George_K Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2005 Αν έχω συνδεδεμένο ένα PC στο netmod της κεντρικής πρίζας της γραμμής του σπιτιού, μπορώ να συνδέσω να άλλο PC (με τη χρήση εξωτερικού isdn modem) σε άλλη τηλεφωνική πρίζα (εκτός δηλ. της κεντρικής) και να πάρω isdn σύνδεση ή πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί και αυτό με το netmod? Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, το καλώδιο που συνδέει εξωτερικό isdn modem και τηλ. πρίζα είναι το απλό κλιπσάκι (που χρησιμοποιούμε στις dial-up συνδέσεις)? Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε τι καλώδιο συνδέει isdn-εξωτερικό και Netmod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Φεβρουάριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Ναι μπορεις με ενα αλλο modem εσωτερικο ή εξωτερικο.Το κλιπακι ειναι το γνωστο τηλεφωνικο rj11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battosai Φεβρουάριος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Για να καταλάβω.Έχεις ένα netmod πάνω στην ISDN. Και θέλεις να συνδέεσαι και από μια τηλεφωνική. Η τηλεφωνική είναι το ίδιο νούμερο με την ISDN ή άλλη γραμμη.1ον Αν είναι άλλη γραμμή τότε απλά βάζεις και συνδέεσαι κανονικά από PSTN.2ον Αν είναι η ίδια γραμμή τότε θα χρησιμοποιήσεις το ένα κανάλι του ISDN, απλά βάζεις [ πάλι ] ένα modem 56k στην τηλεφωνική γραμμή. Αυτό χρησιμοποιεί την PSTN μέχρι το netmod. Το netmod το παίρνει και το μετατρέπει σε integrated και συνδέεσαι από ISDN.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις την επιλογή wait for signal tone από τις ιδιότητες του modem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Φεβρουάριος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Αυτη την στιγμή έχω επάνω στο PC μου και ένα modem 56k αλλά και το NetMod.Το NetMod συνδεδεμένο στην serial ή USB (όπου σε βολεύει) και σε μια αναλογική έξοδο του NetMod έχω το modem μου.Σε περίπτωση που έχεις modem ISDN μπορείς να το συνδέσεις στην έξοδο που σου έχει το NetMod rj45 με ένα απλό καλώδιο δικτύου (όχι crossover) Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_K Φεβρουάριος 24, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Για να γίνω πιο σαφής, πρόκειται για φίλο, ο οποίος έχει isdn γραμμή και desktop PC και σκέφτεται να αγοράσει και laptop. Τι τον συμφέρει λοιπόν? Να συνδέσει το Laptop απευθείας με clipaki σε μια οποιαδήποτε τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού (τότε όμως θα μπαίνει το laptop με isdn?) ή να αγοράσει εξωτερικό isdn modem και να το συνδέσει με την rj45 του netmod? Επίσης μπορούν και τα 2 PC να μπαίνουν ταυτόχρονα στο internet (και αν ναι και τα δύο με isdn συνδέσεις?) Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 ....αυτο για το UTP που ακουσα παραπανω με κουφανε εντελως....... RJ45 καλωδιο ειναι το καλωδιο της ISDN (4ων επαφων).... αλλο το UTP(10επαφων).....-1η λυση, συνδεει το λαπτοπ με καλωδιο RJ11 PSTN στο 56k modem του λαπτοπ, κανει authentication πολυ γρηγορα, εχει καθαρη γραμμη, αλλα μπαινει με 56k-2η λυση, παιρνει isdn controller, o οποιος μαλλον θα ειναι usb (εκτος αν βρει pcmcia) που συμαινει οτι χανει το portability tou Laptop... Μπαινει με 64Κ ISDN και συνδεει RJ45 ISDN καλωδιο σε RJ45 μπριζα αν υπαρχει αλλιως πανω στο netmod....TA 2 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ netmod ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, μπορει να εχει και τους 2 υπολογιστες στο ιντερνετ, αλλα οχι τηλεφωνια ταυτοχρονα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Φεβρουάριος 24, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από SlotKiller ....αυτο για το UTP που ακουσα παραπανω με κουφανε εντελως....... Δοκίμασε το και πές μου.Πάντως εγώ έτσι το έχω σε ένα Tornado ISDN PCI modem και δουλεύει μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 δεν εχω πλεον isdn... απο τοτε που εβαλα dsl πηγε στον αγυριστο....κοιτα δεν ξερω αν δουλευει, αλλα αν δουλευει ειναι ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.