lkonline Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 Εδώ και μερικές μέρες με τρώει να φτιάξω ένα downloadbox. Χρειάζομαι ένα τροφοδοτικό που να είναι "εντελώς" αθόρυβο (βλέπε Tagan, <20db) και όσο το δυνατόν μαζεμένο σε διαστάσεις (μη βλέπεις Tagan ) Tι έχετε να μου προτείνεται χωρίς να μου στοιχήσει ο κούκος αϊδόνι; Το σύστημα θα αποτελείται από μητρική με onboard VGA, σκληρό 80GB 7200 κάποιον Celeron 2-2.40GHz, μνήμη (256 ή 512) και 2-3 ανεμιστήρια. Ένα να ψύχει απαραίτητα το δίσκο, ένα να βγάζει αέρα μέσα από το κουτί (εκτός και αν το αναλάβει το τροφοδοτικό αν είναι στυλ Tagan, τι λέτε εδώ και έναν να φυσάει από πάνω την ψύκτρα του επεξεργαστή. Λίγα πράγματα και χαλαρά δηλαδή. Τι έχετε να μου προτείνεται; Υπόψιν ότι είμαι και λίγο "περίεργος" όσον αφορά το θόρυβο, θέλω κάτι πραγματικά αθόρυβο.
kender Φεβρουάριος 22, 2005 #2 Φεβρουάριος 22, 2005 Πάρε ένα κουτί και ντύστο από μέσα με ricofon που βάζουν στα στούντιο για ηχογραφήσεις πολλές φορές και δε θα ακούς τπτΌσο για το tagan ντάξει μη τρελένεσαι τα τελεύταία είχαν πολλά προβλήματα....
lkonline Φεβρουάριος 22, 2005 Author #3 Φεβρουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 18:39] Όσο για το tagan ντάξει μη τρελένεσαι τα τελεύταία είχαν πολλά προβλήματα.... ...εδώ τι εννοείς; Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε φοβάμαι μη σκάσει, έχω ήδη ένα 480 στο άλλο PC, απλά ρωτάω μήπως υπάρχει τίποτε άλλο με πιο μαζεμένες διατάσεις Thats all...
Spooky Φεβρουάριος 22, 2005 #4 Φεβρουάριος 22, 2005 Εγω εχω ενα ΑKASA PaxPower 400W. Ειναι πολυ σταθερο και αθορυβο, 18dB με εναν 12αρη ανεμηστηρα κατω. Ολα τα καλωδια επισης ειναι sleeved. Μεχρι τωρα εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.
SirGeorge Φεβρουάριος 23, 2005 #5 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από lkonline [Χθες, στις 18:23] Εδώ και μερικές μέρες με τρώει να φτιάξω ένα downloadbox. Χρειάζομαι ένα τροφοδοτικό που να είναι "εντελώς" αθόρυβο (βλέπε Tagan, <20db) και όσο το δυνατόν μαζεμένο σε διαστάσεις (μη βλέπεις Tagan ) Tι έχετε να μου προτείνεται χωρίς να μου στοιχήσει ο κούκος αϊδόνι; Το σύστημα θα αποτελείται από μητρική με onboard VGA, σκληρό 80GB 7200 κάποιον Celeron 2-2.40GHz, μνήμη (256 ή 512) και 2-3 ανεμιστήρια. Ένα να ψύχει απαραίτητα το δίσκο, ένα να βγάζει αέρα μέσα από το κουτί (εκτός και αν το αναλάβει το τροφοδοτικό αν είναι στυλ Tagan, τι λέτε εδώ και έναν να φυσάει από πάνω την ψύκτρα του επεξεργαστή. Λίγα πράγματα και χαλαρά δηλαδή. Τι έχετε να μου προτείνεται; Υπόψιν ότι είμαι και λίγο "περίεργος" όσον αφορά το θόρυβο, θέλω κάτι πραγματικά αθόρυβο. Εδώ είμαστε!!! Εγώ φίλε μου έχω μεγάλη ψύχωση με το θόρυβο, μιλάμε το έχω ψάξει τρομερά το θέμα. Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα σύστημα με τα εξής: Fanless τροφοδοτικό, Ψύκτρα Ζalman 6000 Cu σε Athlon2400+, με τον ανεμιστήρα της όμως σε 900 μόνο στροφές (!!), δίσκος Seagate σε ειδικό κουτί. Το σύστημα δεν έχει άλλους ανεμιστήρες, αλλά φρόντισα το κουτί να είναι πολύ ευρύχωρο έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται θερμοκρασίες. Λοιπόν το σύστημα είναι στα 3db!!!! μετρημένο στα 50cm, δηλαδή τελείως αθόρυβο. Όσον αφορά το τροφοδοτικό που ρωτάς, το πιο αθόρυβο μη fanless είναι το ΙΤ 400W (16db) που το φέρνει η Τεχνόραση στη Θεσσαλονίκη (μπροστά του ακόμη και το Tagan είναι θορυβώδες) και μετά θα έλεγα ότι είναι το Akasa PaxPower και μετά το Pegasus 350W και μετά είναι το Tagan.
schumifer Φεβρουάριος 23, 2005 #6 Φεβρουάριος 23, 2005 Ένα αθόρυβο φέρνει και το e-shop ένα ΕΤΑΣΙΣ μου φαίνεται
Aligator21 Φεβρουάριος 23, 2005 #7 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από kenderΌσο για το tagan ντάξει μη τρελένεσαι τα τελεύταία είχαν πολλά προβλήματα.... Μην μου λές τέτοια τώρα και σκέφτομαι να πάρω Tagan :/
lkonline Φεβρουάριος 23, 2005 Author #8 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 02:37] Εδώ είμαστε!!! Εγώ φίλε μου έχω μεγάλη ψύχωση με το θόρυβο, μιλάμε το έχω ψάξει τρομερά το θέμα. Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα σύστημα με τα εξής: Fanless τροφοδοτικό, Ψύκτρα Ζalman 6000 Cu σε Athlon2400+, με τον ανεμιστήρα της όμως σε 900 μόνο στροφές (!!), δίσκος Seagate σε ειδικό κουτί. Το σύστημα δεν έχει άλλους ανεμιστήρες, αλλά φρόντισα το κουτί να είναι πολύ ευρύχωρο έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται θερμοκρασίες. Λοιπόν το σύστημα είναι στα 3db!!!! μετρημένο στα 50cm, δηλαδή τελείως αθόρυβο. Όσον αφορά το τροφοδοτικό που ρωτάς, το πιο αθόρυβο μη fanless είναι το ΙΤ 400W (16db) που το φέρνει η Τεχνόραση στη Θεσσαλονίκη (μπροστά του ακόμη και το Tagan είναι θορυβώδες) και μετά θα έλεγα ότι είναι το Akasa PaxPower και μετά το Pegasus 350W και μετά είναι το Tagan. Α μάλιστα, υπάρχουν και άλλοι σαν και εμένα :banging: Fanless τροφοδοτικό πρώτη φορά ακούω...και πώς ψύχεται δηλαδή όταν δεν έχεις και κανένα ανεμιστήρα να τραβάει αέρα μέσα στο κουτί; Μήπως ψιλο-βράζει; Επίσης ο δίσκος δεν βράζει; Δεν έχω εμπειρία με τους Seagate, πάντα Western έπαιρνα οι οποίοι χωρίς κανένα ανεμιστηράκι να τους χτυπάει ψιλοκαίνε Όταν λές ειδικό κουτί τι ακριβώς εννοείς; ’ντε γιατί με έβαλες στην πρίζα και δεν κρατιέμαι :magic:
lkonline Φεβρουάριος 23, 2005 Author #9 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 02:49] Ένα αθόρυβο φέρνει και το e-shop ένα ΕΤΑΣΙΣ μου φαίνεται Το έχω δεί και δεν έιχα προσέξει ότι είναι fanless...μάλλον γιατί έχει 144 ευρώ Αν πάρω ένα απλό της πλάκας και το ντύσω με 3-4 στρώσεις ηχομονωτικό θα εξακολουθεί να ακούγεται; Βέβαια θα μου πείς πώς θα κάνεις τα ανεμιστήρια του να μην κάνουν θόρυωο...άλλο αυτό.
lkonline Φεβρουάριος 23, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Aligator21 [Σήμερα, στις 09:20] Μην μου λές τέτοια τώρα και σκέφτομαι να πάρω Tagan :/ Εγώ πάντως που έχω το 480 έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος...καθόλου θόρυβος (μάλλον βέβαια τον καλύπτει η υδρόψυξη ) και πολύ καλά ρεύματα. Αν και ένας φίλος που πήρε πιό μετά από εμένα το ίδιο δεν έχει και πολύ σταθερές τάσεις αλλά κατά τα άλλα όλα ΟΚ. Χτύπα το.
SirGeorge Φεβρουάριος 23, 2005 #11 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από lkonline [Σήμερα, στις 10:55] Α μάλιστα, υπάρχουν και άλλοι σαν και εμένα :banging: Fanless τροφοδοτικό πρώτη φορά ακούω...και πώς ψύχεται δηλαδή όταν δεν έχεις και κανένα ανεμιστήρα να τραβάει αέρα μέσα στο κουτί; Μήπως ψιλο-βράζει; Επίσης ο δίσκος δεν βράζει; Δεν έχω εμπειρία με τους Seagate, πάντα Western έπαιρνα οι οποίοι χωρίς κανένα ανεμιστηράκι να τους χτυπάει ψιλοκαίνε Όταν λές ειδικό κουτί τι ακριβώς εννοείς; ’ντε γιατί με έβαλες στην πρίζα και δεν κρατιέμαι :magic: Zεσταίνονται λίγο παραπάνω τα fanless αλλά έχουν τεράστιες ψύκτρες εξωτερικές (από πίσω) και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, βέβαια είναι πανάκριβα. Οι seagate γενικώς είναι πιο αθόρυβοι από τους WD. Αυτό το κουτί που σου λέω είναι όλο από αλουμίνιο, φαντάσου το σαν μια μεγάλη ψύκτρα που μπαίνει ο δίσκος μέσα, έχει τέτοιο κουτί η Τεχνόραση στη Θεσσαλονίκη αλλά και το overclockers.co.uk. Επίσης δεν σου ανέφερα ότι στο σύστημα της υπογραφής μου έχω βάλει διπλό στρώμα από PaxMate και πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά.
lkonline Φεβρουάριος 23, 2005 Author #12 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 12:00] Αυτό το κουτί που σου λέω είναι όλο από αλουμίνιο, φαντάσου το σαν μια μεγάλη ψύκτρα που μπαίνει ο δίσκος μέσα, έχει τέτοιο κουτί η Τεχνόραση στη Θεσσαλονίκη αλλά και το overclockers.co.uk. Κάτι τέτοιο εννοείς: http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Removable_Hard_Drive_Racks.html , OcUK Silentmaxx Aluminium Hard Drive Enclosure (HS-000-OK) ; O δίσκος μέσα σε αυτό δεν κάνει το γνωστό υψίσυχνο θόρυβο που κάνουν οι σκληροί ή τουλάχιστον δεν ακούγεται;
SirGeorge Φεβρουάριος 23, 2005 #13 Φεβρουάριος 23, 2005 Δεν ακούς τίποτα, και υψίσυχνο θόρυβο δεν κάνει κανένας δίσκος καινούριας τεχνολογίας έτσι και αλλιώς, εκτός άμα είναι Raptor. Απαραίτητη προυπόθεση πάντως για να μην ακούγονται οι δίσκοι, με κουτί ή χωρίς, είναι να έχει στιβαρή κατασκευή το Case και όταν λέω στιβαρή εννοώ πραγματικά στιβαρή, η σειρά V της Thermaltake πχ. είναι της πλάκας, στιβαρή κατασκευή έχει πχ. το WaveMaster ή το Stacker, ή ας πούμε το CF-1829 που φέρνει η quest.
Vagouridis Φεβρουάριος 23, 2005 #14 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge Οι seagate γενικώς είναι πιο αθόρυβοι από τους WD. Δεν θα επαιρνα και ορκο για αυτο.Εκτος και εαν εχεις δοκιμασει παλιο WD.Μια λυση φτηνη για αθορυβπ τροφοδοτικο ειναι να παρεις καπιο φτηνο και καλο πχ Pegasus , Chieftec και να το κανεις εσυ fanless αγοραζοντας ψυκτρες μεγαλες για πομπους που ευκολα θα βρεις σε μεγαζι με ηλεκτρονικα.
Spooky Φεβρουάριος 23, 2005 #15 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 10:00] Zεσταίνονται λίγο παραπάνω τα fanless αλλά έχουν τεράστιες ψύκτρες εξωτερικές (από πίσω) και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, βέβαια είναι πανάκριβα. Οι seagate γενικώς είναι πιο αθόρυβοι από τους WD. Αυτό το κουτί που σου λέω είναι όλο από αλουμίνιο, φαντάσου το σαν μια μεγάλη ψύκτρα που μπαίνει ο δίσκος μέσα, έχει τέτοιο κουτί η Τεχνόραση στη Θεσσαλονίκη αλλά και το overclockers.co.uk. Επίσης δεν σου ανέφερα ότι στο σύστημα της υπογραφής μου έχω βάλει διπλό στρώμα από PaxMate και πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά. Sir George εχει παραθυρο το κουτι σου? Γιατι και εγω σκεφτομαι να παρω PaxMate να μονωσω το δικο μου αλλα επειδη εχει παραθυρο δεν ξερω ποσο διαφορα θα κανει. Εμενα το συστημα μου ηταν πολυ αθορυβο, ειχα παρει 2 AKASA ανεμηστηρες 8αριδες στις 1800 στροφες και ακουγονταν πολυ λιγο. Αλλα ολη την δουλεια μου την κανει η καρτα γραφικων που εχει τη reference ψυκτρα της nVidia και κανει λιγο σαν σκουπα. Γι'αυτο λεω να βαλω το PaxMate.
SirGeorge Φεβρουάριος 23, 2005 #16 Φεβρουάριος 23, 2005 Όχι δεν έχει, αλλά δε νομίζω το παράθυρο να δρα ανασταλτικά στη λειτουργία του Pax Mate. Εννοείται βέβαια ότι θα το καλύψεις...
Spooky Φεβρουάριος 23, 2005 #17 Φεβρουάριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 10:43] Όχι δεν έχει, αλλά δε νομίζω το παράθυρο να δρα ανασταλτικά στη λειτουργία του Pax Mate. Εννοείται βέβαια ότι θα το καλύψεις... Εγω βασικα αναρωτιεμαι αν δεν το καλυψω ποση διαφορα θα εχει. Να πανε τσαμπα τοσα CCL που εχουμε μεσα
Fandom Μάρτιος 1, 2005 #19 Μάρτιος 1, 2005 Δοκίμασε Herolchi silent 385 (αυτό έχω τώρα) και θα με θυμηθείς!
karakokas Μάρτιος 1, 2005 #20 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από mefistofelis [25-02-2005 19:50] ΤΑ enermax απο θορυβο τι λενε? To 460w που εχω , με το ποτενσιομετρακι του ειναι εξαιρετικα αθορυβο.Βεβαια δεν εχω ακουσει Tagan...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.