Jump to content



να πάρω AMD Phenom II x4 965 3.4ghz???


dolmadakias

Recommended Posts

Aν δεν αλλαζεις συχνα hardware ειναι κριμα να πας σε παλαιοτερο chipset τωρα που υποστηριζει sata III και USB 3.0...μια φορα αγοραζεις μητρικη και θα το βρεις μπροστα σου συντομα.

Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις...:)

stealth

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

ρε συ το θέμα είναι πως αν πάω πάνω από 100 ευρώ θα καταστραφώ... δεν αλλάζω hardware συχνά απλά θέλω μια καλή mobo δεν με νοιάζουν τα sata III και τα usb 3.0... αυτά δεν ξέρω τι διαφορες έχουν!!απλά αυτή η asus που σας έδειξα δεν είναι από τις καλητερες αλλα όχι και από τις χειρότερες!!οποτε μου κανει...αν και θα ήθελα να μου εξηγούσες το sata III και το usb 3.0 !!

Link to comment
Share on other sites

Oπως σου ειπα εσυ αποφασιζεις αναλογα τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις, εγω απλα εκανα μια προταση.:)

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#SATA_Revision_3.0_.28SATA_6Gb.2Fs.29

http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#USB_3.0

stealth

Link to comment
Share on other sites

mmm ok τώρα το έπιασα!!!πες μου λίγο τι system έχεις εσύ?αν μπορείς πες μου mobo ram κ.λ.π

Ποιο απο ολα?:p

Λοιπον για να δουμε...

s478...P4C800 και καμια 15αρια+ CPUs

s939...To κυριως συστημα μου, αυτο που βλεπεις στην υπογραφη μου, AMD, A8N32-SLI Deluxe και τον Opteron 185

s775...Rampage Extreme E8600, E8500 και μερικους μικρους Celeron

s1366...Classified E762, Core i7 950

Αυτα...

stealth

Link to comment
Share on other sites

bench = benchmark = μετροπρογράμματα (που μετράνε την απόδοση του PC και βγάζουν κάποιο Score) αν και στην πράξη είναι καθαρά για να λέμε αυτά τα score

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-770TA-UD3-AM3-DDR3-770-770TA-UD3.htm

Αυτή είναι ιδανική, έχει sata III (2 Θύρες) και USB 3.0 (κάτω από 100€)

Οι opteron είναι πολύ δυνατοί αλλά πανάκριβοι.(περισσότερο σε motherboard που έχουν 400-700€)

Link to comment
Share on other sites

Τι κάρτα γραφικών θα έβαζες πάνω; Αν είναι κάποια της τάξης των 90-300€, μέχρι να περάσει ο καιρός και να πεις να βάλεις 2η έχει περάσει η επόμενη γενιά. Εκτός αν έχεις 30' οθόνη με ανάλυση 2500x1600 και θες ότι τελευταία κάρτα υπάρχει.(Αν και τυπικά μια 5970 μόνη της φτάνει, η 5770-5870 για παιχνίδια)

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με ότι γράψανε τα παιδιά πριν από μένα, για την υπεροχή του 965 έναντι του core2duo. Έλεος, είναι εξόφθαλμη διαφορά... Αλλά τί να λέω... έχω παρόμοιο παράδειγμα και μάλιστα από πωλητή γνωστού καταστήματος (ονόματα δεν αναφέρουμε)

Τώρα αν θες την άποψή μου για τα υπόλοιπα...

Το USB2 είναι αργό. ΟΚ, για flashάκια, δισκάκια, εκτυπωτές κλπ είναι αρκετό. Όμως για εξωτερικούς σκληρούς δεν κάνει, αυτό στο λέω από δική μου εμπειρία. (Δοκίμασε να μεταφέρεις ορισμένα giga σε ΤΒ external, θα πάρει ώρες)

Το USB3 θα λύσει πραγματικά τα χέρια πολλών.

Τώρα για το Sata3, το αντίθετο θα έλεγα.

Αν αρκείσαι σε μηχανικούς σκληρούς δίσκους, δεν θα σου χρειαστεί.

Αν πρόκειται να πάρεις SSD (αν και με τα σημερινά δεδομένα τσίμα τσίμα φτάνει) τότε αλλάζει το πράγμα.

Αυτά, έτσι σκέψου τα πιο ώριμα, άκου διαφορετικές απόψεις, και βάσει των αναγκών σου και των χρημάτων που (τελικά) θα διαθέσεις, προτίμησε αναλόγως.

Υ.Γ. mobo σαν αυτή πως θα σου φαινόταν? το μαγαζί είναι ενδείκτικό

και αυτή επίσης

[offtopic]

Διήγηση: πηγαίνοντας με φίλο για να του στήσουμε σύστημα για όλες τις δουλειές, και δεδομένου ότι σχεδόν ότι σύστημα φτιάχνω είναι amd, είχα λίστα με ph2 am3mobo και ddr3, τιμές και κωδικούς, για να τα πάρουμε επιτόπου. Μην τα πολυλέω, το παλικάρι πρότεινε core2duo 7500 στα 120Ε και μητρική s775. Το μάτι μου πήρε πάνω στο ράφι έναν πιο παλιό phenom, τον 940BE στα 79Ε. Προσπαθούσε να με πείσει για τον διπύρηνο ντε και καλά. Ακόμα μου είπε ότι σε benckmarks είναι ανώτερος ο intel. Μου είπε ότι η παραπάνω cache του phenom δεν βοηθάει σε τίποτα. Αφού λοιπόν μετά από κανα 4άλεπτο διαφήμισης δεν κατάφερε τίποτα, με ρώτησε: "Καλά, εσύ μόνο amd συστήματα στήνεις? Του λέω, τις περισσότερες φορές ναι. Καλά μου λέει, και δεν έχεις προβλήματα? Όχι του λέω τί προβλήματα να έχω? Αν θες να σου πώ κάτι, το παλικάρι που είναι μαζί μου δίπλα, από καμένο intel σύστημα έρχεται να αναβαθμίσει. (PD dualcore 3,2ghz). Όχι μου λέει δεν αξίζει να πάει στον phenom, αυτός είναι και socket am2+. Ακόμα καλύτερα του λέω. Αφού δεν πρόκειται να αναβαθμίσει άμεσα, θα του βάλουμε και τις παλιές 4χ1ddr2-800 και θα μας βγεί ακόμα πιο φτηνά.

Με μία Gigabyte am2+ mobo, και μία 4770 στήσαμε σύστημα άψογο, σταθερότατο και οικονομικότατο. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες πολλές ατάκες, γιατί πραγματικά αυτός πρέπει να ήταν intel4ever τύπος, αλλά ήδη έχω ξεφύγει αρκετά. Ελπίζω να με συγχωρέσετε, τα παραπάνω είναι μια προσθήκη σε ομοίου τύπου αντιμετωπίσεις φίλων/πωλητών και έγινε, επιτρέψτε μου να πω, για να γελάσουμε και λίγο.

[/offtopic]

Link to comment
Share on other sites

η πρώτη mobo που έδειξες μου φάνηκε παρα πολύ καλή σε φάση που θα πάρω αυτήν!!εγώ έχω μια κάρτα γραφικών που την πήρα 120e και είναι η ati radeon hd 5750....διάβασα και την προσθήκη που έβαλες!! μιλάμε θα βουλώσω πολλά στοματάκια από άτομα με intel....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.