nikochristos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ PCTECHNOLOGY...EIMAI NEOΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ KAI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ HARDWARE ΚΤΛΠ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ...ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ CORE2 DUO ΣΤΑ 2.6 ME 2GB RAM ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA GPALIT 9500GTS 1GB ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΗς GIGABYTE(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 550WAT...Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗς ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΩΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΑΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΗ +2GB RAM (Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ SLOT ΕΛΕΥΘΕΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΔΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ(AN H YΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ)..ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΟ...:033:Η ΑΠΩΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕ DDR3 ΕΝΩ ΕΧΩ ΜΝΗΜΕΣ RAM DDR2 ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕς ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ 150ΕΥΡΩ(ΠΑΙΖΩ ΠΟΛΥ WORLD OF WARCRAFT ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΑ)???(ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ CAPS LOCK ΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 2, 2010 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Αν δεν μας πεις μοντέλο του motherboard δεν μπορούμε να σου πούμε, αλλά αφού έχεις DDR2 πάλι DDR2 μόνο μπορείς να βάλεις.(και μάλιστα φρόντισε να έιναι ίδια ταχύτητα έστω αν όχι ακριβώς ίδιες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikochristos Οκτώβριος 2, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 την ταχυτητα που μπορω να την δω????επειδη υποθετω οτι αμα δν ξερετε το μοντελο τησ μητρικης δυσκολευεστε ν απαντησετε μηπως παιζει κανα προγραμματακι που μου βγααζει σε λιστα τι εχει ο υπολογιστης μου πανω (hardware) με το μοντελο πχ τησ μητρικης ονομασια της μητρικης κτλπ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 2, 2010 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Η μνήμη του συστήματος είναι ανεξάρτητη από αυτήν της κάρτας γραφικών. Μην σε απασχολεί αυτό, μην σε απασχολεί με λίγα λόγια τι μνήμη έχεις στο σύστημά σου κατά την αγορά κάρτας γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikochristos Οκτώβριος 2, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 αα δηλαδη μπορω πχ να βαλω κ την 5750 gia paradeigma?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 2, 2010 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε εκτός και αν αναφέρεται ρητά στο manual της μητρικής σου ή στην σελίδα του κατασκευαστή ότι έχουν διαπιστωθεί ασυμβατότητες με συγκεκριμένα μοντέλα καρτών γραφικών. Ο γενικός κανόνας πάντως είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων παίρνεις οτιδήποτε με PCIe interface και το βάζεις άφοβα στην μητρική σου.Υ.Γ. Ένα απλό παράδειγμα. Οι κορυφαίες κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν GDDR5. Προφανώς δεν υπάρχει μητρική που να δέχεται GDDR5 μνήμες. Άρα η μνήμη στην κάρτα γραφικών δεν έχει σχέση με το τι μνήμη υποστηρίζει η μητρική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikochristos Οκτώβριος 2, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 ευχαριστω αυτο διοτι νομιζα οτι επρεπε να παρω καρτα γραφικων με τυπο ddr2 και δεν υπαρχουν και πληθωρα αυτων στην αγορα και τρομαξα...ωραια σε ευχαριστω πολυ...μηπως σου ειναι ευκολο να με κατατοπισης λιγο με την επεκταση μνημη ram που θελω να κανω??εχω ειδη πανω 2gb και στην μητρικη εχει αλλα δυο empty slot 2 και 4 θεση..τι πρεπει να προσεξω στην αγορα που θα κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 2, 2010 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Αν μπορείς να βρεις ίδιες μνήμες ή ίδιας ταχύτητας μνήμες. Αν οι μνήμες σου είναι DDR2 στα 800MHz π.χ. ψάχνεις για παρόμοιες. Αν βρεις ποιο γρήγορες μνήμες ίσως να πρέπει να μπεις στο BIOS και να το "υποχρεώσεις" με κάποια επιλογή που θα υπάρχει στο BIOS - πριν ακόμα βάλεις τις νέες μνήμες στην μητρική - να τρέχει τις μνήμες στην ταχύτητα που υποστηρίζουν οι ποιο αργές από τα δύο ζευγάρια, π.χ. DDR667. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikochristos Οκτώβριος 2, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 ωραια σε ευχαριστω πολυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Οκτώβριος 3, 2010 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 την ταχυτητα που μπορω να την δω????επειδη υποθετω οτι αμα δν ξερετε το μοντελο τησ μητρικης δυσκολευεστε ν απαντησετε μηπως παιζει κανα προγραμματακι που μου βγααζει σε λιστα τι εχει ο υπολογιστης μου πανω (hardware) με το μοντελο πχ τησ μητρικης ονομασια της μητρικης κτλπ?? Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα λέγεται cpu-z http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς μνήμες έχεις με το πρόγραμμα αυτό σου λέει σε τι ταχύτητα τρέχουν και τα timmings τους. επίσης έχει και πληροφορίες για την μητρική. Αν θυμάμαι καλά δεν λέει ακριβώς μοντέλο άλλα κωδικό με τον οποίο ψάχνοντας στο site της μητρικής βρίσκεις το μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikochristos Οκτώβριος 3, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 σε ευχαριστω φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Οκτώβριος 4, 2010 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2010 Το CPUZ αναφέρει σίγουρα το chipset που το ίδιο chipset μπορούν να φοράνε και 20 διαφορετικά μοντέλα μητρικής.Αλλά νομίζω ότι αναφέρει κανονικά και μοντέλο μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.