκου.

stealth

Θα το κανω και αυτο αλλα αυτο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι το γιατι αργει τοσο πολυ να κανει φορματ.Ενω το dvd-rom διαβαζει κανονικα,αργει παρα πολυ να φορτωσει οποιαδηποτε εφαρμογη-εγκατασταση των win.Ειναι σαν να μην λαμβανει τα δεδομενα με την απαραιτητη ταχυτητα.

Τελος παντων,μη σε ζαλιζω αλλο με το κουρουπι μου.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.