Jump to content

προβλημα με dns

Recommended Posts

καλημέρα σας,

αρχικά να σας πω πως εργάζομαι σε μια εταιρία που χρησιμοποιούμε μισθωμένη γραμμή της Τellas για internet και δικό μας Dns server και κανέναν proxy. εδω και 2 μήνες περίπου παραπονιούνται οι χρήστες για κάτι που διαπίστωσα και εγώ. σε οποιοδήποτε browser πας π.χ. να μπεις google,capital, naftemporiki κ.α. σοβαρά στην πλειοψηφία τους sites και αντί να μπεις google σε δρομολογεί σε ένα site πολωνικό Dropped.pl ενώ κάποιος άλλος user μπορεί να μπαίνει την ιδία στιγμή στο google...μετά από δυο ώρες του περνάει και παίζει κανονικά, δηλ αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το κάνει όπου να ναι όποτε να ναι και του περναει, μετά το ξανακάνει και πάει λέγοντας..

1.Σκέφτηκα ιό ή κάποιο σκουπίδι trojan που έχει ο Dns μας,

γιατί να έχει ο server ιό όμως ?δεν χρησιμοποιείται για κάτι άλλο και ακόμα αν έφταιγε o dns όταν παρέκαμπτα τον dns μας και έβγαινα με τους dns της Tellas η κάποιους open dns δεν θα έπρεπε να παίζω σωστά ?κ όμως δεν παίζω..

2. Η Tellas δεν το έχει ξανά συναντήσει…

Να ψάξω τον server για ιούς ή όλους τους χρήστες μήπως κάποιος έχει τσιμπίσει κάτι που δεν βλέπει το antivirus ?

Οποία και αν είναι η συμβουλή εννοείται καλοδεχούμενη!!!!

Ευχαριστώ,

Δοκίμασε σε ενα pc να βαλεις καρφωτες ΙΡ και δώσε DNS αντι του σερβερ σου αυτον του παρόχου και δοκίμασε να δεις αν σου κάνει τα ίδια.

Επίσης από ένα αλλο μηχανακι κανε κατα καιρους tracert μεσα απο command να δεις λίγο απο που περναει για να πάει στο google μπας και καταλάβεις το πρόβλημα.

Τρέξε πλήρη σκανάρισμα στον DNS server και αν μπορείς να κάνεις και σε όλο το δίκτυο και περιμενε για αποτελέσματα.

τα ιδια μου κάνει,όλα τα pc παιζουν με καρφωτές ip και με του παρόχου τους dns και με open dns πάλι τα ίδια κάνει.. θα δοκιμάσω και την εφαρμογή σου...

Ευχαριστώ...ειμαστε και γείτονες!

aggelos_1981 added 29 Minutes and 49 Seconds later...

θα δοκιμάσω και την εφαρμογή σου... to λινκ ενοουσα αλλα τι είναι?

Το link ειναι ασχετο απλά στην υπογραφή...... DNS εχεις βάλει του παρόχου και όχι του Server σου?

Γιατι? Αν βαλεις τον τοπικό server τα μηχανηματα θα logάρουν γρηγορότερα στο δικτυο.

Greek added 2 Minutes and 6 Seconds later...

Βασικά πάσχεις απο αυτο...

http://en.wikipedia.org/wiki/DNS_hijacking

dns εχω βάλει του δικου μου server απλα οταν με δρομολογησε στο dropped pl δοκίμασα να βάλω του παροχου μου για να δω αν παιξει κανονικα η θα εξακολουθει το πρόβλημα,και ειδα οτι εξακολουθεί το προβλημα,γενικα όμως όλο το δίκτυο παίζει στον δικό μας dns και με καρφωτες ip

aggelos_1981 added 18 Minutes and 9 Seconds later...

υπάρχει κάποια εφαρμογή πέρα απο το karpersky που θα πρέπει τοπικά να ψάξω για να κάνω ενα search στον dns και το δικτυο για trojian??

Εγώ θα έλεγα σε ένα pc που το κάνει στανταρ να τρέξεις καλού κακού ένα malwarebytes antimalware. Μου είπε τύχει παλιότερα κουλά προβληματάκια που αφορούσαν dns και είχαν περάσει διάφορα "σκουπιδάκια".

καλημερα.σημερα ακομα χοιροτερα,μουλαρωσε ο dns μαλλος,

αρνειτε να μπει στο capital.gr αν όμως αντι για το site του δόσω την ip μπαίνει με τα χιλια ζορια...

μου βρομαει πολυ σκουπιδι...

το θεμα ειναι το mailware θα τρεξει σε windows 2003 server μπας και βρει τιποτα στον server?

Ε στον server άμα ο διαχειριστής προσέχει τι κάνει συνήθως μένει καθαρός. Στα clients το λογικό είναι όλο και κάτι να σου βρει. Άμα δε βρει ούτε κι εκεί τπτ το πράμα μπερδεύεται όλο και περισσότερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.