paschalia1442169086 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2010 Καλησπέρα σας Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις προτάσεις σας σχετικά με μια σύνθεση για οδοντιατρείο. Η οποία σύνθεση έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα έχει δυο οθόνες -μιά για το γραφείο και μια για την καρέκλα του ασθενή- και τα απαραίτητα σχετικά παρελκόμενα. Τα parts θα είναι τα εξής : Case Hdd Cpu Dvd-writter Keyb-mouse Mobo Net-card Ram Sound-card vga card Video card (not only tv card) (Ότι είναι απαραίτητο για έναν υπολογιστή δλδ) Επιπλέον έχουμε και λέμε : Cable utp cat Cable καλώδιο ρεύματος Hdd external Keyb-mouse Monitor 19'' Monitor 17'' Operating system Ups Vga cable Vga splitter Εργασία : updates,antivirus,english-greek dictionary,screensaver,backup software 1 year συνδρομή στο log me in. Για τα επιπλέον το μαλλί πάει στα 948.40 + 21% φπα = 1148 σύμφωνα με την προσφορά του μαγαζιού που συνεργάζεται η αντιπροσωπεία με τα οδοντιατρικά είδη. Για την απλή σύνθεση το μαλλί πάει στα 559 + 21% φπα = 676.50. Θεωρώ πολύ ακριβές και τις δυο συνθέσεις . Τι θα προτείνατε εσείς ? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων. Υ.γ. Δεν αναφέρω -σκόπιμα- τις μάρκες από τα παρτς για αποφυγή επηρρεασμού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Μάρτιος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2010 Δε μας βοηθας καθολου. Μερικα "επιπλεον" ειναι απαραιτητα, οπως καλωδιο δικτυου, λειτουργικο και οθονες. VGA splitter δε χρειαζεσαι αν φυσικα η vga εχει δυο εξοδους.Αν θες να ριξεις το κοστος πες μας τι ακριβως αγοραζεις για να σου προτεινουμε οικονομικοτερες εναλλακτικες.Γιατι οχι free logmein και αλλος τροπος δωρεαν διαχειρησης αρχειων; Γιατι non-free antivirus; Γιατι μη-online/free λεξικκο; Πες μου οτι χρεωνουν και το screensaver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia1442169086 Μάρτιος 17, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 Καλημέρα.Ναι,το ξέρω ότι δεν βοήθησα ιδιαίτερα αλλά θέλησα να αφήσω φλου το θέμα της σύνθεσης μιας και πρόκειται για συγκεκριμένο ''στόχο'' και θα ήταν -νόμιζα- πιο ευκολότερες οι προτάσεις.Ένηγουεη.Case : Asus pundit p3-p5g31Hdd : hdd wdc-wd6400aaksCpu : intel core2 quad q8400 2.5 ghDvd-writter : dvd lg r/rw 20x lightscribe sataKeyb-mouse : wireless 700 microsoftMobo : Asus p3-p5g31Net-card : onboard 10/100/1000 mbRam : 2 gb Kingston ddr2 800 mhzSound-card : onboard hi-definitionvga card : onboard vgaVideo card (not only tv tuner pci card) Σε αυτή την σύνθεση δεν υπήρχαν τιμές αλλά συνολική αποτίμηση.Αυτά όσον αφορά τα του κουτιού.Και συνεχίζουμε με τα επιπλέον.Έγραψα την προσφορά ως έχει,ανεξαρτήτως απαραιτήτων ή όχι μερών.Και ναι,φυσικά και εννοείται ότι διαφωνώ με τα της προσφοράς και συμφωνώ με την δική σου 2η παράγραφο.Δεν ξέρω αν χρεώνει και το screensaver αλλά θέλω να ελπίζω ότι ΔΕΝ..Πάμε και στα επιπλέον λοιπόν.Cable utp cat5e 10m : 4.50Cable καλώδιο ρεύματος : 6.00 Hdd external : wd passport essentials 320 gb external for backup and suncback : 69.00Keyb-mouse : desktop set logitech mx 5500 gr wireless : 119.50Monitor 19'' : lg 19'' w1943ss-pf : 97.00Monitor 17'' sun 17'' tft-lcd monitor white : 199.00Operating system : win xp pro gr dsp : 115.00Ups : ups gs_s 1500va :135.00Vga cable : καλώδιο οθόνης ποιότητας 10μ : 22.00Vga splitter διακλαδωτής vga splitter 1x2 : 69.40Εργασία : updates,antivirus,english-greek dictionary,screensaver,backup software : 30.001 year συνδρομή στο log me in : 60.00Υ.γ. Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης αλλά είχαμε διακοπή ρεύματος χτες το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Μάρτιος 17, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 καλα σου λεει, ποιος του φορτωσε vga splitter?ολες οι συγχρονες vga, ακομα και οι ενσωματωμενες, εχουν 2 εξοδους, συνηθως μια D-SUB και μια DVI.κανεις clone το desktop και στις 2 και τελειωσες.εκτος αν αυτη που εχεις διαλεξει ειναι τοσο πατατα που εχει μονο μια εξοδο για οθονη.Οποτε ευκαιρια να αλλαξεις και να παρεις ενα AMD :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Μάρτιος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 Ξεκίνησες πολύ λάθος. Η εταιρεία σου προτείνει τα κομμάτια που τη συμφέρουν και θέλει να διώξει. Καλύτερα πές μας τι εργασίες θα κάνεις για να σου προτείνουμε με τη σειρά μας λύσεις. Από ότι κατάλαβα εκτός από ελαφριές δουλειές γραφείου όπως word, excel, mail και web θέλεις να βλέπει και ο ασθενής στιγμιότυπα στην οθόνη και επίσης να παίρνεις φωτό και βίντεο από την ειδική κάμερα που έχετε εσείς οι οδοντίατροι στο ιατρείο σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Μάρτιος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 Καλησπερα,Παρακατω σου σημειωσα τις χαμηλοτερες τιμες λιανικης καθε εξαρτηματος βαση του skroutz.grCase : Asus pundit p3-p5g31 - 107 € - Ειναι barebone. Μητρικη και κουτι μαζι κι ετσι αιτιολογειται η τιμη του.Hdd : hdd wdc-wd6400aaks - 50 € - Εχω τον ιδιο. Εχω κατεβασει της παναγιας τα ματια κι ακομα αδειος ειναι.Cpu : intel core2 quad q8400 2.5 gh - 145 € - Ο,τι κι αν σου πει quad core δε χρειαζεσαι.Dvd-writter : dvd lg r/rw 20x lightscribe sata - Δε γνωριζω σε ποιο ακριβως αναφερεται. Πανω απο 20 euro μη δωσεις παντως για drive ειναι κριμα.Keyb-mouse : wireless 700 microsoft - 20 € - Καλως.Mobo : Asus p3-p5g31Net-card : onboard 10/100/1000 mbRam : 2 gb Kingston ddr2 800 mhz - 25 € - Καλως.Sound-card : onboard hi-definitionvga card : onboard vgaVideo card (not only tv tuner pci card) - Δε καταλαβα τι εννοει εδω. Χρειαζεται να γινεται καποια εισοδος video στον υπολογιστη η να παιζει τηλεοραση; Αν οχι τοτε ειναι αχρειαστο. Total: ~367 €.. εκτος αν ξεχναω κατι.Τι μπορεις να αντικαταστησεις:Case - Xigmatek Asgard Midi Case Black - 35,50 € (εχει και με 25-30€ χωρις ιδιεταιρη διαφορα)Motherboard - PI-AM2RS780G - 40 €CPU - AMD Athlon II X2 240 - 55 €HDD: Seagate 250 GB - 35 €Ο συγκεκριμενος μαλιστα επεξεργαστης εχει λιγο μικροτερη καταναλωση του αντιστοιχου intel e5400 και καλυτερες επιδοσεις.Η μητρικη εχει πανω δυο εξοδους για οθονες. Με λιγα λογια γλιτωνεις splitter / εξτρα καρτα γραφικων. Ειναι AM2+ που σημαινει οτι δε χρειαζεσαι DDR3 μνημες που ειναι καπως ακριβες.Total: ~240 € αν τα μετραω καλα.Και παμε στα extra:Cable utp cat5e 10m : 4.50 - Καλως.Cable καλώδιο ρεύματος : 6.00 - Τα βαρανε στο κεφαλι οι ατιμοι.Hdd external : wd passport essentials 320 gb external for backup and suncback : 69.00 - Περιττα μεγαλος, αν αναλογιστεις το οτι πανω σου εχω σημειωσει 250GB δισκο. Το backup δε, ποτε δεν εβλαψε κανεναν.Keyb-mouse : desktop set logitech mx 5500 gr wireless : 119.50 - Ποιοτικοτερο keyboard/mouse, ναι. 120 euro για συνθση budget, oχι.Monitor 19'' : lg 19'' w1943ss-pf : 97.00Monitor 17'' sun 17'' tft-lcd monitor white : 199.00- Γιατι επλιεχθηκαν οθονες διαφορετικων μεγεθων/τιμων; Με δυο απο τις LG αυτες (18.5") γινεται η δουλεια. Εκτος αν κλεινει 5ωρα εργασιας στον υπολογιστη.Operating system : win xp pro gr dsp : 115.00 - Επενδυση σε λειτουργικο που εξαφανιζεται.Ups : ups gs_s 1500va :135.00 - Δεκτον, αλλα ας μας πει καποιος που γνωριζει απο UPS.Vga cable : καλώδιο οθόνης ποιότητας 10μ : 22.00 - 22€; Περνα απο το σπιτι να σου δωσω κανενα και μια πορτοκαλαδα δωρο.Vga splitter διακλαδωτής vga splitter 1x2 : 69.40 - Δε χρειαζεται λογω μητρικης πλεον.Εργασία : updates,antivirus,english-greek dictionary,screensaver,backup software : 30.00 - Δελεαστικη τιμη. Εκτος αν ξερει καποιος εσυ/ο κατοχος του υπολογιστη να τα κανει.1 year συνδρομή στο log me in : 60.00Windows 7 Home Premium 32-bit Greek DSP - 110 €Transcend 160 GB External HDD - 50 € - Backup συνηθως κανουμε εγγραφα και δουλεια, οχι ολοκληρο το λειτουργικο.Τελικως 240 (απο πανω) + 160 (OS & external) + 200 (οθονες) + 20 (εγκατασταση) = 640 € συν αν βαλεις και τα καλωδια.. Βαλε και το UPS..Περι logmein: Ειναι βολικο με την εννοια οτι δε χρειαζεται κανεις να στηνει VNC servers και ιστοριες. Απο την αλλη δε ξερω αν ειναι απαραιτητο. Προκειται περι remote control του υπολογιστη. Με συνδρομη εχει καλουδια του στυλ να στελνεις αρχεια απο τον ενα υπολογιστη στον αλλον κλπ.Φυσικα πρεπει ο υπολογιστης του οδοντιατρειου να ειναι ανοιχτος για να γινει η δουλεια αυτη.Αυτο που μαλλον θα γινει θα ειναι καπως ετσι:"Ξεχασα τα αρχεια των πελατων στο μαγαζι.. logmein.. ειναι κλειστος".. εκτος αν το χρειαζεται και για αλλο λογο η σκοπευει να τον αφηνει ανοιχτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline1 Μάρτιος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 Καταρχάς συμφωνώ με όλα όσα λέχθηκαν.. Τώρα... Keyb-mouse : wireless 700 microsoft Πάμε και στα επιπλέον λοιπόν. Keyb-mouse : desktop set logitech mx 5500 gr wireless : 119.50 :103::103::103: Θα έχεις 2 ποντίκια και 2 πληκτρολόγια (εκ των οποίων το 1 είναι πανάκριβο); Νομίζω πως το wireless 700 microsoft σε καλύπτει:023: Δεν ξέρω αν χρεώνει και το screensaver αλλά θέλω να ελπίζω ότι ΔΕΝ.. :044::044::044::044::044: Δεν νομίζω να το σκέπτεσαι σαν επιλογή!!! Πάντως γενικά όταν πρόκειται για εταιρικά χρεώνουν ότι τους λείπει!!! Είμαι και εγώ της άποψης να παραγγείλεις εσύ τα parts για το pc και να μην αφεθείς στην μοίρα του μαγαζιού που συνεργάζεται η αντιπροσωπεία με τα οδοντιατρικά είδη. Εργασία : updates,antivirus,english-greek dictionary,screensaver,backup software1 year συνδρομή στο log me in. Αν βρεις σε κάποιο κατάστημα με pc έτοιμο pc που να σου κάνει και να είναι στην τιμή που το θες, έχει τα περισσότερα από αυτά συν το λειτουργικό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia1442169086 Μάρτιος 29, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2010 Καλημέρα και καλή Ανάσταση/Πάσχα να έχετε Ευχαριστώ για τις προτάσεις και την βοήθεια σας. Για διάφορους λόγους δεχτήκαμε την προσφορά -ώς έχει- του συγκεκριμένου μαγαζιού. Θα ήθελα -παρ'όλ'αυτά- μια ακόμα βοήθεια. Ποιές είναι καλές μάρκες όσον αφορά τα ups ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.