Jump to content

GA-MA785GM-US2H για HTPC

assasine

Recommended Posts

Χαιρετώ τα πλήθη.

Υπάρχει κάποιος που να έχει την GIGABYTE GA-MA785GM-US2H; Βγάζει ήχο από την HDMI σύνδεση; Ποιος επεξεργαστής αρκεί για να παίζει ταινίες HD; Ο απλός Sempron 140 αρκεί ή να πάω σε Athlon II χαμηλής κατανάλωσης (σειρά e, πχ Athlon II 215e); Ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος και προτιμώ προτάσεις με on board κάρτα γραφικών. Α, και κάτι άλλο. Έχω 2GB DDR2 800 οπότε προτιμώ μητρική που να δέχεται DDR2 μνήμες.

Κανονικά δουλεύει, μαζί με τους Catalyst drivers συνοδεύεται και ο HDMI driver. Η μόνη ρύθμιση είναι στις ρυθμίσεις του ήχου να το έχεις προεπιλεγμένη συσκευή, τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Priorities? WTF? για ήχο μιλάμε όχι για matlab!!

Κανονικά δουλεύει, μαζί με τους Catalyst drivers συνοδεύεται και ο HDMI driver. Η μόνη ρύθμιση είναι στις ρυθμίσεις του ήχου να το έχεις προεπιλεγμένη συσκευή, τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Priorities? WTF? για ήχο μιλάμε όχι για matlab!!

Να πάρει, λάθος thread. Πρέπει να ποστάρω πιο λογικές ώρες άλλη φορά.

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να πάρεις τον 235e μια και τον 215e δεν τον βρήκα επίσης έχει ίδια τιμή στο κίτρινο μαγαζί με τον απλό 215 και εκ πείρας μια και έχω τον εν λόγω επεξεργαστή σου λέω ότι παίζει 1080p στο 780g chipset ακόμα και όταν δεν μπορεί να κάνει hardware acceleration μέσω uvd σε αυτήν εδώ την μητρική http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?419 που είναι σαφώς χειρότερη από αυτήν που θες να πάρεις

Έχω την αντίστοιχη ASrock με το 785, από την οποία είμαι και πολύ ευχαριστημένος και τον Sempron 140. Τώρα, ο Sempron μπορεί να παίξει βαρβάτο 1080p από μόνος του με το cpu utilization να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις το 100% αν τον κάνεις overclock στα 3.3+ GHz.

Αν όμως ενεργοποιήσεις την υποστήριξη για video decoding που έχει το onboard 785, στο ίδιο 1080p video, το cpu utilization δεν ξεπερνάει το 15-20%.

Με λίγα λόγια αν ο Sempron είναι να μπει στο HTPC και να ξεχαστεί εκεί, είναι η πλέον ιδανική - λόγω χαμηλού κόστους - λύση, σε συνδυασμό με το onboard 785.

Ήχο από το HDMI προφανώς και έχεις μια χαρά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για sempron θα πάω τελικά αφού μονο ταινίες θα παίζει το pc. Για overclocking ούτε λόγος αφού θέλω κάτι που να καταναλώνει λίγη ισχύ και να είναι και ήσυχο.

Το overclocking το ανέφερα ποιο πολύ για να έχετε μια ιδέα στα πόσα GHz ένας Sempron μπορεί να παίξει από μόνος του μια "βαριά" 1080p ταινία. 3.4 είναι ένα safe bet. Από την στιγμή βέβαια που το decoding το κάνει το 785G ο Sempron ακόμα και σε βαριές 1080p ταινίες... κοιμάται!

Όσο για ησυχία, με μειωμένες στροφές το έχω και την εργοστασιακή ψήκτρα και ούτε καν ιδρώνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.