tonybros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2005 Εδω και καιρο για να μετατρεψω τα cd μουσικης σε mp3 δουλευω το EAC μαζι με το lame.Αναρωτιομουν λοιπον μηπως υπαρχει αλλος καλυτερος τροπος για υψηλη ποιοτητα και ταχυτητα.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Φεβρουάριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 εγω χρησιμοποιω το audiocatalyst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Φεβρουάριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 dBpowerAMP Music Converter!απο τα καλυτερα! δες επισης http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11853 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Φεβρουάριος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Δεν ξέρω ποιον χρησιμοποιεί, αλλά σαν πρόγραμμα χρησιμοποιώ το Audio Easy CD Extractor (το ίδιο με εσένα δηλαδή) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Netrino Φεβρουάριος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Εγώ χρησιμοποιώ το Audiograbber με το ποιό καινούριο lame και είμαι πολύ ευχαριστημένοςκαι απο ταχύτητα και απο ποιότητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMeS Φεβρουάριος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Dj Netrino Εγώ χρησιμοποιώ το Audiograbber με το ποιό καινούριο lame και είμαι πολύ ευχαριστημένοςκαι απο ταχύτητα και απο ποιότητα! Me 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Φεβρουάριος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αν κανετε mp3 με ποιοτητα 320kbps δοκιμαστε και το FLAC encoder που ειναι μαθηματικα μη απωλεστικος αλγοριθμος σε αυτο το bitrate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Φεβρουάριος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 ΑΠο το EAC στο ripping δεν νομίζω να βρείς καλύτερα αποτελέσματα. Απο κωδικοποιητή mp3 producer pro 2 απο Radium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Φεβρουάριος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Shadow KnighT Αν κανετε mp3 με ποιοτητα 320kbps δοκιμαστε και το FLAC encoder που ειναι μαθηματικα μη απωλεστικος αλγοριθμος σε αυτο το bitrate. γιατι ρε συ με 320kbps?μια χαρα δεν ειναι 128?μετα τα 128 δεν εχει απολυτος καμια διαφορα οσο και νατα ανεβαζεις! απλα χορο πιανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Φεβρουάριος 25, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Κανεις λάθος. Το αυτί κατα κάποιο τρόπο συνηθίζει το Mp3. Στην αρχή δεν άκουγα διαφορές αλλά μετά έβρισκα ατέλιες. Παίζει και στο τραγούδι αλλά και το ηχοσύστημα που έχεις. Αν έχεις ηχειάκια των 5 δεν έχει διαφορά αλλά με ένα απλο HI-FI τα 128 απο 192 έχουν αρκετή. Πλέον δεν ασχολούμε με κάτω απο 160 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 25, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 160 CBR πιστέύω ότι είναι καλός συμβιβασμός ποιοτητας και χώρου, αλλιώς τα αφήνουμε και σε wav. audiograbber , πολύ καλή ποιότητα και επειδή τον χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και τον ρυθμίζω γρήγορα και άνετα μετά τα format. και βέβαια Lame. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Φεβρουάριος 25, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Cdex με το τελεευταίο codec της Lame φυσικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Φεβρουάριος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 ενταξυ 160 αλλα οχι και 320kbps!πιστευω ειναι χασιμο χορου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Φεβρουάριος 25, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Koίτα σε καλά ηχοσυστήματα φαίνεται η διαφορά μέχρι τα 256. Απο εκεί και πάνω δεν ξεχωρίζεις τίποτα. Βέβαια πλέον με τους δίσκους που έχουμε τα καλά μας cd αξίζει να τα κρατάμε σε άριστη ποιότητα, αν είναι δυνατόν και μη απωλεστική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Φεβρουάριος 25, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Εμένα το audiograbber φτιάχνει mp3 μόνο στα 56 πώς μπορώ να αυξησω αυτή την τιμή(κάτι είχα δειγια codec αλλά δε ξέρω από που να το κατεβάσω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Φεβρουάριος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Δοκίμασα το flac, καλό γρήγορο αλλά τα αρχεία του παίζουν στο 70% του αρχικού, δηλαδη γύρω στο 1mbit bitrate. Πολύ περισσότερο και απο 320 kbps mp3 που η διαφορά είναι ανύπαρκτη. Πάντως σε cd που με ενδιαφέρουν πολύ θα το χρησιμοποιήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Φεβρουάριος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Η ρύθμιση σε bitrates είναι ξεπερασμένη. Είναι χρόνια που ο LAME υποστηρίζει presets, --alt-preset medium, --alt-preset standard, --alt-preset extreme και --alt-preset insane. To preset standard δίνει mp3 των 190kbps κατά μέσω όρο, τα οποία (με ελάχιστες εξαιρέσεις), δεν ξεχωρίζουν από το πρωτότυπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Φεβρουάριος 25, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Kender κατέβασε το Lame ACM (google it) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Φεβρουάριος 25, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από blkik Kender κατέβασε το Lame ACM (google it) Πως ρυθμίζεις σε αυτό το πράμα αν είναι joint stereo, stereo κτλ; Επίσης πάνω απο 160 δεν έχει vbr και για την ακρίβεια μου βγάλει ABR το όποιο δεν ξέρω τι είναι OK τα βρήκα όλα. COntrol panel->system->audio codecs... Edit 2 Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον χρόνο; Με ΑΒΡ μου βγάζει άκυρους χρόνους το winamp. Όταν πατάω το αρχείο να παίξει βγάζει σχεδόν τον πραγματικό χρόνο. Έχω winamp 2.91 και δεν πάω με καμία δύναμη στο 3,4,5. Αν μπορεί να γίνει κάτι με την έκδοση 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Φεβρουάριος 27, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2005 Εγώ το κάνω με winamp pro.Βασικά πολύ σημαντικό για το ripping είναι και η ταχύτητα με την οποία το ριπάρεις.Κανονικά πρέπει με 2χ για να μην υπάρχουν σφάλματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.