Jump to content

New Rams + OS Problem

phrk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, σήμερα μου ήρθαν οι καινούριες ram που παρήγγειλα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Dominator-GT-6GB-DDR3-1866-Intel-Core-i7-Ram-Kit-3-x-2GB-PC3-15000.htm

Η motherboard μου έχει 6 slots. Τις παλιές τις ram τις έβγαλα κανονικά.

Εφόσον τα vista 32bit δη βλέπουν πάνω από 4GB Ram είπα να βάλω x64.

Η motherboard μου όμως σηκώνει μέχρι 1333 MHz rams και στα 64aria αργή παρα πολλού ο υπολογιστής. (έτσι μου είπαν από το πλαίσιο)

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω 6GB

καταρχας γραψε ελληνικα κ οχι greeklish,ποια μητρικη εχεις?

Converted.

Motherboard = ECS X58B-A

η μομπο σου υποστηριζει μνημες μεχρι 1600(oc)αυτες οι μνημες που πηρες ειναι λιγο υπερβολη αλλα τουλαχιστον πετυχαινεις καλυτερα ρολογια μιας κ θα αναγκαστεις να τις ριξεις,επειδη οι ι7 εχουν memory controller κ οτιδηποτε μνημες κ να εχεις εκει θα στις παιζουν το μονο που μπορεις να κανεις για να τις ανεβασεις ειναι να κανεις Overclocking cpu k μαζι με αυτο πας κ τις μνημες στα 1600 ριξε κ τα ρολογια κ απλα θα :071:.........................!!!

υπάρχει κάποιο guide για αυτό? Γιατί δεν γνωρίζω τίποτα περί overclocking.-

Η motherboard μου όμως σηκώνει μέχρι 1333 MHz rams και στα 64aria αργή παρα πολλού ο υπολογιστής. (έτσι μου είπαν από το πλαίσιο)
Oι γνωστοί άγνωστοι φωστήρες του πλαισίου ξαναχτυπούν!! :p

Δεν ισχύει αυτό φίλε μου.

Οι γνωστοί άγνωστοι φωστήρες του πλαισίου ξαναχτυπούν!! :p

Δεν ισχύει αυτό φίλε μου.

Βασικά μου είπαν ότι εφόσον οι rams που πήρα είναι στα 1866 και η motherboard σηκώνει μέχρι 1333 παίζεται το εάν θα δουλέψουν η όχι.

Και μου είπαν ότι παίζει ρολο το εάν είναι 64bit η 32bit το λειτουργικό σύστημα.

(Τώρα έχω 32bit και είμαι οκ, αλλα βλέπει μέχρι 4GB)

Ερώτηση: Αν βάλω άλλη motherboard θα είμαι οκ;

Βαλε 64μπιτα παραθυρα. Δε θα σερνεται ο υπολογιστής. Ισα ισα θα παρει τα πάνω του.

Υ.Γ.:Οι πωλητές είναι ασχετοι. Μην τους ακούς.

EDIT

Αυτο ακριβως θελουν να κανεις οι πωλητες. Να παρεις αλλη mobo.;)

Σε αυτην που έχεις, παιζουν κανονικότατα χωρίς να κάνεις τίποτα. Αν θελεις να παιξουν στα 1800τοσο που είναι πρεπει να κάνεις OC.

Βαλε 64μπιτα παραθυρα. Δε θα σερνεται ο υπολογιστής. Ισα ισα θα παρει τα πάνω του.

Υ.Γ.:Οι πωλητές είναι ασχετοι. Μην τους ακούς.

EDIT

Αυτο ακριβως θελουν να κανεις οι πωλητες. Να παρεις αλλη mobo.;)

Σε αυτην που έχεις, παιζουν κανονικότατα χωρίς να κάνεις τίποτα. Αν θελεις να παιξουν στα 1800τοσο που είναι πρεπει να κάνεις OC.

αυτό είναι το πρόβλημα μου έβαλα 64βίτα και σέρνεται ο υπολογιστής.

Κατι κανεις λαθος. Ειναι software το προβλημα. Drivers περασες?

Υ.Γ.

Το δικο μου που είναι και μπρικι σε σχεση με ι7 και ιστοριες, πετάει στα 64αρια.

Κατι κανεις λαθος. Ειναι software το προβλημα. Drivers περασες?

Υ.Γ.

Το δικο μου που είναι και μπρικι σε σχεση με ι7 και ιστοριες, πετάει στα 64αρια.

(Vista&Win7 x64) Πήγα να κάνω install drivers και το extract του exe έκανε κάπου στα 15 λεπτά. (65mb)

(Στα 32bita πήρε 30 secs)

• 2 weeks later...

Συγνώμη, για να καταλάβω λίγο ρε παιδιά... Τώρα έχεις 64bit παράθυρα, και σου βλέπει 6gb της ram αλλά σέρνεται ο υπολογιστής; Τις ram με τι ταχύτητες τις τρέχεις;

Συγνώμη, για να καταλάβω λίγο ρε παιδιά... Τώρα έχεις 64bit παράθυρα, και σου βλέπει 6gb της ram αλλά σέρνεται ο υπολογιστής; Τις ram με τι ταχύτητες τις τρέχεις;

Τώρα έχω 32bit γιατί σερνόταν ο υπολογιστής.

Όταν έβαλα 64bit φαντάσου ότι το format πήρε 1.5 όταν στα 32bit πήρε 15 minutes.

phrk, υπάρχει και η άλλη λύση : πάρε AMD :p:040:

Μονο ένας βλαμμένος θα αγόραζε AMD όταν θα είχε στον υπολογιστή του Intel i7

Όταν έβαλα 64bit φαντάσου ότι το format πήρε 1.5 όταν στα 32bit πήρε 15 minutes.

Μηπως τα παράθυρά σου είναι σπασμένα?

Μονο ένας βλαμμένος θα αγόραζε AMD όταν θα είχε στον υπολογιστή του Intel i7

Σωστά, οποιοσδήποτε άλλος θα αγοραζε κατευθείαν --> AMD :D

Άρα σου βλέπει κάπου στα 4GB από ram, ενώ έχεις 6. Να φανταστώ γι αυτό το λόγο δεν έχεις όλα τα kit της ram συνδεδεμένα. γιατί μόνο 4gb βλέπουν τα OS.

Από ταχύτητες τώρα πώς πας; Παρατηρείς κάποια επιβράδυνση στον υπολογιστή και στα games;

Δε μου είπες, τις ram με πόσο τις τρέχεις; 1333Mhz, όσο υποστηρίζει η μητρική σου; Ψάξε το λίγο, είναι κρίμα τέτοιες ram να δουλεύουν σε 32bit...

δε μπορω να φανταστω μηχανημα με 6gb ram να σερνεται αν ακομα ακομα και οι μνημες τρεχαν στο 1mhz...

Για μένα είναι τραγικό να δίνεις τόσα χρήματα και να πάνε κάποια απ' αυτά χαμένα... Ψάξ' το, ίσως κάτι άλλο σου προκαλούσε αυτό το πρόβλημα.

δε μπορω να φανταστω μηχανημα με 6gb ram να σερνεται αν ακομα ακομα και οι μνημες τρεχαν στο 1mhz...

Κοίταξε, σύστημα με 6gb ram ακόμη κι αν αυτές δεν τρέχουν σωστά δε θα 'πρεπε να σέρνεται. Αλλά αν δεν έχει τους κατάλληλους χρονισμούς η ram, θα μπορεί να δει εύκολα μεγάλη διαφορά σε bench και games ο χρήστης.

Εμένα το μυαλό μου πήγε κάτευθείαν εκεί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό... Από τι άλλο πιστεύεις θα μπορούσε να είναι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.