Jump to content

Προβλημα που...παραμενει..

Recommended Posts

Καλησπερα.

Κατ αρχην η συνθεση του pc ειναι.

Core i7 920 (@2,66),Gigabyte ud3r (rev1,6), sapphire vapor-x 4890, a-data 3x2 gb ddr3,win 7 x64.

Το προβλημα που προεκυψε απο την αρχη του στησιματος εχει να κανει με την αποδοση της καρτας γραφικων.

Το πρωτο ζητημα που εχω ειναι το (γνωστο απο διαφορα φορουμ του εξωτερικου) περιστατικο με το παγωμα της εικονας και την ανακτηση της μετα απο 2 '' (κατα ατακτα διαστηματα, κυριως στις πρωτες στιγμες μιας 3d εφαρμογης-παιχνιδιου), το οποιο αν και πολλοι διαβαζω οτι το ελυσαν με τις αναβαθμησεις των drivers της ΑΤΙ, εγω δεν το εχω ξεπερασει ποτε μεχρι τωρα.

Ενα αλλο μεγαλο ζητημα ειναι η ανυπαρξια αποδοσης της καρτας γραφικων. Κ εξηγουμαι. Η καρτα απο την αρχη σε διαφορα παιχνιδια δεν αποδιδει ομαλα ακομα και σε χαμηλες αναλυσεις, και ταυτοχρονα ειτε σε χαμηλες ειτε σε υψηλες με χρηση cpu k gpu >25%. Η κινηση καθε αλλο παρα ομαλη ειναι και τα σπασιματα ειναι τοσα πολλα, ωστε μου φαινεται απιστευτο. Σαν κατι να φρεναρει το συστημα και να μην μπορει να αποδωσει. Ισως η μητρικη??? Επισης να αναφερω οτι το συστημα δεν φαινεται να ζεστενεται (οταν το πιασεις απο επανω καθε αλλο παρα καιει), ουτως η αλλως αυτα τα προβληματα παρουσιαζονται απο την αρχη των εφαρμογων και οχι κατοπν καταπονησης.

Παιδια δωστε καμια βοηθεια τι μπορει να κοιταξω???

Το συστημα αναγνωριζει καθε υλικο κανονικα και ειναι ακλοκαριστο.

Ευχαριστω.

δοκιμασε να περασεις directx 11 απο την microsoft,2 σε περίπτωση που δεν πιάσει κανε update chipset τις ati drivers,άμα πάλι δεν πιάσει ξανάσβησε τα windows και "ξαναπερνατα" μήπως έχει κολλήσει κανένα device από device manager,όταν πέρασες τα windows και πέρασες το chipset τις μητρικής

δεύτερος περίπτωση όταν ξαναπεράσεις τα windows κανε windows update το σύστημα να βρει από μονο του τα devices.

τρίτο περίπτωση προβληματική πλακέτα όταν θερμαίνεται το chipset και λειτουργεί με antialiazing απόδοση 50 τότε κολλάει κρασάρει το σύστημα

τέταρτο περίπτωση:πολλές φορες όταν οι δίσκοι είναι (raid-σατα) πρέπει να περάσεις το hardware raid controller η σατα controller τις μητρικής από το βίος "φεαυτουρες" τις,τώρα πλέον δεν είναι σε δισκέτες 1.44 αλλα κατεβάζεις το πρόγραμμα από το site και το περνάς μέσα από τα windows.

Ελπίζω να σε βοήθησα..!!!::026::026::026:

Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον.

Κατ αρχην εκανα ενα λαθος στο πρωτο ποστ οταν εγραφα για την χρηση gpu cpu εννοουσα ακομη και μικροτερη του 25% οχι μεγαλυτερη.

Το τροφοδοτικο ειναι το Chieftec turbo series ctf-750-14c 750w. Θεωρω αρκετο για το set up.

Ati drivers περασμενοι οι 10.6.

Σκληρος δισκος WD cavial black 1 tb 7200 sata II στο λειοτουργικο κ τα παιχνιδια.

Ας πουμε στο GTA IV αν μου κανει auto detect μου προτεινει ολα στο full, αλλα ακομα και στο low να τα βαλω το μηχανημα εχει κινηση διακεκομενη. Ακομη και στο sonic all star racing τα ιδια. κ σε πολλα αλλα (NFS shift, virtual tennis!! κλπ),οχι σε ολα (μου τρεχει καλα το pro σε full, και το FM!!!!!!!!).

To ζητημα ειναι οτι ακομη κ εκει που κολλαει και πηγαινει κομπιζοντας, το συστημα δουλευει σε εξευτελιστικα χαμηλα δεδομενα (εχει παρατηρηθει και με χρηση gpu cpu 10-15%!!!!!!!).

κοντευω να σκασω!

Εχω δοκιμασει και την λυση του φορματ(παλαιοτερα) και οπως φαινεται δεν απεδωσε. Προφανως θα ξαναδοκιμασω..

Απο ιους ειμαι ελευθερος.

Κατι αλλο που θα μπορουσα να κοιταξω???

Ορισμένα παιχνίδια έχουν πρόβλημα από μόνα τους όσον αφορά το λειτουργικό και τους driver που χρησιμοποιούνται κάθε φορά.

π.χ.

NFS Carbon ... σε XP SP3 παίζει σφαίρα ... και σε Win7 64 κάνει κομπιάσματα.

Το ίδιο και το GTA

Εκανα φορματ εχθες, αλλα παλι βλεπω τα ιδια...

Σιγουρα κατι δεν παει καλα με το συστημα μου...

Πριν το φορματ εβαλα το τελευταιο Bios update απο το site της gigabyte (δεν ειχα κανει μεχρι τωρα καθολου bios update). Εβαλα τα windows updates. Εβαλα τους 10,6 (χ64)της ΑΤΙ.

Μηπως ειναι καμια επιλογη απο το bios??? Τι να πω...

Οσο εχω κουρασει το μυαλο μου, τα εχω κοιταξει ολα (ρυθμισεις-bios κλπ) και δεν εχω καταφερει κατι....

Εναποθετω τις ελπιδες μου σε εσας...

edit:

Αν χρειαζεται να κανω καποιο benchmark ή τεστακι για να βοηθησω την κατασταση, να ποσταρω καμια φωτο ή οτιδηποτε αλλο πειτε μου και θα το κανω αμεσα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.