tristeno1416003162 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2010 Δεν έχει νόημα πλέον να μιλάμε για το αν αξίζει η αγορά SSD μιας και οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν ήδη κάποιον ή θα ήθελαν έναν στο μηχάνημά τους.Τα benchmark δείχνουν τις διαφορές αλλά είπα να κάνω μια άλλη πιο "επιστημονική" δοκιμή που να έχει αντίκρυσμα στον τελικό χρήστη.Απλή τυφλή μελέτη λοιπόν. Σε επιτραπέζιο σύστημα έκανα clone το λειτουργικό σε έναν SSD (είχε ήδη το λειτουργικό σε χωριστό δίσκο 640GB WD) και έκανα σε τυχαίες μέρες την μια μέρα boot με τον μαγνητικό και την άλλη με τον SSD. Ο χρήστης δεν ήξερε τίποτα και δεν ήταν ενήμερος για το πείραμα :033:.Με την πρώτη αλλαγή σε SSD δεν άκουσα κανένα σχόλιο (πόσο πιο γρήγορο είναι το σύστημα πχ). Με την πρώτη αλλαγή στον μαγνητικό όμως το άμεσο σχόλιο ήταν "πολύ αργό το σύστημα σήμερα, μάλλον βάρυνε το δίκτυο!".Μετά από δυο τρεις αλλαγές πρότεινα στον χρήστη να καταγράφει ποιές μέρες ο υπολογιστής φαινόταν να είναι αργός για να δούμε μήπως είχε πρόβλημα το "δίκτυο" και ως εκ του θαύματος ΟΛΕΣ οι μέρες που το σύστημα φαινόταν αργό ήταν οι μέρες με τον μαγνητικό! Δεν μιλάμε για 7-8/10 αλλά για 10/10.Μακάρι να δίναν όλα τα πειράματα τέτοια αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Απρίλιος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 όταν στο τελος του ειπες να σου δωσει 200Ε για να του "ξεβαρυνεις το δικτυο", δεν φωναξε την αστυνομια να σε παει μεσα για απατεωνα? :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.ghost1442169174 Απρίλιος 30, 2010 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 LoL!! :046:Bασικα το thread σου θα ειχε νοημα εστω απλο νοημα (μην εχεις καμια φιλοδοξια για επιστημονικο νοημα δηλ) αν και μονο..αν ελεγες, εδειχνες και καποια μετροπρογραμματα (benchmarks).Το εν λογω περιγραφικο περιστατικο μονο ως τετοιο εκ λαμβανεται ως περιγραφη δηλαδη και δεν πιστοποιει τιποτα.Μια λυση θα ηταν bechmarks με ημερομηνιες και να εδειχνες το μεσο.(Οτι σημερα Bootαρε απο ssd).Aυτο που χρειαζεται ειναι video που προτου κατσει ο χρηστης να κανεις μια εισαγωγη οτι σημερα θα bootαρεις απο ταδε μεσο και να βλεπουμε την αντιδραση του μετα.Απο την στιγμη που τπτ απο αυτα δεν εγιναν απλη αναφορα λοιπον ειναι.και ισως εχει δικιο ο sakattack για το ποσο.Περισσοτερο μου φαινεται οτι προμοταρεις το προιον σου.:064: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Απρίλιος 30, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 oχι, εγω πιστευω οτι η αισθηση του χρηστη εχει μεγαλυτερη αξια απο τα benchmarks, και κατα συνεπεια το τεστ αυτο ηταν πολυ χρησιμο.Το θεμα ειναι μετα να κοστολογησεις και αυτη τη διαφορα στην αισθηση.Να του πεις, δινεις 200Ε για να εχεις αυτη τη διαφορα? ή μεχρι ποσα δινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 LoL!! :046:Bασικα το thread σου θα ειχε νοημα εστω απλο νοημα (μην εχεις καμια φιλοδοξια για επιστημονικο νοημα δηλ) αν και μονο..αν ελεγες, εδειχνες και καποια μετροπρογραμματα (benchmarks).Το εν λογω περιγραφικο περιστατικο μονο ως τετοιο εκ λαμβανεται ως περιγραφη δηλαδη και δεν πιστοποιει τιποτα.Μια λυση θα ηταν bechmarks με ημερομηνιες και να εδειχνες το μεσο.(Οτι σημερα Bootαρε απο ssd).Aυτο που χρειαζεται ειναι video που προτου κατσει ο χρηστης να κανεις μια εισαγωγη οτι σημερα θα bootαρεις απο ταδε μεσο και να βλεπουμε την αντιδραση του μετα.Απο την στιγμη που τπτ απο αυτα δεν εγιναν απλη αναφορα λοιπον ειναι.και ισως εχει δικιο ο sakattack για το ποσο.Περισσοτερο μου φαινεται οτι προμοταρεις το προιον σου.:064:Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί πολύ (μην πω καθόλου) με μελέτες και τον σχεδιασμό τους (έχεις ακούσει ποτέ "τυφλή" μελέτη)tristeno added 3 Minutes and 5 Seconds later...oχι, εγω πιστευω οτι η αισθηση του χρηστη εχει μεγαλυτερη αξια απο τα benchmarks, και κατα συνεπεια το τεστ αυτο ηταν πολυ χρησιμο.Το θεμα ειναι μετα να κοστολογησεις και αυτη τη διαφορα στην αισθηση.Να του πεις, δινεις 200Ε για να εχεις αυτη τη διαφορα? ή μεχρι ποσα δινεις?Συμφωνώ με το περί αίσθησης του χρήστη γιατί αυτό δεν είναι που ουσιαστικά μετράει και έχει σημασία? Ας μου δίνει κάποιο benchmark τρελλές διαφορές, αν δεν έχει αντίκρυσμα στην πράξη έχει κάποιο πρακτικό νόημα?Όσο για το κόστος, μιλάμε για το ίδιο με έναν μαγνητικό δίσκο (70Ε κόστισε το μικρούλης Intel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 30, 2010 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 (70Ε κόστισε το μικρούλης Intel).Το μικρούλης πόσο κοστίζει στην αγορά διότι αν δεν κάνω λάθος κοστίζει κάτι τις περισσότερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 88Ε στην Ελλάδα. Πάντως 200 δεν είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 30, 2010 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 88Ε στην Ελλάδα. Πάντως 200 δεν είναι.Άσε τα περί 200€. Πάλι προσπαθείς να... λυγίσεις - για να το πω ευγενικά - την πραγματικότητα ώστε να την φέρεις στα μέτρα σου; Μετά θέλεις να πάρουμε στα σοβαρά το πρώτο ποστ. Ναι, καλά!Ακόμα και τα 88€ που λες, δεν είναι 70€ και αν θέλεις δώσε ένα link καταστήματος στην Ελλάδα που να το έχει ετοιμοπαράδοτο στα 88€. Σίγουρα θα ενδιαφέρει αυτούς που ψάχνουν φτηνό SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Αυτό κάνει?http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007633αυτό μήπως?http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134014931μια που θέλεις link από Ελλάδα και ετοιμοπαράδοτο.Το 88 είναι πιο κοντά στο 200 από ότι στο 70? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Απρίλιος 30, 2010 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Μάλλον θα εννοεί αυτόνΑν θυμάμαι καλά, έχει υποθεί ότι είναι Intel 40άρης rebranded.Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...συνάδελφος στην δουλειά ήταν ο χρήστης? Για πες μας κάτι παραπάνω...Ένα "my computer" να άνοιγε θα το έπερνε χαμπάρι. 40GB με 640 είναι κάπως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις για να καταλάβω τι νόημα έχει το αν είναι συνάδελφος ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Απρίλιος 30, 2010 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Συμφωνώ με το περί αίσθησης του χρήστη γιατί αυτό δεν είναι που ουσιαστικά μετράει και έχει σημασία? Ας μου δίνει κάποιο benchmark τρελλές διαφορές, αν δεν έχει αντίκρυσμα στην πράξη έχει κάποιο πρακτικό νόημα?Όσο για το κόστος, μιλάμε για το ίδιο με έναν μαγνητικό δίσκο (70Ε κόστισε το μικρούλης Intel).Eγω ειμαι αυτος που κοροιδευα τα bench που βαζατε. Και ελεγα οτι μετραει το κερδος που θα δει στην πραξη ο χρηστης.Επισης ειμαι αυτος που ελεγε εδω και πολλα χρονια πριν οτι οι SSD ειναι το μελλον.Αλλα ακομα η τιμη τους δεν συμφερει τον απλο/μεσο χρηστη.70Ε και αγορασμενα απο που? να μιλαμε παντα για ελληνικο retail(επισης αυτα τα 70 δεν συγκρινονται με τα 70 του μαγνητικου, ειναι εξτρα. γιατι μαγνητικο παιρνεις 1Τ με 70 και ξενοιαζεις για ολα. Αν παρεις SSD, παλι θα τα δωσεις τα 70 για 1Τ μαγνητικο)Αλλα το πιο βασικο ειναι για ποσα GB μιλας? 40 ειναι πολυ λιγα.οταν φτασουν τα 80GB σε τιμη 50-60Ε τοτε ενταξει.(κατα τη δικη μου αποψη του απλου χρηστη παντα.)βεβαια μαλλον δεν θα αργησει πολυ ακομα αυτη η ωρα.ΥΓτα 40GB ειναι λιγα για εναν απλο χρηστη σαν εμας, θελει πιο πολλα για win+βασικα προγραμματα (καλα για παιχνιδια δεν συζηταω)για ενα PC γραφειου μπορει να ειναι αρκετα, αλλα τοτε εκει αμφιβαλω αν θελει αυτος που πληρωνει το pc να δωσει 90Ε για να εχει ο χρηστης του μια λιγο καλυτερη αισθηση , οταν για ολο το pc το πολυ να χει δωσει 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 30, 2010 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Αυτό κάνει?http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007633αυτό μήπως?http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134014931Το 88 είναι πιο κοντά στο 200 από ότι στο 70?ΑΧΑΧΑΧΑ.... Αχ ρε tristeno. Τα γνωστά σου κόλπα. Εκεί να προσπαθείς να μαγειρέψεις την πραγματικότητα με κάθε τρόπο ώστε να την φέρεις στα μέτρα σου. Αρχικά που λες, λες για 70€ και μετά το κάνεις 88€. Μόνο 25% ποιο ακριβά. Αλλά και τα 88€ που δείχνεις είναι για Kingston και όχι για Intel. Και μην μου πεις ότι είναι το ίδιο λόγω controller. Δεν είναι και το ξέρεις. Αν πεις ότι είναι η επόμενη ερώτηση που θα σου κάνω είναι αυτή που ήδη σου έχω κάνει. Γιατί να πάρουμε στα σοβαρά το πρώτο post; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Δεν είμαι Ελλάδα οπότε δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλάω για ελληνικά retail ;-)Ότι και να κάνεις δεν θα είσαι πιο γρήγορος με κανένα μαγνητικό δίσκο.Τα 40GB + 1ΤΒ είναι αρκετά για λειτουργικό και βασικά προγράμματα στον SSD και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση στον μαγνητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Απρίλιος 30, 2010 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις για να καταλάβω τι νόημα έχει το αν είναι συνάδελφος ή όχι?Η ερώτηση είχε ως σκοπό την καλύτερη "αναπαράσταση" στο μυαλό μας του χρήστη που υπέστη το πείραμα, και του περιβάλλοντος στο οποίο το "σκηνικό" διαδραματίστηκε. Θα επιθυμούσα η διήγηση να είναι πιό λεπτομερής. (δεν ξέρω αν σου επιτρέπεται κατ αρχήν να εκθέσεις παραπάνω στοιχεία, η ακόμα αν δεν θέλεις για προσωπικούς λόγους).π.χ. -Στην δουλειά, είμαστε 20 συνάδελφοι (θα βοηθούσε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος εργασίας και πλήθους εργαζομένων). -Το αντικείμενο της δουλειάς μας είναι "αντιπρόσωποι xyz". (σχετικό με το θέμα (ssd) ή όχι?)-Από τους συναδέλφους ποιοί είναι προχωρημένοι, τυπικοί, άσχετοι χρήστες?-Ο άνθρωπος στον οποίο έγινε η στατιστική, σε ποιά κατηγορία ανήκει?-Επιπλέον στοιχεία για τον παραπάνω.-Πώς άλλαξες τους δίσκους στο pc του? Είσαι εξουσιοδοτημένος τεχνικός? NetWork/Computer Admin της επιχείρησης? Διευθυντής?-Μετά το πέρας του πειράματος, συζήτησες μαζί του? Του υπέβαλες κάποια ερωτήματα, όπως πχ. σαν αυτά που παρέθεσε ο sakattack λίγο πιο πάνω?Σέβομαι κάθε απάντηση, έστω και αν είναι αρνητική, ως προς την δημοσίευση έξτρα στοιχείων. Απλώς, με ρώτησες... και ιδού τι (θα μπορούσε να) ήθελα να μάθω (η και κάποιος άλλος που διαβάζει το thread).Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 ΑΧΑΧΑΧΑ.... Αχ ρε tristeno. Τα γνωστά σου κόλπα. Εκεί να προσπαθείς να μαγειρέψεις την πραγματικότητα με κάθε τρόπο ώστε να την φέρεις στα μέτρα σου. Αρχικά που λες, λες για 70€ και μετά το κάνεις 88€. Μόνο 25% ποιο ακριβά. Αλλά και τα 88€ που δείχνεις είναι για Kingston και όχι για Intel. Και μην μου πεις ότι είναι το ίδιο λόγω controller. Δεν είναι και το ξέρεις. Αν πεις ότι είναι η επόμενη ερώτηση που θα σου κάνω είναι αυτή που ήδη σου έχω κάνει. Γιατί να πάρουμε στα σοβαρά το πρώτο post;Γιατί δεν είναι ίδιο? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω? :022:tristeno added 1 Minutes and 57 Seconds later...Η ερώτηση είχε ως σκοπό την καλύτερη "αναπαράσταση" στο μυαλό μας του χρήστη που υπέστη το πείραμα, και του περιβάλλοντος στο οποίο το "σκηνικό" διαδραματίστηκε. Θα επιθυμούσα η διήγηση να είναι πιό λεπτομερής. (δεν ξέρω αν σου επιτρέπεται κατ αρχήν να εκθέσεις παραπάνω στοιχεία, η ακόμα αν δεν θέλεις για προσωπικούς λόγους).π.χ. -Στην δουλειά, είμαστε 20 συνάδελφοι (θα βοηθούσε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος εργασίας και πλήθους εργαζομένων). -Το αντικείμενο της δουλειάς μας είναι "αντιπρόσωποι xyz". (σχετικό με το θέμα (ssd) ή όχι?)-Από τους συναδέλφους ποιοί είναι προχωρημένοι, τυπικοί, άσχετοι χρήστες?-Ο άνθρωπος στον οποίο έγινε η στατιστική, σε ποιά κατηγορία ανήκει?-Επιπλέον στοιχεία για τον παραπάνω.-Πώς άλλαξες τους δίσκους στο pc του? Είσαι εξουσιοδοτημένος τεχνικός? NetWork/Computer Admin της επιχείρησης? Διευθυντής?-Μετά το πέρας του πειράματος, συζήτησες μαζί του? Του υπέβαλες κάποια ερωτήματα, όπως πχ. σαν αυτά που παρέθεσε ο sakattack λίγο πιο πάνω?Σέβομαι κάθε απάντηση, έστω και αν είναι αρνητική, ως προς την δημοσίευση έξτρα στοιχείων. Απλώς, με ρώτησες... και ιδού τι (θα μπορούσε να) ήθελα να μάθω (η και κάποιος άλλος που διαβάζει το thread).Ευχαριστώ.Δεν βλέπω τίποτα σχετικό εκτός από το τελευταίο ερώτημα για το οποίο έγινε και το "πείραμα".tristeno added 1 Minutes and 31 Seconds later... Ακόμα και τα 88€ που λες, δεν είναι 70€ και αν θέλεις δώσε ένα link καταστήματος στην Ελλάδα που να το έχει ετοιμοπαράδοτο στα 88€.Μάλλον δεν είδες τα link. Έχω και άλλα βέβαια, μπορείς να τα βρεις και μόνος σου μιας και σε ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Απρίλιος 30, 2010 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Δεν βλέπω τίποτα σχετικό εκτός από το τελευταίο ερώτημα για το οποίο έγινε και το "πείραμα". Δεν βλέπω κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα να έχει απαντηθέι. Όμως δεν πειράζει, σε πρόλαβα (όπως το περίμενα δηλαδή). NP φίλε μου Σέβομαι κάθε απάντηση, έστω και αν είναι αρνητική, ως προς την δημοσίευση έξτρα στοιχείων. Απλώς, με ρώτησες... και ιδού τι (θα μπορούσε να) ήθελα να μάθω (η και κάποιος άλλος που διαβάζει το thread). Να προσθέσω και κάτι. Για όποιον έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με στατιστική, όλες οι λεπτομέρειες μετράνε. Αυτά που έθεσα σαν ερωτήματα δεν είναι λεπτομέρειες, αλλά βασικές παράμετροι του πειράματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 30, 2010 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Γιατί δεν είναι ίδιο? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω? :022:Μάλιστα. Ώστε κάποιος ο οποίος επί 3 και πλέον χρόνια προωθεί τους SSD για διάφορους λόγους, κάποιος που κάθε λίγο και λιγάκι ανοίγει thread για SSD, δεν γνωρίζει ότι οι Kingston δεν υποστηρίζουν trim σε αντίθεση με τους Intel. Αν κάνω λάθος με διορθώνεις αλλά και πάλι με 88€ δεν αγοράζεις Intel. Αγοράζεις Kingston.john_dr added 4 Minutes and 45 Seconds later...Μάλλον δεν είδες τα link. Έχω και άλλα βέβαια, μπορείς να τα βρεις και μόνος σου μιας και σε ενδιαφέρει.Αχ βρε tristeno. Αφού το πόσταρες μετά βρε συ πως να το δω; Μέντιουμ είμαι; Μην ανησυχείς και προσέχουμε τι γράφεις.Υ.Γ. Δεν έχεις άλλα links. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Απρίλιος 30, 2010 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 Δεν είμαι Ελλάδα οπότε δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλάω για ελληνικά retail ;-)Ότι και να κάνεις δεν θα είσαι πιο γρήγορος με κανένα μαγνητικό δίσκο.Τα 40GB + 1ΤΒ είναι αρκετά για λειτουργικό και βασικά προγράμματα στον SSD και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση στον μαγνητικό.retail ειναι και το e-tail. skroutz it (το εκανες αλλωστε και σε "διορθωσε" λιγακι)μην ξαναμπαινουμε στη συζητηση "γρηγορος" γιατι θα καταληξουμε σε bench. Και γιατι θα σου απαντησω οτι εγω τα δινω στη cpu ή στη vga και ειμαι εκει πιο γρηγορος.40GB οχι, επιμενω ειναι λιγα. Αν οχι 80, το λιγοτερο που δεχομαι ειναι 64GB.Και μετα παμε στο ποσα λεφτα αξιολογει κανεις αυτη την καλυτερη αισθηση.Εγω ειπα την δικη μου εκτιμηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 30, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2010 @john Τι να πω. Τόσα χρόνια και πάλι αδιάβαστος και τόσο προβλέψιμος (αχ αυτά τα edit σου, μήπως θέλεις το screenie με το Post σου?) Μπορώ να σου εξηγήσω τι βλέπεις αλλά πιστεύω ότι όλο και κάποιος άλλος θα προθυμοποιηθεί να σε βοηθήσει μιας και έχω κουραστεί :022: δεν γνωρίζει ότι οι Kingston δεν υποστηρίζουν trim σε αντίθεση με τους Intel. :064: μάλλον άλλος δεν γνωρίζει ότι υποστηρίζουν ότι θέλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.