jimos Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2010 Πρόσφατα αγόρασα μια κάρτα ήχου στην οποία ίσα ίσα χωράει το 5.1 σετ μου. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι θέλω να χρησιμοποιώ και τις 2 θύρες που έχει μπροστά το κουτί μου για ένα headset αλλά την στιγμή που δεν χρησιμοποιώ πλέον την κάρτα ήχου της motherboard δεν λειτουργούν Άκουσα ότι υπάρχει καλώδιο που συνδέει την συσκευή του κουτιού με τις θύρες (headphone-mic) με την κάρτα ήχου (εσωτερικά βέβαια) και η αλήθεια είναι ότι και η κάρτα ήχου μια έχει μια υποδοχή και η συσκευή του κουτιού μου. Υποθέτω λοιπόν χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτές οι υποδοχές είναι για αυτήν την δουλειά. Εάν αυτά που λέω ισχύουν ελπίζω να υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι καλώδιο χρειάζομαι για να λύσω το πρόβλημα μου ειδάλλως να με διορθώσετε όπου έχω λάθος.Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάϊος 10, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2010 μα και απο τη motherboard πως νομιζεις οτι λειτουργουσαν πριν?εχει το κουτι ενα καλωδιο, που προφανως καποιος αλλος το ειχε συνδεσει πανω στην motherboardΜοιαζει με το καλωδιο που δινει και για τα usb, εχει 5+4 τρυπουλες (καμμια φορα εχει και το καθε συρματακι ξεχωριστα και οχι ολα μαζι πακετο)ΥΓδες και εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάϊος 11, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2010 2 είναι τα καλώδια που συνδέονται από την συσκευή στη motherboard. Το καθένα έχει 5+4 τρυπούλες όπως λες. Αλλά η κάρτα ήχου μου δεν έχει 2 τέτοιες υποδοχές (5+4 x2). Έχει μονάχα 2 υποδοχές από 4 δοντάκια η καθεμία και δεν γίνεται να τα συνδέσω και τα 2 καλώδια βάζοντας μόνο τις 4 από τις 9 τρύπες στις υποδοχές για κάθε καλώδιο. Όπως ήταν αναμενόμενο το headset μου δεν δούλεψε. Καμία άλλη λύση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάϊος 11, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2010 τα 2 καλωδια ειναι γιατι το ενα εχει διαταξη τυπου Intel HD Audio και το αλλο AC97 audio.(EDIT: αν μιλαμε για 2 αποληξεις του ιδιου καλωδιου. Aν μιλας για 2 ξεχωριστα καλωδια, τοτε το 1 ειναι για το USB, ή και firewire αν εχει το κουτι σου και τετοια υποδοχη. κοιτα πανω στην μητρικη, συνηθως γραφει κατω απο τα πινς τι ειναι, πχ USB, audio, Firewire/IEEE1394)Δεν εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους, αλλα καθε καρτα ηχου εφαρμοζει το ενα ή το αλλο, ή αλλαζει την επιλογη απο το software (driver)Aπο αυτα τα πινς δεν χρησιμευουν ολα, πχ στο AC97 χρησιμευουν μονο τα 8.Η καρτα σου αυτες τις 4+4 τις εχει τοποθετημενες διπλα διπλα?Αν ναι, δοκιμασε να βαλεις το 1 απο αυτα τα 2 καλωδια που εχει το κουτι.Αν η διαταξη αυτων των 4+4 pins δεν ταιριαζει ωστε να μπει το ετοιμο καλωδιο, τοτε πρεπει να αυτοσχεδιασεις.πρεπει να βρεις απο το manual της καρτας ποια 2 πινς ειναι για R/L ακουστικο και ποια για μικροφωνο, και να τα συνδεσεις με ενα συρματακι με την αντιστοιχη τρυπουλα του καλωδιου 5+4 του κουτιου.τα πινς των καλωδιων υπαρχουν στο αλλο thread.Συρματακια, εγω βρηκα απο ενα παλιο κουτι αυτα που ειχε για power on, reset κλπ , τα εκοψα, τα εβαλα στα πινς που ειχα βρει απο το manual οτι δινουν speaker R/L και την κομμενη ακρη, ξεγυμνωσα το συρματακι και το εβαλα στην αντιστοιχη τρυπουλα του καλωδιου του κουτιου.Και δουλευει κανονικα.Αν δεν βρισκεις τι ειναι το κθε πιν, δοκιμασε το ενα ενα.καποια στιγμη θα ακουσεις ηχο στο ακουστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάϊος 11, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2010 Τις 4+4 δεν τις έχει τοποθετημένες δίπλα δίπλα, όχι. Έγινε, θα δοκιμάσω αυτά που λες και θα σε ενημερώσω σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.