mefistofelis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 Προσφατα μου εκαναν δωρο ενα Usb Bluetooth και χωρις δευτερη σκεψη το συνεδεσα στον υπολογιστη.Επειδη ομως θα το εχω συνεχως συνδεδεμενο αναρωτιεμαι αν αυτο θα εκπεμπει συνεχως και ποσο επιβλαβη μπορει να ειναι η ακτινοβολια αυτη σε σχεση με αυτη που εκπεμπουν τα κινητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Τα κινητά εκπέμπουν σε συχνότητες 900MHz (Vodafone-TIM) και 1800MHz η Cosmote (DCS).Το bluetooth παίζει στα 2.4ghz.Θα είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι δεν είναι έστω και λίγο επιβλαβής η ακτινοβολία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από mefistofelis Προσφατα μου εκαναν δωρο ενα Usb Bluetooth και χωρις δευτερη σκεψη το συνεδεσα στον υπολογιστη.Επειδη ομως θα το εχω συνεχως συνδεδεμενο αναρωτιεμαι αν αυτο θα εκπεμπει συνεχως και ποσο επιβλαβη μπορει να ειναι η ακτινοβολια αυτη σε σχεση με αυτη που εκπεμπουν τα κινητα. Ψαξε λιγο στο φορουμ. Καπου ο hipro5 εκανε εκτενης αναφορα για το ποιες συχνουητες ειναι πιο επιβλαβες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeks78 Φεβρουάριος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 http://www.swedetrack.com/images/bluet05.htmΑν και εγω το εχω οταν δεν το χρειαζομαι το βγαζω. Ποτε δε ξερειςΣτο ggole θα βρεις πολλα αρθρα γισ bluetooth radiation Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αν έχεις Cosmote κινητό τότε είσαι στην μπάντα των 1700 - 1900MHz....Αν έχεις TIM ή Panafone τότε είσαι από τους 890 - 960MHz .......Tα κινητά όταν είχαν πρωτοβγεί είχαν ισχύ 4Watts(4000mW) ακόμα και 8Watts !........Τα σημερινά κινητά έχουν ισχύ 1Watt(1000mW)("έριξαν" την ισχύ εκπομπής τους κατόπιν συστάσεων της C.C.I.R. κ.τ.λ.)........To bluetouth και γενικά ότι έχει σχέση με τέτοιου είδους εφαρμογές(π.χ. ασύρματα δίκτυα κ.τ.λ. ) έχουν ισχύ περίπου από 2mW έως και 20mW........ΑΡΑ ένα bluetouth ή μια ασύρματη κάρτα εκπέμπουν 50 φορές μικρότερη ισχύ από ένα κινητό τηλέφωνο.......Βέβαια υπάρχουν και τα ασύρματα δίκτυα πόλεων από 1Watt έως και ΑΡΚΕΤΑ Watts αλλά υποτίθεται ότι αυτά είναι ΚΑΛΑ Θωρακισμένα και όλη η ακτινοβολία "βγαίνει" από την κεραία που είναι στην ταράτσα μας......ΑΡΑ και εφ'όσον έχουμε την πλάκα του σπιτιού μας με τα σίδερα πάνω από το κεφάλι μας , μας "θωρακίζει" από αυτή την ακτινοβολία..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Πάντως άλλη ισχύ έχει η εκπομπή κατά την ομιλία και πολύ μικρότερη σε stand by mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 09:53] Πάντως άλλη ισχύ έχει η εκπομπή κατά την ομιλία και πολύ μικρότερη σε stand by mode. Ναι ......κατά την ομιλία έχουμε full power με μεταβαλλόμενη συχνότητα ενώ σε stand by έχουμε μεν την ΙΔΙΑ ισχύ εκπομπής ΑΛΛΑ ΌΧΙ συνέχεια.....Στέλνεται δηλαδή ένα "πακέτο" σημάτων στον δέκτη της βάσης κάθε Χ δευτερόλεπτα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Είδικά στη Vodafone τα x secs πρέπει να είναι πολύ πιό λίγα από τους άλλους 2 providers.Όντας συνδρομητής στη Vfone ακούω συχνά από τις παρεμβολές (σε ήχεία κυρίως) το πακέτο αυτό...Γενικά πάντως ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα τόσο μεγαλυτερη διεισδυτικότητα έχει το μικροκύμα? (Μικρότερο μήκος κύματος κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Φεβρουάριος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 08:19] Είδικά στη Vodafone τα x secs πρέπει να είναι πολύ πιό λίγα από τους άλλους 2 providers.Όντας συνδρομητής στη Vfone ακούω συχνά από τις παρεμβολές (σε ήχεία κυρίως) το πακέτο αυτό... (Μικρότερο μήκος κύματος κτλ) Εχω την εντυπωση οτι τα δευτερολεπτα αυτα δεν καθοριζονται απο τον provider αλλα απο τη GSM πρωτοκολλο το οποιο εχει μια συγκεκριμενη χρονικη ιεραρχια συμφωνα με την οποια στελνονται τα πακετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 10:19] Γενικά πάντως ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα τόσο μεγαλυτερη διεισδυτικότητα έχει το μικροκύμα? Ναι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 24, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Καλά θα είναι να μείνουμε στο θέμα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 24, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Πολυ κατατοπιστικοι georgeks78 και hipro5 σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.