Picard1442169239 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Σκεφτομαι για οικονομικο συστημα,σκεφτομαι για τον i5-650 3,2Ghz οποιος ειναι ο πιο φτηνος,πρωτη ερωτηση ο συγκεκριμενος μπορει να δουλεψει χωρις καρτα γραφικων? και αν ισχυει κατι τετοιο θα μπορεσω να τρεξω παιχνιδια manager και να βλεπω ταινιες? η θα χρειαστω μια καλη καρτα γραφικων? Επισης πληροφορηθηκα οτι υποστηριζεται το υποσυστημα γραφικων μονο απο συγκεκριμενα τσιπακια στη μητρικη οπως το H55,H57,Q57 σκεφτομαι να τον τοποθετησω στη mainboard http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522805 ποια ειναι η γνωμη σας για τη συγκεκριμενη μητρικη? αξιζει τα λεφτα της? κατι τελευταιο υπαρχει και ο i5-750 οποιος εχει διαφορετικη αρχιτεκτονικη 45nm κοστιζει 20 ευρω περισσοτερο απο τον 650 και εχει 8mb cashe σε χαμηλοτερη συχνοτητα 2,66Ghz και νομιζω οτι ειναι 4πυρηνος, ειναι καλυτερα να αγορασω αυτον και να τοποθετησω μια καρτα γραφικων η να παρω τον 650 χωρις καρτα? ποιος ειναι πιο γρηγορος? τι συμφερει να αγορασω τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Σεπτέμβριος 26, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 1) Υπάρχουνε και πιο φθηνοί επεξεργαστές για να κάνεις απλώς την δουλειά σου ( light gaming, office, web browsing, etc ) όπως οι Core i3 530/540/5502) Με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή ( οποιουδήποτε Core i3/i5 ) θα μπορείς να παίξεις άνετα παιχνίδια τύπου football manager, κλπ και μερικά παιχνίδια [ μην περιμένεις να παίξεις π.χ. το Crysis ] σε πολύ χαμηλή ανάλυση στα lowest details { e.g. pro evolution soccer 2010 @ 1024x768 @ Low Details }Ταινίες θα παίζεις κυριλέ ότι θες, DVD, Blu-ray ( 720p/1080p/1080i ).3) Δεν μας λες τι χρήση κάνεις κατά κόρον στο PC, οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω να πάρεις πιο δυνατό επεξεργαστή ( όπως π.χ. τον 4-πύρηνο Core i5 750 ) δίχως να ξέρω τι διεργασίες κάνεις στο PC σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picard1442169239 Σεπτέμβριος 26, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 Το θελω πιο πολυ για internet,ταινιες,εφαρμογες γραφειου οπως το office ενω απο παιχνιδια παιζω μονο football managerΜε εναν Ι3 θα μπορεσω να ειμαι ενταξει με αυτες τις απαιτησεις που εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Σεπτέμβριος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2010 Παραπάνω από ok.Με τα λεφτά που γλυτώνεις πας έξω το Σαββατάκι και γλεντάς, ή αν θες σώνει και καλά να τα χώσεις στο PC παίρνεις έναν SSD και χώνεις εκεί το λειτουργικό και τα προγράμματα σου και δίνεις μια παντελώς νέα αίσθηση στο νέο σου PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 27, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2010 Μπορω να πω και η μητρικη ειναι λιγακι ακριβη που διαλεξες http://www.e-shop.gr/s/PER.522831/ASUS-P7H55-M.html κοιτα και αυτη οι απαιτησεις σου καλυπτονται ανετα και απο ενα ι3 530. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picard1442169239 Οκτώβριος 3, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 Μπορω να πω και η μητρικη ειναι λιγακι ακριβη που διαλεξες http://www.e-shop.gr/s/PER.522831/ASUS-P7H55-M.html κοιτα και αυτη οι απαιτησεις σου καλυπτονται ανετα και απο ενα ι3 530.Ειναι πολυ απλη,εγω νομιζω οτι αξιζει να δωσω 80 ευρω παραπανω για sata3 και usb3,ασε που μπορει να μου βγει προβληματικη η φτηνιαρικη,θελω ενα φτηνο συστημα καλο χωρις προβληματα και θα το κρατησω αρκετα χρονια,γι αυτο προβληματιζομαι εντονα τι θα βαλω....πρεπει στον 650 να αγορασω καλο τροφοδοτικο? ποσα watt να βαλω και τι μαρκα να παρω? με 400 watt ειμαι καλυμενος η να παω σε παραπανω? χωρις καρτα γραφικων πανω.....δευτερον πρεπει να αγορασω κουτι με καλο συστημα ψυξης? να εχει αρκετα ανεμιστηρακια πανω και δυνατα? δευτερον το ενσωματομενο υποσυστημα γραφικων ειναι αξιοπιστο? διοτι πριν δυο χρονια ειχα παρει φορητο turbo-x 1300 ευρω τοτε, μου καηκε προσφατα το τσιπακι με τα γραφικα που ειναι ενσωματωμενο στη μητρικη και στο πλαισιο μου ζητησανε πανω απο 300 ευρω για αλλαγη μητρικης,βεβαια δεν ειμαι χαζος να δωσω τοσα λεφτα,γι αυτο τωρα παιρνω νεο συστημα επιτραπεζιο (και ποτε ξανα φορητο),υπαρχει και καποιο τσιπακι πανω στη μητρικης της ASUS που ελεγχει τα γραφικα η ολη τη δουλεια την κανει ο επεξεργαστης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 3, 2010 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 O επεξεργαστης κανει ολη τη δουλεια στα γραφικα αν χρειαζεσαι σατα3 και usb3 τοτε ναι παρε την ποιο ακριβη μητρικη παντως δεν ειναι φτινιαρικη η αλλη απλα οικονομικη.Οσο αφορα το τροφοδοτικο παρε ενα επωνυμο στα 400-500W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.