Jump to content

ΝTLDR Is Missing!!!

Recommended Posts

Προχθες το βραδυ με πηρε ο υπνος και το PC της υπογραφης μου εμεινε ανοιχτο ολη νυχτα, το πρωι πριν παω στην δουλεια το εκλεισα κανονικα.Παω χθες βραδυ να το ανοιξω και αντι να μπει στα Win μου βγαζει το μηνυμα "ΝTLDR is missing, press Ctrl+Alt+Del to reboot".

Bootαρω απο το CD των win και απο recovery console τρεχω "fixboot/fixmbr" τιποτα...repair install δεν μου εδινε την επιλογη να κανω...

Μπαινω στα Win απο μια δευτερη κοπια ΧΡ που εχω σε εναν αλλο δισκο και αρχισα να ψαχνω στο δικτυο, μετα απο αρκετο ψαξιμο και διαφορες λυσεις τυπου φτιαξε ενα bootable floppy/cd/usb, βαλε μεσα το NTLDR και προσπαθησε να το κανεις copy στην προβληματικη εγκατασταση, επεσα επανω σε μια λυση που μου φανηκε η πιο λογικη και ευκολη.

Bootαρα απο το CD των win και απο recovery console εδωσα τις παρακατω εντολες μια την καθε φορα...οπου "e" το cd-rom.

copy e:\i386\ntldr c:\ και...

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

Exit, reboot και voila... το PC μπηκε στα win, καθως λοιπον εψαχνα κατι screenshot που ειχα διαγραψει μπαινω στον καδο και μεσα βλεπω το NTLDR!!!

Mπορει να μου πει καποιος πως δια*λο βρεθηκε το αρχειο στον καδο?:confused::confused:

Μην μου πειτε οτι το διεγραψα κατα λαθος γιατι δεν το εκανα, ουτε που ηξερα πριν που βρισκεται αυτο το αρχειο και ακομα και αν ξερεις πρεπει να το ψαξεις για να το βρεις οποτε δεν παιζει να εγινε κατα λαθος.

Tα παραπανω αρχεια υπαρχουν στο C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386

stealth

Εμένα το αρχείο αυτό είναι φάτσα φόρα μόλις μπω στον C. Είναι κρυφό βέβαια αλλά έχω να φαίνονται τα κρυφα...

Δεν θα επρεπε να ειναι εκει, τα συγκεκριμενα αρχεια δεν ειναι κρυφα και βρισκονται μεσα στον φακελο των windows...

stealth

post-7559-1442175660,1509_thumb.jpg

στο C: χυμα πρεπει να ειναι αλλιως δεν μπουταρει

μαζι με το NTDETECT.COM και τα αλλα κλασσικα autoexec.bat config.sys msdos.sys io.sys boot.ini

εγω τα εχω κανει copy σε ενα φακελλο σε αλλο δισκο, για την περιπτωση ακριβως που θα σβηστουν κατα λαθος. (να μπορω δηλ να μπουταρω σε dos και να τα κανω γρηγορα copy στο c: )

μου εχει τυχει αρκετες φορες με το ntdlr

• 2 weeks later...

NTLDR is Missing

ξερει πως να το διορθωσω σε λαπ-τοπ? μετα απο ξεχασμενο user password εβγαλα τον σκληρο που ειχε vista και τον εκανα φορματ σε ΧΡ. ξεκιναει boot απο το cd και μετα βγαινει αυτο το μυνημα

εβγαλα τον σκληρο του του λαπ-τοπ και το συνδεσα με usb σε pc και εκανα quick format και μετα τον ξαναεβαλα στο λαπ-τοπ για να κανο εγκατασταση ΧΡ. Ξεκινησε η εγκασταση και σε καποιο σημειο στην μπλε μου λεει να κανω F3 QUIT χωρις αλλη επολογη. Μπορω να κανω εγκατασταση DOS απο την αρχη? Δεν εχω ιδεα.......

Γιατί έχεις τσεκαρισμένη την επιλογή "Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος".

Μαλιστα...τωρα τα ειδα, ευχαριστω.:)

Mιας και εγω αυτην την επιλογη δεν την ξετσεκαρισα ποτε εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως βρεθηκε στον καδο το ntldr...

stealth

εβγαλα τον σκληρο του του λαπ-τοπ και το συνδεσα με usb σε pc και εκανα quick format και μετα τον ξαναεβαλα στο λαπ-τοπ για να κανο εγκατασταση ΧΡ. Ξεκινησε η εγκασταση και σε καποιο σημειο στην μπλε μου λεει να κανω F3 QUIT χωρις αλλη επολογη. Μπορω να κανω εγκατασταση DOS απο την αρχη? Δεν εχω ιδεα.......

toshiba satellite A30-5S6829 MOD PSAG0U-01900L

δεν εχει δυνατοτητα F2 και να αλλάξεις την ρύθμηση του δίσκου σε IDE

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.