Jump to content

GTX 470 ή HD 5870?

sakisdog93

Recommended Posts

Γεια σε όλους, εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουνα να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου, την 9800GTX+ της XFX, τώρα που μαζεύτηκε και το ανάλογο budget λέω να προχωρήσω και σε αγορά.

Θα σας πω την αλήθεια, ανέκαθεν προτιμούσα nVidia, δεν είμαι όμως ούτε fanboy ούτε έχω κάποιο κόλλημα, στην ουσία θέλω να καταλήξω με την εταιρεία που μου προσφέρει περισσότερα. Παλιότερα πίστευα πως η nVidia ήταν αυτή που μου τα προσέφερε, τώρα είμαι προβληματισμένος...

Έχω καταλήξει λοιπόν in those two babes:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/XFX-5870-850M-DDR5-PCI-Express-1GB-HD-587A-ZNF9.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gainward-GTX-470-1280-MB-GDDR5-Pci-Express-1V2GNW-GTX470-1280-D5MH.htm

Αρχικά θέλω να μου πείτε αν το τροφοδοτικό μου είναι αρκετό για οποιαδήποτε απ' τις δυο κάρτες, το σύστημά μου είναι το αναγραφόμενο...

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700699&u=TAGAN-BZ-PIPEROCK-SERIES-600W

Πιστεύω πως για την 5870 είναι αρκετό, γιατί είναι απ' τα high-end στα 600W.

Για την 470 έχω αμφιβολίες γιατί η nvidia προτείνει 550W, εγώ έχω βεβαια 600W, αλλά έχω κάπου στα 4 led-fans και 2 σκληρούς συν το overclock(1.312Vcore...)

Παρακαλώ λοιπόν, εκφράστε ελεύθερα οποιαδήποτε πρόταση, συμβουλή, προβληματισμό... Έχω καταλήξει λίγο-πολύ κάπου, αλλά θέλω να πάρω αρκετές γνώμες, όσο περισσότερο υλικό έχουμε τόσο το καλύτερο!

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Για μένα ασυζητητί radeon. Για τα λεφτά που ζητάνε για την 470 απλά δεν υπάρχει νόημα να το σκέφτεσαι καν. Καλύτερη κάρτα, λιγότερη κατανάλωση, πιο ήσυχη, πιο κρύα και διαθέσιμη. Γιατί θέτεις το ερώτημα δεν καταλαβαίνω...

Το θέμα είναι αν θα την βρεις την 470. Για το PSU δεν ξέρω αν ισχύει η παρακάτω εξίσωση

Tagan+600W=εγγύηση.

Δυστυχώς δεν έχεις μητρική με 2 16άρες PCIe διότι αν ήμουν στην θέση σου, εφόσον ένιωθα ποιο άνετα με NVidia hardware, θα κοίταγα να βρω μια ακόμα 9800GTX+ και να πάω σε SLI (νομίζω η κάθε μία από αυτές καίει λιγότερα από 100W σε full load). Ίσως πάλι στην θέση σου να κοίταγα για κάποια μεταχειρισμένη GTX275/285 σε καλή τιμή, αλλά το σημερινό Fermi, είτε στην 470 είτε στην 480 έκδοση δεν θα το κοίταγα καν χωρίς τουλάχιστον 750W PSU και καλό κουτί με παραπάνω από ικανοποιητική ψύξη.

Αν και γενικότερα είμαι οπαδός της nvidia εδώ και κανένα εξάμηνο η ati είναι που συμφέρει τους καταναλωτές. Ποια 470 ρε συ; Κοστίζει τα ίδια με την 5870 ενώ τόσο έπρπ να δίνουν την 480 κατά τη γνώμη μου. Για κορόιδα ψάχνουν...

Αν άξιζε να πας σε φέρμι τότε μόνο στην 480 θα πήγαινες (αφού έχεις δίλλημα με 5870) αλλά με τέτοιες τιμές εννοείται πως η 5870 είναι τεράστιο value.

Αν δεις μετρήσεις στα reviews, μόνο στο πολύ tessellation η 480 δείχνει την αξία της και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει 500ευρ και λόγω κατανάλωσης και επιδόσεων κλπ οπότε ATI is the way για την ώρα και για αρκετή ώρα κατά την άποψή μου ;)

Για μένα ασυζητητί radeon. Για τα λεφτά που ζητάνε για την 470 απλά δεν υπάρχει νόημα να το σκέφτεσαι καν. Καλύτερη κάρτα, λιγότερη κατανάλωση, πιο ήσυχη, πιο κρύα και διαθέσιμη. Γιατί θέτεις το ερώτημα δεν καταλαβαίνω...

Απλά ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις, πιο πολύ να δω αν κάποιος υποστήριζε την nVidia, γιατί το σκεφτόμουν αρκετά να αλλάξω και δεν ήμουν σίγουρος...

Να πάω σε SLI, ή ακόμα να κοιτάξω για 275/285 δε με συμφέρει... Η 5870 έχει καλύτερες επιδόσεις απ' όλες αυτές, και έχει dX11. Ήθελα να δω μόνο αν αξίζει για fermi. Πάντως και ν' αποφάσιζα να πάω για GTX 285 δε θα 'πρεπε να έχω ισχυρότερο τροφοδοτικό; Η 285 νομίζω θέλει περισσότερο juice....

Ενολίγης το τροφοδοτικό θα είναι αρκετό για την 5870, που σκέφτομαι περισσότερο;

Το τροφοδοτικο μια χαρα ειναι.Την 285 μην την κοιταζεις καν,δεν συμφερει απο καμια αποψη.Βτw αν δεν παιζεις παιχνιδιακια σε τρελες αναλυσεις (1900χ1020+) μια 5850 θα σε υπερκαλυψει.Περνεις μια τετοια και βαζεις και ενα στικακι ραμ με τα λεφτα που θα περισεψουν :002: ,ειναι η καλυτερη καρτουλα που κυκλοφορει εξω αυτη τη στιγμη.

Το τροφοδοτικο μια χαρα ειναι.Την 285 μην την κοιταζεις καν,δεν συμφερει απο καμια αποψη.Βτw αν δεν παιζεις παιχνιδιακια σε τρελες αναλυσεις (1900χ1020+) μια 5850 θα σε υπερκαλυψει.Περνεις μια τετοια και βαζεις και ενα στικακι ραμ με τα λεφτα που θα περισεψουν :002: ,ειναι η καλυτερη καρτουλα που κυκλοφορει εξω αυτη τη στιγμη.

Όντως η 285 δε συμφέρει από καμιά άποψη, κοστίζει τα ίδια ακριβώς και είναι πολύ αδύναμη σε σχέση με την 5870...

Δε σκέφτομαι με τίποτα 5850, ξέρω ότι είναι πολύ καλή καρτούλα, αλλά θέλω παιχνίδια με Full HD αναλύσεις 1920x1080 γι αυτό επιλέγω την 5870, τσούζει λίγο αλλά αξίζει... Άλλωστε γι αυτό πήρα εξ' αρχής την 23αρα...!:071:

Στικάκια, έχω μπανίσει κάποια ddr3 1600Mhz, αυτά θα τα πάρω πριν το καλοκαιράκι, έχουμε ακόμη καιρό...! Και τα 1066 ddr3 για τώρα καλά είναι!

Άρα λοιπόν, να είμαι σίγουρος πως το τροφοδοτικό είναι αρκετό για την 5870;

Αν είναι την παραγγέλνω αμέσως!:D

Κομπλε εισαι, σε full load το μεγιστο που θα βαρεσει το συστημα σου αντε νανε 350W.Kαλες αγορες λοιπον...

Ευχαριστώ φίλε μου! Μόλις την παρήγγειλα από Πλαίσιο, λογικά σε μια-δυο μέρες θα έχει έρθει... Θα ποστάρω φωτό!

Αληθεια 23'' οθονη με 1920x1080 αναλυση δεν σε τυφλωνει?

Είναι λίγο παίδεμα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά έχω άλλα δυο συστήματα με 17αρες για 24/7, ένα σκληρό χρειάζομαι και θα δουλεύω μ' αυτά οπότε δε θα μου βγαίνουν τα μάτια έξω!

Πάντως για τανίες Full HD και gaming είναι ό,τι πρέπει...!

Για ποιο λογο να σε τυφλωνει δε το καταλαβαινω?

Δε με "τυφλώνει", αλλά είναι προτιμότερο αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη αυτή να μην είναι τόσο μεγάλη, έχει μεγαλύτερη ακτινοβολία...

Αλλά οι καινούριες ούτως ή άλλος έχουν την τεχνολογία με το μέρος τους, και αν η οθόνη βρίσκεται στη σωστή απόσταση τότε δεν υπάρχει λίγο-πολύ κανένα "παίδεμα"...!

Οι επιδόσεις της GTX470 σε σύγκριση με την HD5870, με τον πρώιμο οδηγό της σειράς Fermi φαίνονται συγκριτικά στα παρακάτω διαγράμματα από δύο πηγές. Οι διαφορές είναι ελάχιστες στις επιδόσεις, ενώ η τιμή της GTX470 (1,3GB μνήμη) αναμένεται περίπου στα 380€ (η 4870 (1GB μνήμη) βρίσκεται εύκολα στα 410€ και η six με 2GB μνήμη στα 530€). Το πλεονέκτημα της GTX470 είναι ότι παίζει με διαφορά καλύτερα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν Physx, όπως το αναμενόμενο Mafia II. Το BIOS έχει ήδη βελτιωθεί ενώ με πιο ώριμους οδηγούς θα δούμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις, ιδίως σε παιχνίδια DX11.

Η GTX470 έχει επίσημες προδιαγραφές για υπολογιστή με τροφοδοτικό 550W.

Οι GTX470 θα είναι διαθέσιμες στο εμπόριο μετά τις 14 Απριλίου.

Anandtech

AN5870_47016804AA.jpg

AN5870_47019204AA.jpg

AN5870_47025604AA.jpg

hartware.net

Εδώ οι οδηγοί της HD5870 είναι παλιότεροι, αλλά δείχνει το πόσο ευμετάβλητες είναι οι επιδόσεις με τους νεώτερους οδηγούς.

HartwareGTX470_58701680.jpg

HartwareGTX470_58701920.jpg

Πολύ ενδιαφέρον bench..! Φαίνεται η υπεροχή της 5870 σε σχέση με την 470, εκτός από τα παιχνίδια με PhysX(αναμενόμενο πιστεύω).

Λες όμως πως για την 5870 πας στα 410ευρώ εύκολα. Αυτό δεν ισχύει παραμόνο για την ASUS 5870, και την six με 2gb που ανέφερες. Εγώ συγκρίνω την τιμή της 470 με την τιμή της 5870 από την XFX που κάνει 365ευρώ, δηλαδή με τα ίδια χρήματα παίρνω καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση...

Αυτήν εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/XFX-5870-850M-DDR5-PCI-Express-1GB-HD-587A-ZNF9.htm

Εσύ πιστεύεις πως θα 'ταν προτειμότερο η 470, λόγω των παιχιδιών που ανέφερες;

Έχω ακούσει ακόμη πως αυτό είναι λίγο-πολύ θέμα με τους drivers, και πως αυτός είναι ο λόγος που η nVidia έχουν καλύτερες αποδόσεις σε αυτά τα παιχνίδα, πράγμα, λένε, που το δουλεύει ακόμη η ATI...

Λέω ότι θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να κυκλοφορήσει και η GTX470. Επίσης παραθέτω συγκεντρωτικές μετρήσεις, για ενημέρωση. Στο Anand δεν περιλαμβάνονται παιχνίδια με υποστήριξη physx.

Ο καθένας ερμηνεύει τα παραπάνω συγκριτικά στοιχεία όπως νομίζει και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Για μένα ο τρόπος που χρησιμοποιώ τις συγκριτικές μετρήσεις είναι για να δω στην ανάλυση που με ενδιαφέρει, πόσα παιχνίδια παίζονται με ευκολία (>50FPS). Δεν με απασχολούν διαφορές όπως 60FPS vs 70FPS από τη στιγμή που μιλάμε για μετρήσεις στη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Ισως μια μικρη αναμονη οντως να σε εβγαζε κερδισμενο. Εγω την 5870 την πηρα 310 μολις βγηκε και την εχω καταευχαριστηθει. Στα 360 ομως η επιλογη δεν ειναι τοσο ευκολη και ισως η καταναλωση να ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας αλλα οχι για ολους. Για μενα τουλαχιστον ειναι που ο υπολογιστης μου ειναι ανοιχτος ολη την ημερα-για καποιον που θα τον ανοιξει ομως για 3 ωρες να παιξει δεν λεει και πολλα η παραπανω καταναλωση.

Αυτο που νομιζω παντως ειναι οτι μολις υπαρξει διαθεσιμοτητα στις 470,480 η ΑΤΙ θα της ριξει τις τιμες, τουλαχιστον στις αρχικες.

Λέω ότι θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να κυκλοφορήσει και η GTX470. Επίσης παραθέτω συγκεντρωτικές μετρήσεις, για ενημέρωση. Στο Anand δεν περιλαμβάνονται παιχνίδια με υποστήριξη physx.

Ο καθένας ερμηνεύει τα παραπάνω συγκριτικά στοιχεία όπως νομίζει και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Για μένα ο τρόπος που χρησιμοποιώ τις συγκριτικές μετρήσεις είναι για να δω στην ανάλυση που με ενδιαφέρει, πόσα παιχνίδια παίζονται με ευκολία (>50FPS). Δεν με απασχολούν διαφορές όπως 60FPS vs 70FPS από τη στιγμή που μιλάμε για μετρήσεις στη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Συγνώμη, λάθος δικό μου, η αλήθεια είναι πως δεν κοίταξα όλους τους πίνακες καλά, παραμόνο τους πρώτους δύο, και υπέθεσα επειδή είπες πως σε παιχνίδια με υποστήριξη physX η 470 θα έτρεχε καλύτερα ότι συμπεριλαμβάνονταν και παιχνίδια με physX στις καρτέλες, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία. Παράλειψή μου!

Δε βιάζω τα πράγματα, απλά δε νομίζω ότι είναι συμφέρουσα κίνηση να πάρω την 470, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο...

Δεν προσπαθώ να το παίξω ειδήμονας, αλλά το έχω ψάξει αυτές τις μέρες και δεν έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα(περισσότερο απογοητευτεί) από τις 470/480...

Ενολίγοις έχεις δίκιο, σπουδαία διαφορά 60 με 70 fps, ούτε με το μάτι δε διακρίνετε, αλλά γιατί να μην την έχω την υπεροχή όταν μπορώ να την αποκτήσω με τα ίδια χρήματα... Και σε κάποια παιχνίδια που μπορεί τα fps αντί για 60-70 να είναι 40-50 ή 30-40...

Η αλήθεια είναι πως δε νομίζω το τροφοδοτικό μου να είναι αρκετό για την 470, αλλιώς πραγματικά ίσως και να την έπαιρνα, γιατί ανέκαθεν προτιμούσα nVidia... Δεν ήθελα με μία τέτοια κάρτα να το ρισκάρω... Σε διάφορα site διαβάζω πως δεν πρέπει με τίποτα να έχεις κάτω από 600W, και ιδίως overclock στο σύστημά σου. Όχι ότι έχω δώσει σπουδαία ρεύματα, αλλά ήμουν αβέβαιος, γι αυτό και δεν προχώρησα.

Όπως και να 'χει, σε ευχαριστώ για το ANAND και τη συμβουλή σου, την κάρτα την έχω παραγγείλει και θα έρθει σε δυο μέρες... Να 'σαι καλά!:030:

EDIT:

Ισως μια μικρη αναμονη οντως να σε εβγαζε κερδισμενο. Εγω την 5870 την πηρα 310 μολις βγηκε και την εχω καταευχαριστηθει. Στα 360 ομως η επιλογη δεν ειναι τοσο ευκολη και ισως η καταναλωση να ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας αλλα οχι για ολους. Για μενα τουλαχιστον ειναι που ο υπολογιστης μου ειναι ανοιχτος ολη την ημερα-για καποιον που θα τον ανοιξει ομως για 3 ωρες να παιξει δεν λεει και πολλα η παραπανω καταναλωση.

Αυτο που νομιζω παντως ειναι οτι μολις υπαρξει διαθεσιμοτητα στις 470,480 η ΑΤΙ θα της ριξει τις τιμες, τουλαχιστον στις αρχικες.

Παιδιά την παρήγγειλα επειδή δεν ήθελα να χάσω το μοντέλο της XFX από πρόβλημα διαθεσιμότητας, και το φοβήθηκα γι αυτό.

Ωστόσο, σε άλλα thread που είχα ρωτήσει αν θα έπεφταν τιμές και από τις δύο εταιρείες, οι απαντήσεις που πήρα ήταν αρνητικές. Πως δηλαδή ούτε η nVidia θα ρίξει τις τιμές μέχρι το καλοκαίρι στις GTΧ2xx, ούτε η ΑΤΙ θα κάνει κάτι παρόμοιο αφού δε νιώθει να απειλείται... Υπ' αυτές τις συνθήκες πιστεύω πως έπραξα ορθά!

Α... Το pc είναι ανοιχτό 24/7 αυτόν τον καιρό!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.