Jump to content

Εμπειρίες με SSD

Recommended Posts

Μόλις χτες πήρα αυτόν τον SSD.

Στην αρχή του έβαλα ubuntu 10. Βέβαια δεν είδα και μεγάλη διαφορά.

Λογικό. Στον WD640 μπουτάρει σε 18-20". Ε, στον SSD πόσο να πέσει; Πήγε 12-13". Και η απόκριση των εφαρμογών δεν είχε μεγάλη διαφορά. Βέβαια, το ubuntu όπως και η debian είναι πολύ γρήγορα ούτως ή αλλώς, με πολύ γρήγορη εκκίνηση και πολύ-κοντά-στο-ακαριαία ανταπόκριση. Οπότε, δεν υπήρχαν εξ' αρχής πολλά περιθώρια.

Έτσι, είπα να βάλω και 7. 64μπιτα. Το πρώτο μήνυμα ήρθε από την εγκατάσταση. Τελείωσε ασυνήθιστα γρήγορα. Όμως, στην εκκίνηση τα 7 θύμισαν τον "καλό" τους εαυτό. Περί τα 50". Μετά άρχισαν οι εγκαταστάσεις προγραμματων. Νέο σοκ. Θετικό. Δεν προλάβαινα να πατάω next!!! Το μπούχτισα σε servers κλπ. Χρόνος εκκίνησης περί τα 1 10". Αλλά... το μηχάνημα πετάει. Το visual studio 2008 ξεκινάει πριν προλάβεις να πεις... κλικ!!! Όχι κίμινο, ούτε κλικ δεν προλαβαίνεις. Ο ff; το λες δεν το λες το κλικ! Όλα τα προγράμματα ακαριαία. α κα ρι αι α!!!

σίγουρα. Μετά από χρόνια σε debian τα 7 μου φάνηκαν ελκυστικά...

Βέβαια, δεν ξέρω πώς θα είναι σε 6 μήνες, γιατι τα windows συνήθως φθίνουν σε απόδοση αλλά προς το παρόν είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά...

ΥΓ Για να μην ξεχνιόμαστε. Εντυπωσιακά σε σχέση με τα 7 σε κανονικό δίσκο.

Το boot time των 7 σου μάλλον καθυστερεί λόγω κάποιου ηλ*θιου driver.

Συνήθως οι drivers των... "άκυρων" on-board LAN adapters είναι αυτοί που τον... παίζουν και καθυστερούνε το boot.

Δοκίμασε να κάνεις disable τις LAN μια φορά και δες αν speedάρει ή όχι το bootάρισμα.

Εγώ είχα 2 αρνητικές και 1 θετική (συνοπτικά όλα):

Οι 2 αρνητικές : αγόρασα 2x Corsair Extreme series X64, DOA ο 1ος σε 1,5 μήνα με corrupt αρχεία κ.α., DOA ο 2ος την ίδια μέρα που πέθανε ο 1ος χωρίς καν να τον χρησιμοποιούσα πριν (firmware 1.0)

1 θετική : αντικατέστησα τον ένα corsair με έναν intel 80GB, ο 2ος corsair από άλλο μαγαζί αντικαταστήθηκε με νεότερο που έχει από πριν firmware 2.0. Για την ώρα παίζουν καλά και οι 2.

Το τι θα γίνει μελλοντικά δεν ξέρω αλλά μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα.

• 2 months later...

Επειδη έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με μεγάλο χρόνο εκκίνησης στα Vita, και εχω 2 Lan στην καρτα και 2 Wireless, άφησα κι εγώ μόνο την Lan που χρησημοποιώ και 1 wireless, αλλα το IP & DNS που λες δεν μπορώ να τα βάλω static γιατι ο provider που έχω για το ιντερνετ μου είπε να τα βάλω στο αυτόματο και δεν μου έδωσε καποιο ip να καταχωρήσω. Mου ειπε οτι αλλάζουν συνέχεια.

Επειδη έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με μεγάλο χρόνο εκκίνησης στα Vita, και εχω 2 Lan στην καρτα και 2 Wireless, άφησα κι εγώ μόνο την Lan που χρησημοποιώ και 1 wireless, αλλα το IP & DNS που λες δεν μπορώ να τα βάλω static γιατι ο provider που έχω για το ιντερνετ μου είπε να τα βάλω στο αυτόματο και δεν μου έδωσε καποιο ip να καταχωρήσω. Mου ειπε οτι αλλάζουν συνέχεια.

Η IP που έχεις στο internet ( aka wan IP ) αλλάζει, η IP που δίνεις στο router και τον κάθε υπολογιστή σου δεν αλλάζει, ότι θες εσύ βάζεις μια και καλή ( static ).

Και απο που μπορώ να το κάνω αυτό static? αυτο που δίνω? Και αν το κάνω, δεν θα επιρεάσει την συνδεσή μου στο internet? Γιατί είχα σε κάποια φάση ένα πρόβλημα, και με αποσύνδεσε ο provider απο το swich γιατί είπε οτι μάλλον το wi-fi της μητρικής, ή κάτι αλλο, άλλαζε τα ip και σε αλλους υπολογιστές της γειτονιάς και ειχαν προβλήματα.

• 1 month later...

θετικές και από μένα οι εντυπώσεις. Έχω έναν παναρχαιο ssd 30GB που τον είχα πάρει για πειραματισμό. Είναι ocz value series και τα πήγαινε πολύ καλά. Στα win 7 x64 πήγαινε σφαίρα.

Τελικά τον τοποθέτησα απο τον desktop που έχω στον laptop και εκει πλέον η διαφορά ssd από 2,5" είναι η νύχτα με τη μέρα. Σε 20-30 sec είμαι μέσα στα win 7. Βέβαια ο φορητός δεν είναι φορτωμένος και πολύ σε σχέση με τον επιτραπέζιο.

Ειχα βρει ψάχνωντας και ενα utility που αναγκάζει το λειτουργικό (win 7) να ξεκινήσει trim στον ssd. Σε παλιότερο πειραματισμό εγκατέστησα ssd σε υπολογιστή με λιγη μνημη,χαλια επεξεργαστή και γενικότερα για τα μπάζα. Έβαλα και win 7 αλλά με τον ssd πήγαινε κατα πολύ καλύτερα από οτι με xp και κλασσικό δίσκο παρόλο που η μνήμη ηταν ίσως και κάτω απο το ελάχιστο που ζηταγαν τα 7.

Φυσιολογική η συμπεριφορά αυτή vagsk.

Και στις δύο εγκαταστάσεις εφόσον είχες πολύ λίγη RAM χρησιμοποιούσανε τα Windows τον σκληρό δίσκο/SSD σαν RAM ( pagefile ).

Ο SSD είναι εκατοντάδες φορές πιο γρήγορος από έναν HDD ιδιαίτερα σε small I/Os ( πράγμα που κάνει συχνά μέσω του pagefile το λειτουργικό ) οπότε και το μηχάνημα πάλι πήρε... φτερά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.