Jump to content

HDD πεθαινει - Προγραμμα αντιγραφης Δισκου

The King

Recommended Posts

Λειτουργικο Windows Vista 64

Δισκος sata 160gb WDC WD1600JS - NTFS διαμορφωση

Γεια σας,

ο βασικος δισκος που εχω τα windows αρχισε να κλωτσαει, κοινως ψοφαει. Ευτυχως τα βασικα μου αρχεια τα σωζω παντα σε αλλους δισκους, το θεμα ειναι ομως να αποφυγω το installation δεκαδων προγραμματων παλι που χρειαζομαι.

Ερωτηση απλη:

Με ποιο προγραμμα μεταφερεται Ο,ΤΙ εχει ενας δισκος σε εναν αλλον αδειο καινουργιο;; Οταν λεω ομως Ο,ΤΙ εννοω Ο,ΤΙ εχει, ακομα και shadow files κλπ αρχεια που ειναι παντα αδυνατα να αντιγραψεις και ολοκληρα windows installations.

Ετσι θελω απλα να γλυτωσω την επανεγκατασταση των windows και ολων των παρελκομενων. Με ποιο προγραμμα θα κανω τη δουλεια;

Ευχαριστω

Mια χαρα οδηγοι αλλα δεν μου καλυπτει το εξης ερωτημα:

Backup ενος X-SIZE Χ-ΜΑΡΚΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Restore σε Υ-SIZE Υ-ΜΑΡΚΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Με αποτελεσμα το τελειο CLONING.

Δηλαδη παντελως διαφορετικοι δισκοι και σε μαρκα και σε μεγεθη, και φυσικα στο restore να παιζei to windows installation σαν να μην συνεβη τιποτα.

ακριβώς αυτά που είπε ο varelasj, στο backup σώζεις 160GB partition, δεν παίζει ρόλο ποιος θα είναι ο άλλος δίσκος και πόσα GB θα είναι αρκεί να είναι 160GB και περισσότερα (η 320GB/640GB η και 1TB κ.α.). Εγώ προσωπικά με το norton ghost 15 κάνω δουλειά. Το Acronis με βοήθησε σε πολύ ειδική περίπτωση σε image από δίσκο του Laptop που τα Partition ήταν κλειδωμένα.

ακριβώς αυτά που είπε ο varelasj, στο backup σώζεις 160GB partition, δεν παίζει ρόλο ποιος θα είναι ο άλλος δίσκος και πόσα GB θα είναι αρκεί να είναι 160GB και περισσότερα (η 320GB/640GB η και 1TB κ.α.). Εγώ προσωπικά με το norton ghost 15 κάνω δουλειά. Το Acronis με βοήθησε σε πολύ ειδική περίπτωση σε image από δίσκο του Laptop που τα Partition ήταν κλειδωμένα.

Και μικρότερος να είναι ο δίσκος όπως έγραψα παραπάνω πάει αναλογικά και φτιάχνει μικρότερα partitions με βάση τη χωρητικότητα που υπάρχει. Βασική προυπόθεση δε νοείται να πας πχ από δίσκο 320GB με 200gb data σε δίσκο 160GB. Προφανώς και δε θα χωρέσει.

1. Φυσικα εφοσον ο νεος δισκος ειναι μεγαλυτερος , μετα μπορεις να ενωσεις τα 2 partitions που δημιουργηθηκαν στο νεο δισκο;

2. Το restoration γινεται σε dos περιβαλλον; το acronis φτιαχνει καποιο boot cd, πως γινεται;

3. Η διαδικασια μπορει να γινει on the fly? απ'ευθειας μεταφορα αρχειων απο τον παλιο δισκο στον καινουργιο; αν υποθεσουμε οτι ειμαι ηδη μεσα με το λειτουργικο του παλιου δισκου, τα windows vista στην προκειμενη.

1.Αυτό θα το κάνεις με πρόγραμμα για Partitions αλλά μπορείς εξ αρχής να του πεις να πάρει όλο το διάστημα και να το χρησιμοποιήσει (επιλογή είναι)

2.Έχει γραφικό περιβάλλον με menu το boot cd.

3.Ναι κανονικά από το boot cd.

Επίσης αν θες εσύ να ορίσεις τα νέα partitions η δε θες και καθόλου που λέει ο λόγος τότε θα παίξεις αλλιώς. Θα πάρεις image του partition που θες και θα το βάλεις σε ότι δίσκο θες εσύ. Νομίζω ότι στον υπαρχον δίσκο που έχεις 2 partitions ένα OS και ένα data θες να πας το OS σε ένα δίσκο και τα data σε έναν άλλο. Αυτό θες να κάνεις?

Η διαδικασια του backup/restore εννοω, να γινει απ'ευθειας μεσα απο windows, οπως να εκανα απλη αντιγραφη αρχειων. τωρα που μιλαμε και γραφουμε.

δεν ειναι δυνατον να κανεις clone το λειτουργικο την ωρα που ειναι σε χρηση.

παντα μεσω DOS γινονται αυτα.

Αν παρεις ενα image του partition που εχεις το λειτουργικο, το αποθηκευεις και μετα το βαζεις σε οποιο δισκο θες. (αρκει να εχεις κανει active το νεο partition για να μπορει να μπουταρει)

το μονο αλλο κολλημα που μου εχει τυχει ειναι να χρειαστει να κανεις ενα FDISK/MBR στο νεο δισκο, αν τυχον αυτος εχει "κρατησει" απο παλιοτερη χρηση (πχ για αποθηκευση) αλλα γραμματα για τα partitons και κολλαει στην οθονη πριν μπει στο desktop.

κανεις απο DOS το FDISK/MBR και μετα μπαινει κανονικα

δεν ειναι δυνατον να κανεις clone το λειτουργικο την ωρα που ειναι σε χρηση.

παντα μεσω DOS γινονται αυτα.

Αν παρεις ενα image του partition που εχεις το λειτουργικο, το αποθηκευεις και μετα το βαζεις σε οποιο δισκο θες. (αρκει να εχεις κανει active το νεο partition για να μπορει να μπουταρει)

το μονο αλλο κολλημα που μου εχει τυχει ειναι να χρειαστει να κανεις ενα FDISK/MBR στο νεο δισκο, αν τυχον αυτος εχει "κρατησει" απο παλιοτερη χρηση (πχ για αποθηκευση) αλλα γραμματα για τα partitons και κολλαει στην οθονη πριν μπει στο desktop.

κανεις απο DOS το FDISK/MBR και μετα μπαινει κανονικα

το cd το φτιαχνει το acronis που θα μπουταρω για να παρω το image ;

Μια μικρή ερωτησούλα:

Σε έναν δίσκο με τρία διαμερίσματα (σε αυτή τη σειρά), 1) ΧΡ Pro x32 λειτουργικό 2) Αποθηκευτικός χώρος 3) 7x64 Ultimate λειτουργικό, θέλω να σβήσω το πρώτο διαμέρισμα, να καταργήσω τα ΧΡ και να αυξήσω τη χωρητικότητα του διαμερίσματος των Win7...

...αυτό που φοβάμαι είναι μήπως σβήνοντας το διαμέρισμα των ΧΡ μέσα από τα 7 με ένα εργαλείο όπως το Paragon Hard Disk Manager χαθεί και η διαδρομή boot για τα 7 ή προκύψει κάτι άλλο και αναγκαστώ να κάνω επανεγκατάσταση (και δεν βρίσκω και το δισκάκι εγκατάστασης των 7)...

Ο πιο σίγουρος τρόπος ποιός είναι;

Επεξεργασία:

Τελικά το EasyBCD έκανε τη δουλειά άριστα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.