Jump to content

να πάρω AMD Phenom II x4 965 3.4ghz???

dolmadakias

Recommended Posts

Η L1 και L2 Cache που είναι μεγαλύτερες στον AMD είναι ένα υπέρ. O i7 για τα λεφτά του πλέον είναι μέτριος(χώρια ότι θες πολύ ακριβότερα motherboard και μνήμες ανα τριάδες αντί δυάδες), σε λίγο καιρό θα βγουν και 6-Core επεξεργαστές από την AMD με 200-300€(βλ dominator το blog μου).

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply
ναι όμως ο i7 920 σε κάτι βαθμολογίες είναι πολύ πιο πάνω από τον amd και δεν καταλαβαίνω τον λόγο!!

Από τότε που η intel ενσωμάτωσε τον memory controler στον επεξεργαστή της (γενιά i7 και μετά), η απόδοση της πλατφόρμας της βελτιώθηκε αρκετά.

Δεδομένης της καλύτερης αρχιτεκτονικής του Intel Core i7, που δανείστηκε αρκετά στοιχεία από επεξεργαστές που προορίζονταν για Servers, προκύπτει η διαφορά στις επιδώσεις. Επιπλέον έχει προσθέσει ξανά και την (παλαιά επί εποχής Pentium 4) τεχνολογία HyperThreading, με την οποία το λειτουργικό και τα προγράμματα διαχειρίζονται καλύτερα εφαρμογές με πολλά νήματα. Στην ουσία το λειτουργικό βλέπει 2x4 εικονικούς επεξεργαστές (ενώ σε επίπεδο hardware είναι 4), επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη αξιοποίηση της επεξεργαστικής ισχύος (που ενδεχομένως δεν θα αξιοποιούνταν σε διαφορετική περίπτωση).

Τέλος, σύμφωνα με μετρήσεις, στην σχετική σύγκριση επεξεργαστών Intel Core i7 και AMD Phenom II, στα ίδια GHz προκύπτει προβάδισμα (άλλοτε λίγο και άλλοτε περισσότερο) υπέρ της Intel.

[...] O i7 για τα λεφτά του πλέον είναι μέτριος(χώρια ότι θες πολύ ακριβότερα motherboard και μνήμες ανα τριάδες αντί δυάδες)[...](βλ dominator το blog μου).

Όπως είπε πολύ σωστά ο φίλος Pokemon640, η τιμή της πλατφόρμας ενός Core i7, ξεπερνάει αρκετά την αντίστοιχη τιμή της πλατφόρμας Phenom II. Όμως, περίπου αναλογικά, κυμαίνεται και η διαφορά στις επιδώσεις. Να προσθέσω όμως ότι αναλόγως των εφαρμογών που τρέχει ο χρήστης, άλλοτε συμφέρει η intel και άλλοτε η amd. Στην δική σου περίπτωση που εξετάζουμε, η υποκειμενική μου άποψη είναι ότι σε συμφέρει η λύση του Phenom II.:023:

[...] σε λίγο καιρό θα βγουν και 6-Core επεξεργαστές από την AMD με 200-300€(βλ dominator το blog μου).

Ακριβώς. Η γενιά των Phenom II X4 και Χ6 Thuban, αναμένεται σύντομα και θα έχει αρκετά χαμηλό κόστος (όπως μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει η AMD). :)

σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σας παιδιά!!άντε να δούμε και τους εξαπυρηνους τις amd!!!με το που φτιάξω το pc θα σας ξανά πω :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.