Jump to content

Βοηθεια για μετατροπη παλαιου PC σε HTPC

mlsds

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Λοιπον,επικοινωνησα με τον κο Αθανασακοπουλο και μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα,θα μπορεσει να τη φερει σε 10-15 μερουλες...Το θεμα μου ειναι βεβΑια αν χωραει σε ενα απο αυτα τα δυο κουτια,στα οποια εχω καταληξει

http://www.hac.gr/view.php?id=47087

http://www.hac.gr/view.php?id=95518

Eχω στειλει και σε αυτους της Thermalright μηπως μπορουν να με ενημερωσουν,και αναμενω απαντηση...

Και κατι ακομη,εχει κανεις αποψη για το www.quietpc.gr??

Ξερω οτι ειναι βρετανικο.Εχω βρει το δευτερο κουτι σε καλη τιμη και λεω να το παρω απο εκει,αν το σαιτ ειναι αξιοπιστο..

Χαίρω πολύ χαιρόπουλος, full size ATX μητρική είναι η Abit IP35 Pro που έχει το παιδί.

Και για ΑΤΧ που θέλουμε με 40εκ βάθος (ολόκληρος κατάλογος)

http://www.wisdon.com.tw/p2-products-detail.asp?PKey=aBPPaB31aBOPaB32

Αν και άσχετος για τις λεπτομέρειες που ψάχνετε εδώ, απλά να θυμίσω ότι αθόρυβο κουτί δε σημαίνει καθόλου ανεμιστήρια. Απλά ήσυχα

Άλλο επίπεδο θορύβου έχει όμως ένα σύστημα που έχει fan μόνο στο PSU, και άλλο ένα σύστημα με 2-3-4 silent fans συνολικά.

Και για ΑΤΧ που θέλουμε με 40εκ βάθος (ολόκληρος κατάλογος)

http://www.wisdon.com.tw/p2-products-detail.asp?PKey=aBPPaB31aBOPaB32

Χαμηλό ύψος για να χωρέσει καλή ψύκτρα για passive.

Τώρα, τι 40 τι 41, τι 42 το ίδιο κάνει, ούτως ή άλλως θα πρέπει να κόψει το πίσω μέρους του επίπλου ο άνθρωπος.

Με 40cm από ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται να κόψει αν και όλο το θέμα θα είχε λυθεί αν άλλαζε απλά την μητρική (ελάχιστο κόστος σε σχέση με όλους τους συμβιβασμούς που υποχρεώνεται να κάνει).

Η minininja δουλεύει και passive για να μην πω κανένα έτοιμο wc.

Με 40cm από ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται να κόψει αν και όλο το θέμα θα είχε λυθεί αν άλλαζε απλά την μητρική (ελάχιστο κόστος σε σχέση με όλους τους συμβιβασμούς που υποχρεώνεται να κάνει).

Η minininja δουλεύει και passive για να μην πω κανένα έτοιμο wc.

Με Core 2 σε 30 λεπτά αναπαραγωγής θα πάει στα 85+ η mini ninja.

WaterCooling σε μικρό κουτί, αλλά και γενικώς για low performance HTPC είναι απλά τραγικό ακόμα και αν μιλάμε για κανά Swiftech H2O 120 / Corsair H50, etc.

Με core 2 στα 4Ghz και την mini σε HTPC δεν είδα ποτέ πάνω από 60 εκτός αν έτρεχα το Intel Burn Test.

Τώρα το τραγικό για έτοιμο, φτηνό wc δεν το κατάλαβα. Μιλάς για θερμοκρασίες, θόρυβο, τι ακριβώς?

Με core 2 στα 4Ghz και την mini σε HTPC δεν είδα ποτέ πάνω από 60 εκτός αν έτρεχα το Intel Burn Test.

Τώρα το τραγικό για έτοιμο, φτηνό wc δεν το κατάλαβα. Μιλάς για θερμοκρασίες, θόρυβο, τι ακριβώς?

Κατ' αρχάς τι Core 2 Duo στα 4GHz μιλάς.

Προφανώς για κάποιον 45nm της σειράς 8xxx.

Οι οποίοι είναι αρκετά πιο κρύοι από τους 65nm Core 2 Duo.

Δεύτερον, βάλε ταινία που δεν επιταχύνει για οιονδήποτε λόγο ο decoder της κάρτας γραφικών και πες μου σε 2 ώρες που θα είναι η temp σε ένα HTPC κουτί δίχως ανεμιστήρα πέραν αυτού του PSU με τον επεξεργαστή να είναι στο 80-100% για όλη την διάρκεια της ταινίας...

Για να το πάμε και παρακάτω, φαντάσου το ίδιο σενάριο με το HTPC να είναι σε rack ή έπιπλο πάνω από έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος βγάζει την δικιά του ζέστα.

Αν μάλιστα το έπιπλο είναι κλειστό από μπροστά, ξέρεις τι θα γίνει όσο ανεβαίνει η ambient temp έτσι ?

Τώρα για το watercooling αφού επιμένεις.

Τα φτηνά watercooling δεν έχουνε και τους πιο...αθόρυβους fan στο ψυγείο.

Watercooling σε μικρό κουτί = μεγάλες γωνίες στην σωλήνωση, μεγαλύτερη πιθανότητα διαρροής sooner or later, διαρροή νερού σε ένα έπιπλο με HTPC, ολοκληρωμένους ενισχυτές, πηγές, κλπ δεν νομίζω πως είναι η καλύτερη ιδέα στον κόσμο δε θαρείς ?

Οποιοσδήποτε core2 στα 4GHz θα είναι πιο ζεστός από του φίλου στα 2.33 (4GHz λίγο χλωμό να φτάσει έτσι και αλλιώς).

Όσο για τα άλλα ένα πρόχειρο στις συνθήκες που θέλεις σε HTPC με μόνο τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού να τραβά αέρα από το ψυγείο του Η50 (οπότε άκυρο το περί ανεμιστήρων της υδρόψυξης). Μια χαρά μου κάνει.

post-123-1442175667,8969_thumb.png

Οποιοσδήποτε core2 στα 4GHz θα είναι πιο ζεστός από του φίλου στα 2.33 (4GHz λίγο χλωμό να φτάσει έτσι και αλλιώς).

Όσο για τα άλλα ένα πρόχειρο στις συνθήκες που θέλεις σε HTPC με μόνο τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού να τραβά αέρα από το ψυγείο του Η50 (οπότε άκυρο το περί ανεμιστήρων της υδρόψυξης). Μια χαρά μου κάνει.

Τώρα μας δείχνεις το Asus Probe για αξιόπιστη μέτρηση temp και με Core i3...?

Τέσπα, δεν πρόκειται να τσακωθώ μαζί σου επειδή έτσι γουστάρεις ( ελπίζω να μην σου χαλάω καμμία αγγελία, αν είναι έτσι να υποστηρίξω ότι θες, πάμε για WaterCooling :044: ).

Αν θέλεις κάποιο άλλο πρόγραμμα για θερμοκρασίες πες μου να το ανεβάσω και αυτό. Όσο για τον ι3 υποστηρίζεις ότι στα 4.2GHz είναι πιο "κρύος" από τον core2 σε stock>?

ΥΓ Κουτιά δεν στέλνω Ελλάδα οπότε μόνο προτάσεις μπορώ να κάνω :023:

post-123-1442175668,2003_thumb.png

Well Houston,we've got 2 major problems...

Δεν ηταν καλη η μερα σημερα...

1ον πηρα απαντηση απο την Thermalright,η οποια με ενημερωνει οτι η ψυκτρα δε χωραει σε κανενα απο τα δυο cases...Μου αντιπροτειναν αυτην:

http://www.thermalright.com/products/index.php?act=data&cat_id=27&id=99

που ειναι πιο low profile.Το θεμα ειναι οτι την εχω παραγγειλει,και ντρεπομαι να την ακυρωσω..

Το δευτερο και πιο σοβαρο θεμα.Συνδεσα τον ενισχυτη με το PC (στο παλιο κουτι) μεσω της HDMI ττης καρτας γραφικων..Αρχικα εδινε σημα κανονικα,αλλα στη προσπαθεια μου να αλλαξω την αναλυση ωστε να γινουν τα γραμματα πιο ευαναγνωστα,μου χαθηκε η συνδεση και τωρα δε μπορω να κανω τιποτα..

Οταν συνδεω το HDMI ο υπολογιστηςπροσπαθει απεγνωσμενα αλλα δε μπορει και το μονο που καταφερνει ειναι να εχει ενα ατσαλο στραβο wallpaper χωρις τιποτα (στην οθονη του PC οχι της TV)...

Ελπιζω να μην εκανα καποιο μονιμο κακο...

Εγω δεν βλέπω τον λόγο να μην χωράει στα κουτιά, εκτός και αν οι μετρήσεις της ThermalRight είναι γτπ.

160mm ύψος δεν είναι η HR-02 ?

175mm τα κουτιά αν θυμάμαι καλά.

Μάλλον παίζει να είναι tight fit ή στο τσίμα να μην χωράει ( να ακουμπάνε στο καπάκι τα heatpipes π.χ. ).

Αν δεν έχεις την όρεξη και τα σύνεργα να φέρεις τις κορυφές των heatpipes στο πλάι καλύτερα να χώσεις άκυρο στην παραγγελία και να πάμε σε κάποια άλλη λύση.

Λοιπον το...Harware Part,λαμβανει τελος.

Πηρα το παλιο Silverstone LC-14S M που βρηκα σε προσφορα,και ψυκτρα την Thermalright AXP-140 (μου την αντιπροτειναν απο το site τους)...Μπηκαν ολα μεσα..

Αντικατεστησα και τα φουρφουρια του κουτιου και της ψυκτρας.

Η ψυκτρα ττωρα ειναι αθορυβη σχεδον εντελως..

Του κουτιου,τα..σπανε λιγο,παροτι διαλεξα τα πιο αθρυβα..

Το δουλευω χωρις case fan τωρα και προς το παρον η θερμοκρασια κραταει...

Το θεμα ειναι οταν θα κληθει να παιξει καποιο αρχειο Full HD...

Παντως τωρα ειναι αθορυβο!!!

Αργοτερα,μολις μας περισσεψει κανα ευρω,αλλαζουμε και το κουτι...

Θα μετακομισω στο Software μερος του φορουμ...

Σας ευχαριστω ολους και παλι για την πολυτιμη βοηθεια σας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.