stealth1442169213 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2010 Προχθες το βραδυ με πηρε ο υπνος και το PC της υπογραφης μου εμεινε ανοιχτο ολη νυχτα, το πρωι πριν παω στην δουλεια το εκλεισα κανονικα.Παω χθες βραδυ να το ανοιξω και αντι να μπει στα Win μου βγαζει το μηνυμα "ΝTLDR is missing, press Ctrl+Alt+Del to reboot". Bootαρω απο το CD των win και απο recovery console τρεχω "fixboot/fixmbr" τιποτα...repair install δεν μου εδινε την επιλογη να κανω... Μπαινω στα Win απο μια δευτερη κοπια ΧΡ που εχω σε εναν αλλο δισκο και αρχισα να ψαχνω στο δικτυο, μετα απο αρκετο ψαξιμο και διαφορες λυσεις τυπου φτιαξε ενα bootable floppy/cd/usb, βαλε μεσα το NTLDR και προσπαθησε να το κανεις copy στην προβληματικη εγκατασταση, επεσα επανω σε μια λυση που μου φανηκε η πιο λογικη και ευκολη. Bootαρα απο το CD των win και απο recovery console εδωσα τις παρακατω εντολες μια την καθε φορα...οπου "e" το cd-rom. copy e:\i386\ntldr c:\ και... copy e:\i386\ntdetect.com c:\ Exit, reboot και voila... το PC μπηκε στα win, καθως λοιπον εψαχνα κατι screenshot που ειχα διαγραψει μπαινω στον καδο και μεσα βλεπω το NTLDR!!! Mπορει να μου πει καποιος πως δια*λο βρεθηκε το αρχειο στον καδο?:confused: Μην μου πειτε οτι το διεγραψα κατα λαθος γιατι δεν το εκανα, ουτε που ηξερα πριν που βρισκεται αυτο το αρχειο και ακομα και αν ξερεις πρεπει να το ψαξεις για να το βρεις οποτε δεν παιζει να εγινε κατα λαθος. Tα παραπανω αρχεια υπαρχουν στο C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Μάϊος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2010 Εμένα το αρχείο αυτό είναι φάτσα φόρα μόλις μπω στον C. Είναι κρυφό βέβαια αλλά έχω να φαίνονται τα κρυφα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάϊος 17, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2010 Εμένα το αρχείο αυτό είναι φάτσα φόρα μόλις μπω στον C. Είναι κρυφό βέβαια αλλά έχω να φαίνονται τα κρυφα... Δεν θα επρεπε να ειναι εκει, τα συγκεκριμενα αρχεια δεν ειναι κρυφα και βρισκονται μεσα στον φακελο των windows... stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάϊος 17, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2010 στο C: χυμα πρεπει να ειναι αλλιως δεν μπουταρειμαζι με το NTDETECT.COM και τα αλλα κλασσικα autoexec.bat config.sys msdos.sys io.sys boot.iniεγω τα εχω κανει copy σε ενα φακελλο σε αλλο δισκο, για την περιπτωση ακριβως που θα σβηστουν κατα λαθος. (να μπορω δηλ να μπουταρω σε dos και να τα κανω γρηγορα copy στο c: )μου εχει τυχει αρκετες φορες με το ntdlr Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasf Μάϊος 28, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 NTLDR is Missing ξερει πως να το διορθωσω σε λαπ-τοπ? μετα απο ξεχασμενο user password εβγαλα τον σκληρο που ειχε vista και τον εκανα φορματ σε ΧΡ. ξεκιναει boot απο το cd και μετα βγαινει αυτο το μυνημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάϊος 28, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Θα πρότεινα να δεις λίγο τα σχετικά θέματα του φόρουμ:http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=52605&highlight=NTLDRhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=43468&highlight=NTLDRhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=47438&highlight=NTLDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
actioncomputers Μάϊος 28, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 πολυ σωστά. Το ntldr πρεπει να βρισκεται στο root directory του C. Αλλοιώς δεν μπουτάρει το PC. ευτυχώς αρκει μια κόπια απο άλλο pc με το ιδιο λειτουργικο και το PC ξεκινάει και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάϊος 28, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Μπορειτε να μου πειτε γιατι εγω δεν τα βλεπω αυτα τα αρχεια στο C:\ παρα μονο στο C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386? stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Μάϊος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2010 Γιατί έχεις τσεκαρισμένη την επιλογή "Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος". Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasf Μάϊος 29, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 εβγαλα τον σκληρο του του λαπ-τοπ και το συνδεσα με usb σε pc και εκανα quick format και μετα τον ξαναεβαλα στο λαπ-τοπ για να κανο εγκατασταση ΧΡ. Ξεκινησε η εγκασταση και σε καποιο σημειο στην μπλε μου λεει να κανω F3 QUIT χωρις αλλη επολογη. Μπορω να κανω εγκατασταση DOS απο την αρχη? Δεν εχω ιδεα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Μάϊος 29, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 Σου λέει ότι δεν μπορεί να βρει τον δίσκο σου? Ή βγάζει κάποιο άλλο μήνυμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάϊος 29, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 Γιατί έχεις τσεκαρισμένη την επιλογή "Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος". Μαλιστα...τωρα τα ειδα, ευχαριστω. Mιας και εγω αυτην την επιλογη δεν την ξετσεκαρισα ποτε εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως βρεθηκε στον καδο το ntldr... stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasf Μάϊος 29, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 εβγαλα τον σκληρο του του λαπ-τοπ και το συνδεσα με usb σε pc και εκανα quick format και μετα τον ξαναεβαλα στο λαπ-τοπ για να κανο εγκατασταση ΧΡ. Ξεκινησε η εγκασταση και σε καποιο σημειο στην μπλε μου λεει να κανω F3 QUIT χωρις αλλη επολογη. Μπορω να κανω εγκατασταση DOS απο την αρχη? Δεν εχω ιδεα.......toshiba satellite A30-5S6829 MOD PSAG0U-01900Lδεν εχει δυνατοτητα F2 και να αλλάξεις την ρύθμηση του δίσκου σε IDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 29, 2010 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2010 Merged μιάς και είναι ολόιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιούνιος 24, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2010 ελεγξτε επισης εαν το Partition ειναι Primary & active. Ενας αλλο λογος που δεν βρισκει το συστημα το NTLDR παροτι υπαρχει σαν αρχειο ειναι αν δεν ειναι το Partition Primary & Active Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.