Εvo8-By-m-diox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Καλημέρα..Για να μη κουράζω με διαφορα post και topic εκανα αυτο το Thread για να με βοηθησουν οσοι θελουν κ οσοι ξέρουν...Εχω ενα κατεβαστίρι το οποιο το κάνω λίγο κάτι αλλαγεσ συμφωνα με δικές σας υποδήξεις και και...Εγω αυτον θέλω να τον κάνω δίκτυο με το αλλο μου pc ειναι δίπλα δίπλα...!Απο πράγματα τι χρειάζομαι και ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για το internet και το διαδίκτυο!...Χρειάζομαι 2 καρτες δικτύου 1 modem router και 2 καλώδια ethenet να μοιράζουν το ιντερνετ και ταυτόχρονα να εχω δίκτυο!Αυτο δεν είναι το πιο γ΄ρηγορο?οχι να πάει πχ 1 ethernet στο main pc και απο εκει μετα να το στέλνω στο κατεβαστίρι!Επ'ισης εχω την δθνατότητα να μοιράζω το internet οσο θέλω η απλα τραβάει οσο χρειάζεται?Δηλαδή να ορίσω στο κατεβαστίρι να τραβάει το 70%πχ η καπως...Γιατι αν το κατεβαστίρι τραβάει οσο θέλει..Οταν θα κατεβάζω με καλές ταχύτητες μετα το pc θα σέρνετε...Για τα πράγματα που σκέφτομαι να αγοράσω είναι τα εξης...2 τέτοιες!http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-DGN2000B-WIRELESS-MODEM-ROUTER-N-300MBPS-ANNEX-B-DGN2000B.htmκαι για ρουτερ λεω για αυτό(διοτι θέλω να είναι ασύρματο(για την αδερφή μου laptop)και επειδή θα ειναι μέσα στο δωμάτιο μου θέλω διακόπτη για το wifi on/off απλά επειδή δεν ξέρω απο router κλπ θα ήθελα να μου πείτε αν με υπέρκαλύπτει αρα ισως υπάρχει μια πιο φτηνλη λύση η αν δεν με καλύπτει και πρέπει να πάω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ σε κάτι πιο ακριβό!Ελπιζω βέβαια να μη χρειαστεί γιατί ζορίζομαι κάπως...Παρολα αυτα..Θελω να εχει διακόπτη για το ασυρματο να συνδέσω ενσυρματα 2 pc και να καλύπτει 1 διόροφο σπίτι!απο το δωμάτιο μου πχ στο σαλόνι που είναι κάτω!Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Ιούνιος 24, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 Καταρχάς έτσι όπως τα έχεις γράψει όλα μαζί είναι λίγο hard to follow αλλά οκ Λοιπόν: 1) Για το κατεβαστήρι θα βάλεις όριο ταχύτητας μέσο του client σου. 2) Router για μεγάλες ταχύτητες δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω αλλά μην ψάχνεις με κριτήριο το wifi on/off. Αυτό μπορείς να το κάνεις μπαίνοντας στο router με το pc σου. Δηλαδή φτιάχνεις μια λίστα με τα pc που δεν θες να συνδέονται και όταν θες να τα συνδέσεις απλά τα βγάζεις από την λίστα και συνδέονται αμέσως. Αν δεν κάλυψα κάποιο ερώτημα σου πες μου να βοηθήσω όσο μπορώ. EDIT Από hardware πάντως αυτά που είπες χρειάζεσαι. (2 κάρτες δικτύου, 1 modem router και 2 καλώδια ethernet) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 24, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 Καταρχάς έτσι όπως τα έχεις γράψει όλα μαζί είναι λίγο hard to follow αλλά οκ Λοιπόν: 1) Για το κατεβαστήρι θα βάλεις όριο ταχύτητας μέσο του client σου. 2) Router για μεγάλες ταχύτητες δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω αλλά μην ψάχνεις με κριτήριο το wifi on/off. Αυτό μπορείς να το κάνεις μπαίνοντας στο router με το pc σου. Δηλαδή φτιάχνεις μια λίστα με τα pc που δεν θες να συνδέονται και όταν θες να τα συνδέσεις απλά τα βγάζεις από την λίστα και συνδέονται αμέσως. Αν δεν κάλυψα κάποιο ερώτημα σου πες μου να βοηθήσω όσο μπορώ. EDIT Από hardware πάντως αυτά που είπες χρειάζεσαι. (2 κάρτες δικτύου, 1 modem router και 2 καλώδια ethernet) Skyline για ακομα μια φορα σε ευχαριστω για την απαντηση σου...! 1.Πως θα βάλω όριο? 2.Ο λόγος που το είπα είνια γιατί..Πχ μ λεει η Sis μου Δημήτρη ανοιξε λίγο να μπώ πατάω το κουμπι και μπήκε μετα μου λεει βγήκε και το κλείνω...οχι τίποτα αυτα έχουν αρκετά κύματα και ολη μερα με ασυρματα τα πάντα κινητα και και...Ε ας μην εχω και αυτό να με βαράει!Μεσω του pc πως γίνετε?Μπαίνω στην ip Και το κάνω enable?Ετσι πιστευω οτι δεν θα μπαίνψ στην διαδικάσία να το κάνω για αυτό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Ιούνιος 24, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 Εννοεί ότι εφόσον κατεβάζεις με κάποιον client μπορείς να ρυθμίσεις ανώτατα όρια σε download και upload. Στο μTorrent ας πούμε πας στις ρυθμίσεις του και μπορείς να τα ορίσεις από εκεί, ή ακόμα και αν πατήσεις δεξί κλικ στο εικονίδιό του στο taskbar.Έχω ακούσει και για προγραμματάκια που το κάνουν αυτό αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα το netlimiter νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Ιούνιος 24, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 1.Πως θα βάλω όριο? Δεξί κλικ στο εικονίδιο και μετά ότι βλέπεις στην εικόνα Αν θες να βάλεις όριο σε συγκεκριμένο torrent, κάνεις δεξί κλικ στο torrent, πας στο ιδιότητες και βάζεις limit. Γενικά άμα το ψάξεις έχει πολλές επιλογές για όρια σε σχέση με ratio, με το πόσο έχεις κατεβάσει κλπ. 2.Ο λόγος που το είπα είνια γιατί..Πχ μ λεει η Sis μου Δημήτρη ανοιξε λίγο να μπώ πατάω το κουμπι και μπήκε μετα μου λεει βγήκε και το κλείνω...οχι τίποτα αυτα έχουν αρκετά κύματα και ολη μερα με ασυρματα τα πάντα κινητα και και...Ε ας μην εχω και αυτό να με βαράει!Μεσω του pc πως γίνετε?Μπαίνω στην ip Και το κάνω enable?Ετσι πιστευω οτι δεν θα μπαίνψ στην διαδικάσία να το κάνω για αυτό!! Τώρα κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις..... Αν το θεωρείς μεγάλη διαδικασία δεν το κάνεις αλλά αυτό που σου είπα είναι να μην πάρεις router με κριτήριο τον διακόπτη. Από εκεί και πέρα κανονίζεις ανάλογα με το τι σε βολεύει και το πόσα θες να δώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 24, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 Σας ευχαριστώ και τους 2...Βασικα sklyline Αυτο ακριβως θέλω να κάνω και επειδή δεν πρόκειται να πατάω 2-3-4 φόρες την ημέρα την Ip μου και να το κάνω αυτο(να το μαθω και στην αδερφή μου)για αυτό θέλω κουμπι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 25, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Σημερα πηγα αγόρασα router http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/NETGEAR-WIRELESS-MODEM-ROUTER-ANNEX-A-N-DGN2000-100ISS.htm καρτες δικτύου http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wired-Network-Cards/NETGEAR-PCI-ADAPTER-10-100-1000-GA311GE.htm και ενα κουτί της πλάκας για το κατεβαστίριhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Asus-TA-8H1-Black-Case.htmΝομιζω οτι είναι αρκετά καλα οπως και το κουτί για τα $$ του φυσικά!Παρόλα αυτα...Τα βαζω ολα στο new κουτί και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΪΠΟΤΑ!Τι εννοω...Δείχνουν να λειτουργούν κανονικά ολα αλλα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!!Τι μπορει να είναι?Τι μπορεί να έκανα?Μνημες ολα κομπλε στις θέσεις τους...vga επίσης σκληρός επίσης(οχι οτι εχει και σημασία για τα αρχικά)ΤΙΠΟΤΑ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Ιούνιος 25, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Τα βαζω ολα στο new κουτί και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΪΠΟΤΑ!Τι εννοω...Δείχνουν να λειτουργούν κανονικά ολα αλλα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!!Τι μπορει να είναι?Τι μπορεί να έκανα?Μνημες ολα κομπλε στις θέσεις τους...vga επίσης σκληρός επίσης(οχι οτι εχει και σημασία για τα αρχικά)ΤΙΠΟΤΑ!Αν το pc έπαιζε καλά πριν τότε φταίει είτε η κάρτα είτε το κουτί (αφού αυτά άλλαξες). Δοκίμασε χωρίς την κάρτα δικτύου και δες μήπως ακουμπάει η μητρική στο κουτί και βραχυκυκλώνει σε πρώτη φάση και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 25, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Αν το pc έπαιζε καλά πριν τότε φταίει είτε η κάρτα είτε το κουτί (αφού αυτά άλλαξες). Δοκίμασε χωρίς την κάρτα δικτύου και δες μήπως ακουμπάει η μητρική στο κουτί και βραχυκυκλώνει σε πρώτη φάση και βλέπουμε.Skyline thx..Την δικτύου δεν την έβαλα καν....!Είναι πολύ πιθανό αυτό που λές για την Mobo?!γιατι κάτι τέτοιο το κόβο...γτ δν κάθησε καλά πάνω κ λεώ απο μέσα μου δε *** κατεβαστίρι θα είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Ιούνιος 25, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Skyline thx..Την δικτύου δεν την έβαλα καν....!Είναι πολύ πιθανό αυτό που λές για την Mobo?!γιατι κάτι τέτοιο το κόβο...γτ δν κάθησε καλά πάνω κ λεώ απο μέσα μου δε *** κατεβαστίρι θα είναι!Είναι πιο πιθανό από οτιδήποτε άλλο (εφόσον έπαιζε κανονικά πριν) ειδικά αφού λες ότι δεν κάθισε καλά. Δοκίμασε να την ξαναβάλεις και να δούμε αν θα παίξει. Προς το παρόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο.:102: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 28, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 DONE!!Αυτό πρέπει να ήταν τα εβγαλα τα εβαλα καλα και ειναι jet!Και τωρα το εκανα και τράμπα με ενα υπερτατο αθόρυβο καταβαστίρι!!Ετοιμο μηχανάκι της HP με Amd και onboard:D:D!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Ιούνιος 28, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 DONE!!Αυτό πρέπει να ήταν τα εβγαλα τα εβαλα καλα και ειναι jet!Και τωρα το εκανα και τράμπα με ενα υπερτατο αθόρυβο καταβαστίρι!!Ετοιμο μηχανάκι της HP με Amd και onboard:D:D!!!Άντε, καλοδούλευτο!! :112: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 29, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2010 Κατι μου είπε ενα παλικάρι να πάρω και αλλη Κ.δικτύου να κάνω Bridge και θα δώ τρελή διαφορά και και..!!Λογικο δεν μου φαίνετε και πιστευω οτι θα δω διαφορά ΜΟΝΟ στην ταχυτητα μεταφοράς μεταξυ του main και του κατεβαστίρι και οχι με το Net αλλα και η διαφορά που θα δώ θα είναι 3-4 kb/sec..Επειδή ομως απο δίκτυο δεν εχω ιδεά και απλά αυτο μου το λεει η λογική μου και οχι η γνώση μου θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύει τι και πως να δω αν αξίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούνιος 30, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2010 Πρέπει να πάρω για το Main Pc κάρτα ήχου!!!Εχω τα logitech Z5500 θα το συνδέσω με οπτική ινα(αυτή δεν είναι η καλύτερη σύνδεση)?Τι κάρτα ήχουν να πάρω?Βλέπω πάρα πολλες ταινίες και παίζω λίγα παιχνίδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.