yanni Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια έρευνα του Real World Technologies. Ποιο συγκεκριμένα, όχι μόνο τα PhysX τρέχουν σαν single threaded κώδικας αλλά δεν χρησιμοποιούν καν SSE εντολές, αλλά x87 κώδικα.PhysX87: Software DeficiencyΣχετικό άρθρο και απάντηση από μεριά Nvidia θα βρείτε στο παρακάτω linkDid NVIDIA cripple its CPU gaming physics library to spite Intel?Ένα νέο που βγαίνει από το το άρθρο και θα είναι καλό νέο ασχέτως του αν κάποιος έχει NVidia ή AMD gpu είναι ότι η έκδοση 3.0 των PhysX θα είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα.
pokemon6401442169101 Ιούλιος 9, 2010 #2 Ιούλιος 9, 2010 όσοι έχουν την κανονική κάρτα accelerator τι κάνουν; θα υποστηρίζει PhysX 3.0; αν και πλέον με τις προδιαγραφές του DX 11 το physX κατά μια έννοια το έχουν ενσωματώσει.
yanni Ιούλιος 10, 2010 Author #3 Ιούλιος 10, 2010 Η υποστήριξη για τις κάρτες της Ageia έχει σταματήσει, έτσι δεν είναι; Απλά ίσως να μην έχεις ανάγκη για μια δεύτερη μικρή κάρτα στο PC. Θα έχεις π.χ. μια GTX480 και θα την βάζεις αποκλειστικά στα 3D. Αν έχεις εξαπύρηνο και το game δεν τον χρησιμοποιεί πλήρως, αφήνει π.χ. 2 cores ανεκμετάλλευτα,, θα βάζεις τα physx στην cpu και θα είσαι μια χαρά. Δεν θα βλέπεις αυτά τα slide shows που βλέπεις σήμερα γυρνόντας τα physx σε software mode.
pokemon6401442169101 Ιούλιος 10, 2010 #4 Ιούλιος 10, 2010 Η υποστήριξη για τις κάρτες της Ageia έχει σταματήσει, έτσι δεν είναι;Είσαι λάθος, υπάρχει κανονικά και υποστηρίζεται σε όλα τα games ακόμη και ο P100 processor της κάρτας.(είχε βγει και P200 περιορισμένα σε PCI-E).Γνώμη μου : ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα η Ageia να πήγαινε στην M$ και να υλοποιούσε το πρότυπο να τρέχει σε όλες τις κάρτες που έχουν stream processors (ATI) η cuda cores(Nvidia).
yanni Ιούλιος 10, 2010 Author #5 Ιούλιος 10, 2010 Είσαι λάθος, υπάρχει κανονικά και υποστηρίζεται σε όλα τα games ακόμη και ο P100 processor της κάρτας.(είχε βγει και P200 περιορισμένα σε PCI-E).Γνώμη μου : ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα η Ageia να πήγαινε στην M$ και να υλοποιούσε το πρότυπο να τρέχει σε όλες τις κάρτες που έχουν stream processors (ATI) η cuda cores(Nvidia).Αφού είμαι λάθος εξήγησέ μου γιατί η Nvidia γράφει αυτό στο site τηςAGEIA PhysX processors users should use and install older PhysX system software such as version 8.09.04. Note – AGEIA PPU acceleration support for 2.8.1 SDK or earlier, and Windows Vista and Windows XP only. Επιπλέον ποια Ageia να πάει στην Microsoft? Ξέχασες ότι η Ageia έχει εδώ και χρόνια εξαγοραστεί από την NVidia?
XLV Ιούλιος 10, 2010 #6 Ιούλιος 10, 2010 Τι παιδευεστε με proprietary κλειστα, που τα κανει οτι θελει η nvidia και καθε nvidia και σταματαει υποστηριξη προιοντων ( ageia καρτες ) χωρις προφανη τεχνικο λογο με το ετσι θελω ( και απορω πως στην αμερικη δεν της σβουριξαν καμια class action μηνυση που το συνηθιζουν ); Το μελλον ειναι σε open standard APIs πανω σε opencl/dx11 cs.
pokemon6401442169101 Ιούλιος 10, 2010 #7 Ιούλιος 10, 2010 Αφού είμαι λάθος εξήγησέ μου γιατί η Nvidia γράφει αυτό στο site τηςεγώ έχω περάσει πρώτα το παλιό και μετά το ποιο καινούριο και παίζει κανονικά.Επιπλέον ποια Ageia να πάει στην Microsoft? Ξέχασες ότι η Ageia έχει εδώ και χρόνια εξαγοραστεί από την NVidia?Υπόθεση έκανα πρίν, το ξέρω ότι είναι στην Nvidia.XLV, καλά τα λες, αλλά ποιος μας ακούει. Δυστυχώς είναι κλειστά πρότυπα απο ένα σημείο και μετά το cuda και το physx.
yanni Ιούλιος 11, 2010 Author #8 Ιούλιος 11, 2010 εγώ έχω περάσει πρώτα το παλιό και μετά το ποιο καινούριο και παίζει κανονικά.Δεν μου απαντάς γιατί η Nvidia αναφέρει ότι οι κάτοχοι Ageia πρέπει να χρησιμοποιήσουν παλιό οδηγό. Το ότι περνάς δύο οδηγούς δεν μου λέει κάτι. Πέρνα μόνο τον καινούριο και πες μου αν δουλεύει η κάρτα σου.
pokemon6401442169101 Ιούλιος 11, 2010 #9 Ιούλιος 11, 2010 Εμένα με ενδιαφέρει που λειτουργεί(και σε windows 7), δεν με νοιάζει που η Nvidia κόβει το support (θα φάει κράξιμο μετά ομαδικός).
yanni Ιούλιος 11, 2010 Author #10 Ιούλιος 11, 2010 Εμένα με ενδιαφέρει που λειτουργεί(και σε windows 7), δεν με νοιάζει που η Nvidia κόβει το support (θα φάει κράξιμο μετά ομαδικός).Το έχει κόψει, δεν το κόβει. Από εκεί και πέρα και αν δεν κάνω λάθος τρέχεις την καρτούλα σου με το παλιό driver απλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Θέλω να πω ότι μάλλον τζάμπα εγκαθιστάς τον νεώτερο.
XLV Ιούλιος 12, 2010 #11 Ιούλιος 12, 2010 XLV, καλά τα λες, αλλά ποιος μας ακούει. Δυστυχώς είναι κλειστά πρότυπα απο ένα σημείο και μετά το cuda και το physx.Μα ηδη η AMD προμοταρει open free dx11cs/ocl physics engine http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-ecosystem-2010mar8.aspx και αν δεις δεν υπαρχουν νεα παιχνδια για physx, ολοι περιμενουν να κυκλοφορησουν και οι opencl ICDs ωστε να πανε εκει.. επισης αυτες οι physics engines θα μπορουν να βοηθησουν και αλλου, πχ σε rendering σκηνων, ολα η κινηση θα μπορει να υπολογιζεται μεσω της GPU..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.