Jump to content



Νέα εγκατάσταση Windows


koulis13

Recommended Posts

Θα στήσω απο την αρχή (λειτουργικό κτλ) τον υπολογιστή μου αυτή την εβδομάδα και έχω κάποιες ερωτήσεις-απορίες.

1) Παρατηρώ οτι έχω πολλά συμπιεσμένα αρχεία (υπάρχει επιλογή συμπίεση παλιών αρχείων στον καθαρισμό του δίσκου). Είναι καλό αυτό καταρχήν και πώς μπορώ να απανεργοποιήσω αυτή την επιλογή άν δεν την θέλω;

2) Έφτιαξα ένα δισκάκι windows με sp2, οδηγούς, hotfixes κτλ, αλλά το μέθεθός του είναι περίπου 950mb οπότε κατά συνέπεια δέν χωράει σε ένα απλό cd. Μπορώ να το <κάψω> σε ένα dvd και να κάνω εγκατάσταση απο το dvd ή αυτό δεν γίνεται; ’ν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πώς μπορώ να το κάνω boot dvd;

Link to comment
Share on other sites

Για το 1), όταν επιλέγεις εκκαθάριση δίσκου στις ιδιότητες του σκληρού, έχει μια επιλογή συμπίεση παλιών αρχείων. Σε αυτή την επιλογή μου έχει πολλή πράμα. Γενικά, για εξοικονόμηση χώρου τα windows συμπιέζουν τα αρχεία. Αυτή την επιλογή, της συμπίεσης, να πώ την αλήθεια δέν τη θέλω και δέν ξέρω πώς να την απενεργοποιήσω.

Για το 2), πώς θα κάνω το dvd να είναι boot;

Link to comment
Share on other sites

1)Μπορει να υπαρχει κανα registry tweak αλλα γιατι να το απενεγοποιησεις βαλτο στο οριο των ημερων

2)Γιατι να κανεις dvd.Αν κανεις intergration με sp2 θα ειναι μια χαρα και χωραει σε cd.Να μια διευθυνση http://unattended.msfn.org/

Link to comment
Share on other sites

Τα windows είναι ήδη slipstreamed με το sp2. Απλά έχω βάλει επιπλέον τους οδηγούς, τα hotfixes, το Net Framework, το directx και κάποια άλλα προγράμματα να εγκατασταθούν γι' αυτό έφτασε τόσο. Απο αυτή τη διεύθυνση ενημερώθηκα κι εγώ ;) .

Link to comment
Share on other sites

Directx δεν χρειαζεται να βαλεις εσυ αφου το SP2 το εχει μονο του.

Για το 2: Για το BIOS δεν υπαρχει διαφορα CDrom με DVDrom.Και τα δυο ειναι atapi και οπως βαζεις να κανει boot απο το cd ετσι και απο τα dvd.Τωρα αν δεν ξερεις λες και λεμε.

Για το 1: Δεν καταλαβαινω.Θες να κρατησεις τιποτα απο τον δισκο μην και χαθει στο format?

Παντως δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις αυτες τις ρυθμισεις των XP.

Αν θες να κανεις εκκαθάριση δίσκου καλυτερα χρησιμοποιησε Norton Systemworks ή System Mechanics.

Αυτα.

Link to comment
Share on other sites

[1) Παρατηρώ οτι έχω πολλά συμπιεσμένα αρχεία (υπάρχει επιλογή συμπίεση παλιών αρχείων στον καθαρισμό του δίσκου). Είναι καλό αυτό καταρχήν και πώς μπορώ να απανεργοποιήσω αυτή την επιλογή άν δεν την θέλω;

Aπλά πήγαινε στην registry στο:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/VolumeCaches/ και σβύσε τo key Compress old files

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από koulis13

To DirectX 9c υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στο SP2 δηλαδή και δεν χρειάζεται να το περάσω;

Ναι. Στον ίδιο οδηγό έχει και κάποιες οδηγίες για πολλά αρχεία από το CD της εγκατάστασης των ΧΡ που μπορείς να σβύσεις (π.χ. αρχεία για integration από ΝΤ/98/ΜΕ κλπ).

Έχω κάνει ένα τέτοιο CD, έχω βάλει και περίσσοτερους άχρηστους για μένα drivers (βολικό για "φίλους") και πάλι μου περισσεύει και χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.