Διόνυσος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 Καλησπέρα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΡΑΤ:1)Τί είναι και τί κάνει;2)Επιβαρύνονται οι μνήμες με αυτό (ρωτάω επειδή έχω ΟΕΜ και δεν ξέρω αν αντέχουν)3)Πώς γίνεται enabled; Έψαξα στο bios αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Το everest home edition μου το δείχνει disabled και όχι not supported. Το σύστημα μου είναι:i)Μ/Β: GIGABYTE 8IPE1000-G (865PE)ii)CPU: P4 3.0GHz NORTHWOODiii)MEM: 2x256 OEM (Dual Channel) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Φεβρουάριος 23, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Ξέχασα την εικόνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Το PAT σημαινει Performance Acceleration Technology.Με enable το PAT εχει επιταχυνση κατα 3%-5% στις μνημες συμφωνα με την ASUS.Ειναι η διαφορα μεταξυ 865pe και 875p chipset (στο 875 ειναι enabled ενω στο 865 disabled) .Βεβαια σε μητρικες της ASUS και της ABIT ακομα και σε 865pe Chipset το PAT ειναι enabled και δεν υπαρχει καμια ουσιαστικη διαφορα με τα μεγαλυτερα αδελφακια τους.Οι μνημες δεν επιβαρυνονται αλλα ισως να σου περιορισει λιγο το o/c των μνημων σου (δηλαδη χωρις pat μπορει να ανεβαινουν καλυτερα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Φεβρουάριος 23, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Στην μητρική μου μπορώ να το κάνω enabled η είναι disabled επειδή δεν το υποστηρίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 23, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 http://www.giga-byte.com/Motherboard/Products/Products_GA-8IPE1000-G%20(Rev%203.0).htmΔε βλέπω να το λέει πουθενά αν και υποψιάζομαι ότι το MIB feature πρέπει να είναι το PAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 23, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Se Asus που είναι αυτή η επιλογή?P4P800 E-Deluxe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αν επιλέξεις επιλογή turbo κάνει enable. Μόνο όμως στα 200. Μόλις πας 201 και πάνω απενεργοποιείται. Πρέπει να φλασάρεις με ειδικό bios για να είναι enabled παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TROIDX Φεβρουάριος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αν χρησιμοποιήσεις το http://www.cpuid.org/download/Tw865.zip στην τελευταία επιλογή έχει να κάνεις το PAT enable/disable και πάνω απο τα 200 (νομίζω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Χθες, στις 23:32] Αν επιλέξεις επιλογή turbo κάνει enable. Μόνο όμως στα 200. Μόλις πας 201 και πάνω απενεργοποιείται. Πρέπει να φλασάρεις με ειδικό bios για να είναι enabled παραπάνω Ξέρεις που μπορώ να το βρώ το bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Φεβρουάριος 24, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Χρησιμοποίησα το 865tweaker. Έκανα enable PAT απο το πρόγραμμα αλλά δεν έγινε τπτ. Όλα τα προγράμματα το έβλεπαν disabled. Μόνο στο tweaker ήταν enabled και αυτό μέχρι την επανεκκίνηση. Μάλλον δεν γίνεται στην μητρική μου. Σας ευχαριστώ πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Κι όμως.....Έχει διαφορά...Τρέξε το everest πριν και μετα...Θα δεις μία διαφορα αρκετα σεβαστή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιανουάριος 15, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2006 Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό το ξαναέψαξα και τελικά το ΜΙΒ ειναι το ΡΑΤ και με το easytune4 το κάνω enable αλλά με το που γίνει enable, το everest μου λέει οι μνήμες τρέχουν σε single channel. Όταν κάνώ disable το ΡΑΤ οι μνήμες επανέρχονται σε dual channel. Τί είναι καλύτερο, να έχω το ΡΑΤ ή τις μνήμες σε dual channel; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 15, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2006 Αρχική απάντηση από Διόνυσος Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό το ξαναέψαξα και τελικά το ΜΙΒ ειναι το ΡΑΤ και με το easytune4 το κάνω enable αλλά με το που γίνει enable, το everest μου λέει οι μνήμες τρέχουν σε single channel. Όταν κάνώ disable το ΡΑΤ οι μνήμες επανέρχονται σε dual channel. Τί είναι καλύτερο, να έχω το ΡΑΤ ή τις μνήμες σε dual channel; θα ελεγα καλητερο το dual channel.....ιποτιθετε οτι ειναι 2 φορες πιο γρηγορο απο το κανονικο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιανουάριος 18, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Βασικά, από όταν το έκανα post, σταμάτησε το everest να μου δείχνει το ΡΑΤ ενεργοποιημένο και το dual channel πάντα ενεργό. Το ΜΙΒ είναι ενεργό και στα bench δείχνει οτι λειτουργεί κανονικά το ΜΙΒ. Δεν ξέρω τι γίνεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 18, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 τωρα το cpu-z τι σου λεει με το dual kai pat???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιανουάριος 18, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Λέει το dual ενεργοποιημένο και το ΡΑΤ disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 18, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 και απο βιος το Pat τι το εχεις βαλει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιανουάριος 18, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Εκεί δεν έχει καμία επιλογή για το ΡΑΤ. Ότι έκανα το έκανα με το easytune4 από τα windows. Τέλος πάντων, δεν έχει και μεγάλη σημασία μιας και το ΜΙΒ ενεργοπείται και κάνει πιο γρήγορη τη μνήμη κατά 5-10% σε όλα τα bench. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.