Jump to content

Gigabyte X58A-UD5 και RAM

kostas213

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πει κάποιος μία γνώμη για ένα θεματάκι που έχω με την μητρική μου (Gigabyte X58A-UD5 rev 2.0).

Όταν την είχα πρωτοαγοράσει, μετά από λίγες μέρες άρχισε να αναγνωρίζει μόνο τα 4 GB από τα 6 GB RAM σε cold boot. Νόμιζα ότι υπήρχε θέμα με τη μητρική, πήγα τον υπολογιστή πίσω στο κατάστημα και μου αλλάξανε και μητρική και μνήμες. Και μετά την αλλαγή είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Με ένα restart αμέσως μετά την εκκίνηση τα αναγνώριζε όλα και δεν είχα θέμα. Όμως μετά το τελευταίο BIOS (FB) φαινομενικά τα αναγνωρίζει και τα 6 GB αλλά καμιά φορά τα Windows κολλάνε και πετάνε μπλε οθόνη με λογο "MEMORY_MANAGEMENT". Οπότε υποπτεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το σύστημα τρέχει σε stock ρυθμίσεις (Core i7-930 κανονικά στα 2.8 GHz, και οι μνήμες αν και 1333άρες τις έχω στα 1066), γιατί όταν δοκίμασα μία φορά να βάλω κάποια τάση στο Normal αντί για το Auto, η μητρική μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν μπορούσε να κάνει boot με αυτές τις ρυθμίσεις και τις επανέφερε στις αρχικές. Και το τελευταίο που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω το UPS, ξαφνικά ακούω έναν ήχο παρασίτων στα ηχεία (αυτά δεν είναι πάνω στο UPS) που μετά από 5 δευτερόλεπτα εξαφανίζεται...

Έχει κανείς καμία ιδεά σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η περίεργη συμπεριφορά; Γιατί εγώ δεν έχω βγάλει καμία άκρη...

Η τοποθέτηση έχει γίνει από μένα. Έλεγξα αν έχει γίνει σωστά και για τυχόν στραβα pins, αλλά ήταν όλα ΟΚ. Οι μνήμες είναι οι Corsair XMS3 (1333 MHz, 9-9-9-24 @ 1.5 V). Έχω δοκιμάσει δύο BIOS: το FA, που ήταν το αρχικό το οποίο δεν έβλεπε όλες τις μνήμες και το FB, το οποίο τώρα τις βλέπει αλλά κάνει αυτά τα περίεργα που έλεγα παραπάνω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.