subneo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 Έχω πάρει μια οθόνη innovatek tft lcd 7.2 ίντσες για το carpc..Έχει αρσενικό rca για να πάρει εικόνα και θέλω να φτιάξω ένα καλώδιο από τη μια rca θηλυκό και από την άλλη vga για να συνδεθεί στην onboard vgaΞέρει κανείς πως μπορώ να το φτιάξω αυτό? Έχω πάρει τα βύσματα αλλά δεν ξέρω πώς να τα συνδέσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlemo Φεβρουάριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 To θέμα σου με ενδιαφέρει, διότι είμαι σε μια παρόμοια οδό στο αυτοκινητό μου.Λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η οθόνη σου έχει είσοδο composite (σύνθετο σήμα) και εσύ θέλεις να τη συνδέσεις στην έξοδο τίνος; Ενός υπολογιστή όπως τα mini VIA EPIA;Επίσης μια δικιά μου ερώτηση. Τι ανάλυση υποστηρίζει αυτή η οθόνη, τι εισόδους έχει και πόσο την πήρες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 αν το pc σου δεν έχει tvout ή η οθόνη δεν έχει vga in, η σύνδεση μέσω vga σε composite δεν είναι εφικτή (δεν είναι θέμα καλωδίου / αλλαγής επαφών αλλά μετατροπής του σήματος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Από μια αναζήτηση στο γουγλη για "Vga to Composite" , είδα ότι όντως για τη μετατροπή χρειάζεται ειδική συσκευή.http://www.trianglecables.com/cotovicovgad.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Δες εδω αν βρεις κατι.. http://www.hardwarebook.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Φεβρουάριος 22, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από mlemo [Σήμερα, στις 17:23] To θέμα σου με ενδιαφέρει, διότι είμαι σε μια παρόμοια οδό στο αυτοκινητό μου.Λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η οθόνη σου έχει είσοδο composite (σύνθετο σήμα) και εσύ θέλεις να τη συνδέσεις στην έξοδο τίνος; Ενός υπολογιστή όπως τα mini VIA EPIA;Επίσης μια δικιά μου ερώτηση. Τι ανάλυση υποστηρίζει αυτή η οθόνη, τι εισόδους έχει και πόσο την πήρες.... Έκανα κάποιες δοκιμές με τα καλώδια και όταν ανοίγει ο υπολογιστής δείχνει κάποια πράγματα αλλά με την οθόνη να κάνει τρελά κύματα σαν όταν δεν πιάνεις στην τηλεόραση ένα κανάλι καλά και ανεβοκατεβαίνει η εικόναΦτάνω μέχρι το winxp logo και όταν μπει κανονικά στα windows βλέπω μόνο γραμμέςΘέλω να την συνδέσω ουσιαστικά σε ένα desktop το οποίο έχει τροποποιηθεί ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα του οδηγού Αυτός ο υπολογιστής έχει κάρτα γραφικών onboard με μόνη έξοδο την vgaΤο καλώδιο που φεύγει από την οθόνη είναι ένα ps2 με 4 pin και πάνω σε αυτό συνδέεται ένα άλλο που βγάζει 1 rca για ήχο 1 rca για βίντεο και ένα ακόμα βύσμα όπου συνδέεται ο μετασχηματιστής του ρεύματοςΤις ανάλυσης που υποστηρίζει δεν τις ξέρω γιατί την πήρα από το fleamarket αχρησιμοποίητη μεν.. χωρίς manual δε.. Την πήρα όμως σε πολύ καλή τιμή 85 ευρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Φεβρουάριος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Φιλε το βυσμα της οθονης δεν λεγεται ps2 αλλα s-video.Επισης και αυτο που αναφερεις σαν rca λεγεται composite.Η συνδεση που προσπαθεις να κανεις δεν ειναι εφικτη σε καμια περιπτωση με τους μετατροποις που χρησιμοποιεις.Οι δυνατοtητες που εχεις ειναι δυο.1 να αγορασεις καποια εξωτερικη καρτα (οπως αναφερθηκε παραπανω) που θα λειτουργει σαν γεφυρα μετατροπης του σηματος απο vga σε s-video.2 να αναβαθμισεις την vga του pc με μια που θα διαθετει video out (s-video καλυτερα) οποτε και με ενα απλο καλωδιο μπορεις να παρεις εικονα στην οθονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Φεβρουάριος 22, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 20:56] Φιλε το βυσμα της οθονης δεν λεγεται ps2 αλλα s-video.Επισης και αυτο που αναφερεις σαν rca λεγεται composite.Η συνδεση που προσπαθεις να κανεις δεν ειναι εφικτη σε καμια περιπτωση με τους μετατροποις που χρησιμοποιεις.Οι δυνατοtητες που εχεις ειναι δυο.1 να αγορασεις καποια εξωτερικη καρτα (οπως αναφερθηκε παραπανω) που θα λειτουργει σαν γεφυρα μετατροπης του σηματος απο vga σε s-video.2 να αναβαθμισεις την vga του pc με μια που θα διαθετει video out (s-video καλυτερα) οποτε και με ενα απλο καλωδιο μπορεις να παρεις εικονα στην οθονη. Αυτό που λέω ps2 μοιάζει με αυτό του ποντικιού και μοιάζει και με s-video αλλά δεν είναι απόλυτα ίδιο με κανέναΜπορείς να μου πεις ποια είναι η διάφορα του rca με το composite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Καμια διαφορα,το ιδιο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από subneoΜπορείς να μου πεις ποια είναι η διάφορα του rca με το composite? rca είναι τύπος βύσματος και όχι σήματος και μπορεί να μεταφέρει διάφορες πληροφορίες (μεταξύ των οποίων και composite)composite είναι τύπος σήματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Φεβρουάριος 23, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Οκ το μάθαμε κι αυτό Astacus βλέπε κι εσύ να μαθαίνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από subneo Αυτό που λέω ps2 μοιάζει με αυτό του ποντικιού και μοιάζει και με s-video αλλά δεν είναι απόλυτα ίδιο με κανέναΜπορείς να μου πεις ποια είναι η διάφορα του rca με το composite? προφανώς αναφέρεσαι στο βύσμα που βγάζει s-video και composite. απλά έχει άλλα 2 pin στη μία μεριά που περνάει το composite, το συναντάς στις κάρτες γραφικών. ps/2 σε καμιά περίπτωση, s-video+composite είναι. στο άλλο άκρο βγάζει 2 ξεχωριστά βύσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Φεβρουάριος 23, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 rca λεμε τα βυσματα που ειναι για ηχο (ειναι ολοιδια με το composite) και εχουν κοκκινο και ασπρο χρωμα.Το composite ειναι το κιτρινο βυσμα που ειναι για μεταφορα εικονας.Το s-video ειναι και αυτο κιτρινο ,μοιαζει με το ps2 και εχει 4 πινακια οπου μεταφερει ξεχωριστα την εικονα, την φωτεινοτητα και την αντιθεση μεσα απο αυτα με αποτελεσμα καλυτερη ποιτητα απεικονησης.Το composite me ta 6 πινακια -οπως ειπε παραπανω ο sotiris- ειναι και απο τα δυο αλλα μπορεις να δωσεις σ'αυτο εικονοσημα με το απλο καλωδιο για s-video (me ta 4 pinakia).Σε οτι αφορα την διαφορα μεταξυ composite και s-video το δευτερο βγαζει αισθητα καλυτερη εικονα απο το πρωτο γι'αυτο καλυτερα χρησιμοποιησε καλωδιο απο s-video se s-video χωρις μετατροπεα σε composite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlemo Φεβρουάριος 23, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Η VGA έξοδος έχει τα παρακάτω:Pin 1 ... RED Video (75 Ohm, 0.7 V p-p)Pin 2 GREEN Video (75 Ohm, 0.7 V p-p)Pin 3 BLUE Video (75 Ohm, 0.7 V p-p)Pin 13 HSYNC Horizontal SyncPin 14 VSYNC Vertical SyncΣκέψου ότι η κάθετη συχνότητα στην on board μητρική σου, στην καλύτερη περίπτωση να χρονιστεί στα 60Hz. To PAL σύστημα όμως θέλει χρονισμό στα 50Hz.Εσύ έχεις είσοδο, από ότι λες, composite, οπότε χρειάζεσαι σύνθετο σήμα που να περιέχει τα HSYNC &VSYNC μαζί.Καταλαβαίνεις τώρα ότι αυτό δεν γίνεται έτσι απλά και ότι χρειάζεσαι ένα μετρατροπέα VGA to Composite ή VGA to S-Video. Δυστυχώς όσους ξέρω χρειάζονται 220 Volt για να λειτουργήσουνοπότε για το αυτοκίνητο, πρόβλημα!Ίσως βιάστηκες, γιατί υπάρχουν στο εμπόριο οθόνες TFT 7 με είσοδο VGA, κάτι που θα σου έλυνε τα χέρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 To Πλαίσιο έφερνε μετατροπέα της K-World ( PC to TV converter ) που έπαιρνε ρεύμα από την ps2.Αλλά όπως έχω πει και αλλού στον subneo ήταν για τα μπάζα από την άποψη ότι έπρεπε να ορίζεις 50Hz στο σήμα που πήγαινε στην VGA ( και κατ' επέκταση στην TV ) ώστε να είναι σταθερή η εικόνα και χωρίς κολλήματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Φεβρουάριος 23, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Τελικά έβαλα την TNT2 με tvout Μου έσπασε τα νεύρα αυτή η ιστορία! Πάνω που είπα είμαι έτοιμος στράβωσε η δουλειά με αυτό το καλώδιο Μέχρι που σκέφτομαι να το πουλήσω! Αν ηρεμήσω σε μερικές μέρες θα το βάλω επιτέλους στο αυτοκίνητο Αλλιώς θα φάει σκότωμα Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 7, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Κανενα νεο επι του θεματος?Ποιες tft 7'' εχουν εισοδο vga?Δες και αυτα.. http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2rgbs.htmlhttp://www.networktechinc.com/hdtv-extend.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.