Jump to content

Ερωτηση για Ati

Ψυχτρας

Recommended Posts

Μολις εβαλα τους 10.5 Catalyst drivers.

Εχω μια απορια οσο αφορα την μνημη..Η καρτα μου ειναι η Αti 5770 Hawk.

Στην memory στην παρακατω εικονα γραφει 1791...Τι γινεται;

atie.png

Uploaded with ImageShack.us

εγω ηξερα οτι το hypermemory ηταν μονο για τις μικρες καρτες τυπου 550 κι ετσι, οχι για 5770.

Μαλλον ειναι θεμα ανεπισημου driver. Που βρηκες 10.5 ?

Εδω καλα καλα δεν εχει κυκλοφορησει τελικος/επισημος ο 10.4

Χμμμ εμενα κατι δεν μου κολαει. Διαφορετικες εκδοσεις που μαλλον κατι δεν εχει γινει σωστα update. Για παραδειγμα ναι μεν εχεις μεγαλυτερο catalyst control center version απο μενα που εχω τους 10.3 αλλα σου εμφανιζει λαθος το catalyst version και στο δειχνει σαν 9.0.

Θα σου προτεινα να τους απεγκαταστησεις τελειως τους drivers και οτιδηποτε αφορα την ATI και να τους ξαναεγκαταστησεις.

Χμμμ εμενα κατι δεν μου κολαει. Διαφορετικες εκδοσεις που μαλλον κατι δεν εχει γινει σωστα update. Για παραδειγμα ναι μεν εχεις μεγαλυτερο catalyst control center version απο μενα που εχω τους 10.3 αλλα σου εμφανιζει λαθος το catalyst version και στο δειχνει σαν 9.0.

Θα σου προτεινα να τους απεγκαταστησεις τελειως τους drivers και οτιδηποτε αφορα την ATI και να τους ξαναεγκαταστησεις.

Ωραια θα τα βγαλω ολα...Μπορειτε να μου δωσετε καποιο επισημο link να παρω οτι τελευταιο υπαρχει σε drivers για την 5770 μου και να ειναι correct;Λειτουργικο εχω win7 x64.

Ναι, αυτούς θα κατεβάσεις δεν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα... Ο μόνος λόγος να χρειαζόσουν άλλους θα 'ταν να 'χες μια 5870 eyefinity edition... Άσχετο δηλαδή μ' αυτό που ψάχνεις. Για να να μην υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κατηγορία για τη δική σου σημαίνει πως δεν τη χρειάζεσαι!

Οι Catalyst 10.3 είναι οι πιο πρόσφατοι drivers της ATI για τις 5xxx series, δεν τίθεται λοιπόν θέμα γι αυτούς.

Η version απ' τους drivers είναι η σωστή...

Τα 1783 MB memory οφείλονται σ' αυτό που είπαν τα παιδιά, μοιράζεται μνήμη η κάρτα μ' αυτή του συστήματος... Κάτι για το οποίο κι εγώ παραξενεύομαι, συνήθως αυτό το συναντάς σε μικρές κάρτες(απ' όσο ξέρω), όπως είπαν και πάνω...

Κατα τ' άλλα όλα οκ!

Τα 1783 MB memory οφείλονται σ' αυτό που είπαν τα παιδιά, μοιράζεται μνήμη η κάρτα μ' αυτή του συστήματος... Κάτι για το οποίο κι εγώ παραξενεύομαι, συνήθως αυτό το συναντάς σε μικρές κάρτες(απ' όσο ξέρω), όπως είπαν και πάνω...

Η ακριβης καρτα μου ειναι η Msi 5770 1gb HAWK.

Τωρα ειναι καλο η κακο αυτο που κανει;Δηλαδη οταν χρειαζεται κ αλλη ram η καρτα την παιρνει απ'το συστημα;

Εν ολιγοις αυτο με βοηθαει που εχει;Ενοω μελλοντικα αν χρειαζομαι περισσοτερη ram στην καρτα μπορει να με καλυπτει το συστημα βοηθωντας την;

Σορυ για τις ερωτησεις απλα να καταλαβω ακριβως τι κανει αυτη η ιστορια θελω.:105:

solarsoul80 added 2 Minutes and 1 Seconds later...

Επισης κατι ασχετο...Γινεται να κανω Crossifire την 5770 που εχω με μια 4850;

oχι, δεν βοηθαει καθολου να παιρνει μνημη απο του συστηματος.

Δεν μπορω να καταλαβω αν και γιατι η Hawk το κανει αυτο. Η κανονικη 5770 δεν το κανει, για πιο λογο να το κανει μια "πουσαρισμενη" ?

τεσπα, δεν ξερω αν το κανει και στα αληθεια ή απλα φαινεται ετσι.

οχι δεν μπορεις 4850 με 5770, καμμια σχεση.

Αλλα παλι, τσιμα τσιμα εισαι με το τροφοδοτικο που εχεις.

Αντι να λες παλι καλα που με κραταει, κοιτας και για CF? :p

Αυριο θα εχω αυτο το τροφοδιτικο http://www.pc2shop.gr/ipologistes/trofodotika/heroichi-trof-600w-te-green-ret-80plus ,οποτε νομιζω ψιλογινομαι ανθρωπος....Μπορω πια με αυτο να σκεφτομαι ελευθερια;:101:O/C,crossfire κτλ;

Δηλαδη με το hyper memory δεν κερδιζω τιποτα απολυτως;

ε αφου θα γινεις ανθρωπος, να μην σκεφτεσαι ελευθερα? σκεψου οτι θες. :033:

οχι, τιποτα, αν ηταν ετσι δεν θα εβαζε κανεις μνημη στην καρτα γραφικων.

αυτα ειναι marketing κολπα.

Ακριβώς... Θυμάμαι πριν λίγο καιρό ένας φίλος αγόρασε ένα laptop με 4gb ram και με μία τραγική κάρτα γραφικών της intel, έλεγε πως είχε κάπου στα 1gb αν θυμάμαι καλά μνήμη με share που έκανε με τη μνήμη του συστήματος... Το αστείο είναι ότι στο gpu-z η κάρτα γραφικών έδειχνε πως είχε 128 Mb μνήμη!!!!!!! Το παιδί έπαιζε Pro με μέτρια γραφικά και χαιρόταν, ακούστε εδώ..!

Υ.Γ.

Σε παιχνίδια όπως το gta 4 πόση μνήμη σου δείχνει πως έχει η κάρτα σου; Ψάξε το λίγο μέσα στην καρτέλα των γραφικών απ' το παιχνίδι, να δούμε τι γίνεται...

Λοιπον μπηκα GTA4 και ram μου εγραφε 1011 στα high...δεν πειραξα κατι αλλο.

Ram εχω 2gb.Τι αλλο να κανω;

solarsoul80 added 10 Minutes and 41 Seconds later...

Εντωμεταξυ ετρεξα benchmark μεσα στο παιχνιδι σε αυτες τις ρυθμισεις και μου εβγαλε 50.4 fps...πηγα να παιξω και σερνεται.ολο κολαει...Τι φταει;Μηπως η ram;

Εγραψε στο bench:

cpu usage---56%

system ram usage---96%

vga ram usage---70%

Τι γινεται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.