Jump to content

Περιεργη ξαφνικη ανοδος θερμοκρασιας

alcohol

Recommended Posts

Στο 2ο pc μου ξαφνικα παρατηρω μεγαλη ανοδο της θερμοκρασιας του επεξστη, ειδικα οταν παιζω ταινια. Απο κει που ηταν ησυχος στους 50 βαθμους, ξαφνικα δε ξερω τι επαθε και παιζει απο 60-75οC, μεχρι και 80!

Και με ανοιχτο το κουτι που το εχω τωρα, παλι το ιδιο... τι μπορει να ευθυνεται? περυσι εβαλα την παστα, μηπως θελει αλλαγη?

Οπως ειπα, περισυ την εβαλα, και μεχρι και προχτες ολα ηταν ok. H επαφη ειναι κανονικη, απ οτι βλεπω.

Λες ξαφνικα να εχασε τις ιδιοτητες της μετα απο 1 χρονο και να θελει αλλαγη?

να μη κανω τσαμπα το κοπο αν δεν ειναι...

Σημειωνω οτι η ψυκτρα ειναι fanless και γενικα δεν υπαρχουν fans παρα μονο στο psu.

Για δοκιμασε ένα άλλο τροφοδοτικό.

Λες να φταιει το τροφοδοτικο? πως δηλαδη?

πως γινεται το τροφοδοτικο να αυξανει την θερμ/σια της cpu?

Παιζει να τα εχει "παιξει" ο αισθητηρας θερμοκρασιας του επεξεργαστη. Αν εχεις ενα δευτερο επεξεργαστη εστω και μικροτερης συχνοτητας δοκιμασε να δεις θερμοκρασιες. Αν στον δευτερο εχεις φυσιολογικες τοτε καλως ηλθες στο κλαμπ.

Ποιος επεξεργαστης ειναι?

Για σκονη το ανοιγω καθε μηνα και το φυσαω με σπρευ... δεν μαζευει και πολυ, δεδομενου οτι δεν υπαρχουν ανεμιστηρες. Ανοιχτο το εχω αυτη τη στιγμη, μοιαζει πολυ καθαρο:-)

Παιζει να τα εχει "παιξει" ο αισθητηρας θερμοκρασιας του επεξεργαστη. Αν εχεις ενα δευτερο επεξεργαστη εστω και μικροτερης συχνοτητας δοκιμασε να δεις θερμοκρασιες. Αν στον δευτερο εχεις φυσιολογικες τοτε καλως ηλθες στο κλαμπ.

Ποιος επεξεργαστης ειναι?

Υπαρχει αισθητηρας στην cpu? λες να εχει χαλασει δηλαδη και να μου δειχνει αλλα νταλλων? Παντως αν αγγιξω τη ψυκτρα ζεματαει...

Το να δοκιμασω αλλον επεξστη(που δεν εχω κιολας) ειναι μεγαλη φασαρια το βαλε-βγαλε.

Οταν λες κλαμπ?

Ο επεξστης ειναι ο Α64 X2 4200+ s939.

Aλλαξα το τροφ/κο οπως μου προτεινε ενας φιλος(απ τα 425 στα 550W), εβγαλα και την καρτα γραφικων και αφησα την onBoard... κι ενω το κουτι ειναι ανοιχτο, το Everest μου εδειξε 85οC μεσα σε λιγα λεπτα! :087: με αποτελεσμα φυσικα να το κλεισω πρωτου το καψω.

Δε μπορω να καταλαβω τι εχει παθει στα καλα καθουμενα:confused:, λεω τωρα να ξαναβαλω τη ψυκτρα(μια fanless katana) με νεα παστα μετα απο μολις 14 μηνες. Προηγουμενως θα της φορεσω εναν ανεμιστηρα, οπως μου προτεινε ενας αλλος φιλος, να δουμε αν θα πεσει. Λογικα βεβαια θα πεσει.

δεν εχουνε καμιά σχέση ουτε τροφοδοτικό ουτε τιποτα φιλε κατι δεν σου πατάει καλα η ψήκτρα η ο cpu δοκίμασε μια αλλη ψυκτρα και με καινουρια παστα και το πρόβλημα σου λογικά θα λυθεί !!

Στη Διαχειριση Εργασιων των Windows - Επιδοσεις μου αναφερει:

Χρηση CPU απο 55%-99%

Mνημη 930-950ΜΒ

ενω το pc δεν κανει τιποτα... Ειναι φυσιολογικο αυτο?

Μηπως αυτο ευθυνεται για την αποτομη αυξηση της θερμ/σιας? Καποια πονηρη διεργασια?

Mα ολες οι διεγασιες 0(μηδεν) λενε φιλε μου, κατι αλλο συμβαινει.

οταν βαλεις παστα στο cpu και πατήσεις την ψήκτρα καλά για κανα 5 λεπτο και μετα την βγάλεις για κοίτα αφηνει σημαδι κανονικά τετράγωνο και στις 2 επιφάνειες το ίδιο?δεν ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ αλλιώς φίλε .

to φαινομενικά άστο ολα ξαφνικα χαλανε δεν σου λεει οτι την ταδε μερα θα χαλασω , δοκίμασε να την γυαλίσεις με ενα γυαλόχαρτο ισως απο τον καιρο πετσικάρισε και δεν πατάει καλα για αυτο σου λεω κανε αυτο με την παστα γιατη η θερμοκρασίες που αναφερεις ειναι σχετικά ψηλές αλλα οχι και επικίνδυνες!

οποτε λογικα βαλε ενα βαρυ προγραμμα να τρέξει οπος wprime 1024 και δες το άστο να πάει 100 βαθμούς να δεις θα σβήσει ?μην φοβάσαι δεν ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ τίποτα εχουνε προστασία η cpu και ΚΛΙΝΟΥΜΕ!! !!

δοκιμασε μια μαμα ψυκτρα εστω πατα την καλα και δες παλη να δεις θα εχεις διαφορα?εμενα παντως κατι απο την ψυκτρα ειναι θεμα πατηματος...

το Bios τη θερμοκρασιες σου λεει?

η στα windows με πιο πρόγραμμα τις βλέπεις με το core temp,real temp?

δείξε μας μια photo με τις θερμοκρασίες σου!!

Φιλε μου, πρωτου μιλησουμε για τη ψυκτρα μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται ο επεξεργαστης να εμφανιζεται απασχολημενος ενω δεν κανει τιποτα?

Απεγκατεστησα το AMD Dual Core Optimizer και η κατασταση βελτιωθηκε καπως αλλα οχι εντελως. Παλι μου δειχνει τον επεξστη να απασχολειται και τη θερμοκρασσια να ειναι ανεβασμενη(οχι οσο πριν παντως).

Στο παρελθον εχω καψει επεξστη χωρις να λειτουργησει καποια ασφαλεια ή να κλεισει μονο του το συστημα. Δεν υπαρχει λογος να πειραματιστω με 100ο οπως μου λες. Χτες εβγαλα το καλυμα μετα απο μια 85άρα και βγηκε μια καουρα...αποπνικτικη. Γιατι να ζοριζεις τα εξαρτηματα με υψηλες θερμ/σιες?

Τις θερ/σιες τις βλεπω με το Everest και το SpeedFan, αμφοτερα συμφωνουν. Ολες ειναι οk πλην του επεξστη που φτανει τωρα ως 70ο, οχι γιατι δεν εχει καλο πατημα η ψυκτρα προφανως αλλα γιατι στη καρτελα της χρησης του εμφανιζεται μεχρι και 100% να δουλευει.

Ειναι 2πυρηνος ο επεξστης, πως μπορω να ελεγξω πόσο εργαζεται ο ενας και πόσο ο αλλος?

Λοιπον, τωρα που κοιταξα πιο προσεκτικα εκανα "Εμφανιση διεργασιων απο ολους τους χρηστες" και υπαρχει καποια διεργασια "PSANHost.exe *32" (SYSTEM) που καταναλωνει σταθερα 45-65...

Εριξα μια ματια στο google και ειδα οτι προκειται για συστατικο του Panda Cloud antivirus! Το απεγκατεστησα και η ταξη επανηλθε.

Η απορια μου ειναι τι επαθε ξαφνικα και εβγαλε αυτο το προβλημα, αφου τους προηγουμενους μηνες που το ειχα ηταν ok:confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.