Jump to content

Athlon XP 2000

Kostas1010

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά ο cpu μου είναι ο Athlon XP 2000 (1.67 MHz) και προσπαθώ να κάνω overclocking αλλά μάταια.... Το FSB του είναι στους 133 MHz (266) και το ίδιο η RAM. Τι προσπάθησα με τον πολλαπλασιαστή σιγά σιγά (ξεκινώντας από 11.5 x και με το FSB χωρίς να το πειράξω, δηλαδή στα 133) , τι το ανάποδο παίζοντας λίγο λίγο με το FSB και σταθερό το πολλαπλασιαστή..αλλά τίποτα μόλις ανεβαίνει λίγο κολλάει το μηχάνημα. Μήπως είναι κλειδωμένος ο διαολεμένος ο 2000? Εχει κανείς δοκιμάσει με τον ίδιο cpu? Και αν ναι, τι τιμές έχει βάλει?..Η μητρική μου είναι η MSI KT333 ULTRA..Μία βοήθεια...

Τι πυρήνας είναι?

Αν είναι Palomino δεν έχεις και πολλά περιθώρια,δοκίμασε να ανεβάσεις το FSB από 133 ανα βήματα των 2-3 MHz περίπου και τέσταρε συμπεριφορά κάθε φορά.Επίσης αν είναι palomino είναι και κλειδωμένος και μόνο με wire trick ξεκλειδώνεις multi αλλα είναι κάτι που δεν αξίζει...

Αν έχεις T-bred A core θα ανέβεις αλλά όχι τίποτα εντυπωσιακό,αν δεν ανεβαίνει δοκίμασε να κατεβάσεις τον multi στο 10 και το FSB στα 166,αν και πάλι φοβάμαι ότι δεν ανοίγει το KT333 Divider για το PCI στα 166MHz.

Γράψε το stepping του, για να μας δώσεις μια καλύτερη εικόνα. Υπήρχαν πάντως κομμάτια 2000 που δεν ανέβαιναν χωρίς ρεύμα και από Tbred.

αν είναι palomino θα σου ανέβει το πολύ μέχρι τα 1750 (~100MHz πάνω και όχι και σταθερά).

οπότε μη χάνεις το χρόνο σου, δεν αξίζει.

ο επεξεργαστής σου μάλλον θα είναι κλειδωμένος οπότε μόνο το fsb θα μπορείς να πειράξεις.

α, επίσης με το via kt333 δεν έχεις κλειδωμένο agp/pci, οπότε ανεβάζοντας fsb ανεβάζεις και τη συχνότητα των διαύλων, οπότε πιέζεις άσκοπα την κάρτα γραφικών σου.

Welcome to theLab :flower:

Αν είναι Palomino δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αν είναι Tbred κάτι μπορείς να κάνεις αλλά μην περιμένεις πολλά. Εγώ με Tbred ανέβασα τα fsb [ 150 νμζ ] αλλά δεν βλέπεις μεγάλη διαφορά. Επιπλέον αν έχεις VIA [ όπως λέει και ο Σωτήρης ] μπορεί να κάψεις καμιά κάρτα γραφικών. Γενικότερα δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς.

Οι Pci επηρεάζονται πάνω από τα 35-36.Μερικές φορές φτάνουν και πάνω από 40 αν δεν υπάρχουν σάτα δίσκοι.

Έχω τον ίδιο τ-ψωμάκι Β και δουλεύει εδώ και κάνα μήνα 2200 με 1.85(ΒΙΟΣ ) 1.90 πολύμετρο 12,5Χ176.Συνήθως δεν ξεχνάνε να ζητήσουνε ρεύμα αλλά και πάλι δεν τρελαίνονται στον υπερχρονισμό οι άτιμοι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.