Jump to content

Αγορά SSD 40-60-80GB

Easyrider

Recommended Posts

Γεια χαρα..

Λεω να βαλω ενα ssd γιατι με αυτον που εχω το λειτουργικο σερνεται κυριολεκτικα ( μην πω πιο γρηγορα ετρεχε με το παλιο μηχανημα..)

Και λογο που ειναι αρκετα ακριβοι σε σχεση με τα GB λεω να παρω καποιο μεταξυ 40 - 80 GB για το λειτουργικο και να χρησιμοποιησω τον υπαρχων για αποθηκευση.

Σημειωτεων δεν ξερω καθολου ποιοτητες-τιμες για να εχω αποψη, οποτε οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.

Θα πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή.

Αν έχεις διαβάσει το παρακάτω

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=53166

Να δούμε σε τί Ελληνικές τιμές θα έρθουν οι Corsair Force.

Αν δέν μπορείς να περιμένεις ... νομίζω ένας OCZ Vertex 2 <=

Θα ήταν καλή επιλογή αλλά ακριβούτσικη.

50-60 GB με read/write 270MB+ ... τιμές εξωτερικού περίπου 185,00

Τιμές Ελλάδας 215,00 +++

Ναι, μολις διαβασα το θρεντ.. βασικα ο 40αρης Corsair Force φαινεται μια χαρα σε σχεση με την τιμη που δινουν οι αμερικανοι.. μακαρι να παιξει σ αυτες τις τιμες και εδω..

εχεις δικιο, καλυτερα να περιμενω μεχρι να δω σε τι τιμες θα ερθουν εδω και πως θα διαμορφωθούν και οι τιμες σαυτους που ηδη υπαρχουν..

Για τον OCZ που λες, λιγο δυσκολο να δωσω 200+ για σκληρο.. μεχρι 120€ λεω να φτασω.. :)

Οχι ... με 120 σήμερα ... πάς για μικρό ssd προηγούμενης γενιάς.

Καλύτερα να περιμένεις ... να δούμε άν η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε ο διευθυντής της Corsair ... θα έχει εφαρμογή στην Ελλάδα.

Αν και δυσκολο το βλεπω να ακολουθησουν τα "τσακαλια " εδω αυτες τις τιμες, το καλυτερο ειναι το περιμενε αυτη τη στιγμη..

Τωρα ειδα οτι πεσανε αρκετα οι τιμες του i7 870 και εχω i5 .. πικρα.. :o

Για αυτούς που δέν έχουν επαφή με τους SSD ... βρήκα 2 πρόσφατα βιντεάκια στο youtube ... έτσι για να πάρουν μιά γεύση.

Ενας κλασικός αξιοπρεπής WD Black 640GB

Ενας νέας γενιάς SSD (με Sandforce chip controller)

Σα να λεμε η μερα με τη νυχτα.. :D

γιαυτο λεω να παω σε ssd.. εχω ενα WD Green 750GB σε XP 32bit και μνημη 4GB που βλεπει τα 3, και μονιτορ CRT με προτεινομενη αναλυση 800χ600 (βλεπει μεχρι 2048χ1536, αλλα πως τη βλεπει..) στο μηχανημα της υπογραφης.

Ετσι λεω με την αναβαθμιση στο σκληρο να βαλω και τα 7αρια + μια συγχρονη οθονη , γιατι παραπαλιωσε αυτη.. :)

απλά αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα θα με ενδιέφερε γιατί έχω ένα server με μια viewsonic 21' και είναι στα τελευταία της (αναβοσβήνει και έχει πάθει λίγο το τροφοδοτικό της..)

αν την αλλάξεις με το καλό και δεν έχεις που να την βολέψεις μπορείς να μου την "σπρώξεις" προς τα εδώ :p

Λεω να ψάξεις πρώτα για οθόνη και να αφήσεις λίγο τον SSD στην άκρη, από 17' CRT σε μια 22-24 tft θα ενθουσιαστείς πιστεύω, το μόνο που μπορεί να σε ξενερώσει θα είναι το χρώμα και η κίνηση(γιατί οι tft έχουν και input lag -_- )

Κανενα προβλημα.. θα σ εχω υποψη μου.. :023:

Αν και επειδη δεν εχει καποιο προβλημα, σκεφτομαι μηπως την κρατησω για το παλιο μηχανημα (αυτο που ετρεχε μεχρι τωρα δηλαδη) σαν ρεζερβα η το κανω και γω σερβερ.. anwy, βλεπουμε.

Για την αναβαθμιση λεω οταν με το καλο την κανω να βαλω κοντα κοντα και οθονη και τα 7αρια που με ssd λενε.. αλλα αναγκαστικα και λογο οικονομικων, και λογο τιμων στους ssd βλεπω γυρω στο φθινοπωρο να την κανω..

• 3 weeks later...

Για χαρα σε όλους.Δεν ηθελα να ανοιξω νεο topic μιας και γω το ιδιο πραγμα θελω... Αποφασισα να βαλω και γω ssd αλλα τα 80gb μου φαινοντε λιγα.με lord of the rings online, world of warcraft kai Dragon Age ειμαι τσιμα τσιμα και πιστευω θα το μετανιωσω στο τελος...

Τωρα κοιταω μερικα μοντελα αλλα δε μπορω να καταλαβω ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα ωστε να αξιζει τα 50 ευρω παραπανω...επισης πεφτω συνεχεια στη λουμπα οτι με αλλα 50 ευρω περνω αυτον, μετα αν εβαζα αλλα 40 θα επερνα αυτον... και ουτω καθεξης...

Απ ότι βλεπω υπαρχοθν καποιες διαφορες στις ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης αλλα σχεδον ολοι οι δισκοι εχουν μηδαμινο χρονο αναζητησεις αρχειων ( <0.1 ms).τελικα τι απ τα 2 μετραει?εγω στον υπολογιστη παιζω παιχνιδια το 90% των περιπτωσεων , αλιως καμια ταινια κ.τ.λ. Δεν ασχολοθμε με προγραμματισμο, η επεξεργασια εικονας - βιντεο που θεωρουντε βαρια προγραμματα συνηθως.

Απο αυτα που εχω δει ειμαι σ αυτους:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Solid2-OCZSSD2-2SLD120G-120GB-SSD-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2SLD120G.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Nova-Series-128GB-SSD-w-Bracket-2-5inches-Sata-II-CSSD-V128GB2-BRKT.htm

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320676

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305110

ο τελευταιος μου φαινετε χαμηλη η τιμη του για 160 γιγα, αλλα παλι ειναι πολλα λεφτα... και τα 120 γιγα ειναι αρκετα για μενα.

Γενικα τα τελευταια 10 χρονια που ασχολουμε, θυμαμαι παντα ανα 2 χρονια εδινα καμια 400-500 ευρω και εκανα πολυ καλη αναβαθμιση, επεξεργαστη - μνημες-καρτα γραφικων και μαλιστα τελευταια μοντελα...

τωρα 400 δε φτανουν ουτε για σκληρο... ειναι τσιμπιμενες οι τιμες η μου φαινεται?Δε θα πρεπε λογω οικονομικης κρισης να ειναι φτηνοτερα?:o

σιγουρα ειναι πολλα τα λεφτα για δισκο , αλλα ειναι μερα με τη νυχτα.

εκτος απο τη ταχυτητα..εγω παρατηρησα και ακομα ενα θετικο που το ειχα διαβασει και το ειδα και στη πραξη

με εναν απλο δισκο, μετα απο καποιους μηνες και απο τα πολλα γραψε-σβησε , αρχιζει σιγα-σιγα και γινεται ολο και πιο αργος ο υπολογιστης(επειδη σκορπιζονται τα δεδομενα στο δισκο..και οσο μεγαλυτερος ο δισκος τοσο χειροτερα) , ενω με τον ssd δε τιθεται τετοιο θεμα και ειναι το pc οπως ηταν στην αρχη

Εγω εχω τον ιντελ και ειμαι ευχαριστημενος.

τους αλλους δε τους ξερω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.