ksexasiaris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2010 καλησπερα και παλι!Σας εχω ζαλισει το ξερω:064:Λοιπον αυριο ερχεται ο σκληρος δισκος και θα κανω εγκατασταση τα Windows 7.Εχω παρει τον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305110INTEL X-25 M 160GbΕχω διαβασει εδω και κει καποια πραγματα και εχω καποιες αποριες.1)Η μητρικη μου στα Bios Settings στο Main->Storage Configuration εχει την επιλογη AHCI.Αυτο θα το ενεργοποιησω πριν κανω εγκατασταση το λειτουργικο?η το αφηνω σε IDE και μετα το γυρναω σε AHCI?2)Αυτο το AHCI απ οτι καταλαβα ειναι στην ουσια η τεχνολογια TRIM.Αυτο σημαινει οτι εγω εφοσον το εχω ενεργοποιημενο αυτοματα τα Windows seven κανουν συντηρηση του σκληρου και δε πρεπει εγω να τρεξω το προγραμμα της ΙΝΤΕΛ?το προγραμμα στο οποιο αναφερομαι ειναι αυτο :Intel ssd Toolbox (3 επιλογες ειναι γκρι γιατι ακομα δεν εχω τον solid state)http://img835.imageshack.us/i/ssdi.png/3)Εαν ισχυει οτι με το AHCI γινεται αυτοματα η συντηρηση, αυτο συμβαινει οταν εγω ανοιγω το πσ?Δηλαδη αν αφησω τον υπολογιστη ανοιχτο για 4-5 μερες θα κανει παλι τη δουλεια του?Η πρεπει να κανω restart για να δουλεψει?ευχαριστω εκ των προτερων :001::001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 27, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Εγκατέστησε με AHCI από την αρχή.Δεν χρειάζεται να τρέξεις το toolbox της Intel σε win7. Δεν θέλει restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksexasiaris Αύγουστος 27, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2010 Ωραια ευχαριστω!απλη και κατανοητη η απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 30, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2010 Επίσης δεν κάνουμε drefrag..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Αύγουστος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2010 Aν όμως εγκαταστάσεις τον Intel RST Driver αντί του MS-AHCI που προφανώςείσαι ακόμα, τότε θέλεις και το toolbox για trim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Αύγουστος 30, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2010 Καλά ολόκληρη επιστήμη για να έχεις 1 δίσκο...:118: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.