Jump to content

Κατάλληλη ψύκτρα για 3.8Ghz...

sakisdog93

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά, καλώς σας βρήκα είμαι καινούριος στο site, σκοπεύω να κάνω ένα γερό overclock στον Q8400 στα 3.8Ghz, και θα 'θελα προτάσεις για την κατάλληλη ψύκτρα που μπορεί να αποδώσει σε αυτά τα clock, αλλά να μη σκοτώνει τη τσέπη μου. Είναι που θέλω να πάρω και κάτι παρεμφερή και δεν έχω πολλά περιθώρια σπατάλης!

Έχω το παρακάτω σύστημα:

Intel Q8400 @3.2Ghz(με τη stock ψύκτρα φθάνει στους 70βαθμ. σε full load)

Asrock P45 DE3

XFX 9800GTX+

4GB DDR3 (dual)

PSU: Tagan 600W

Έχω καταλήξει σε κάποιες, θέλω όμως σιγουριά παίδες, μην το κάνω κάρβουνο!

*Ακόμη, θέλω να συνδέσω 3 fan στο κουτί μου για μέγιστη ροή αέρα...

Έχω ήδη ένα που συνδέεται σε 3pin κι αναρωτιόμουν από πού θα δώσω ρεύμα στα άλλα τρία που θέλω να βάλω... Ευχαριστώ:002:

Για τα ανεμιστηρια θα παρεις διακλαδωσεις 3pin η καποιο αντιστοιχο που να δινει 3pin απο το 4pin του psu.Μια πολυ καλη ψυξη ειναι η scythe mugen2 revb και εχει γυρω στα 40 ευρω μαζι με εναν αυτορυθμιζομενο 12αρη ανεμιστηρα που περιεχεται στη συσκευασια.

Το ποσο θα παει ο επεξεργαστης σου δεν εξαρταται απο τη ψυξη μονο.

Καλως ηρθες!

Ευχαριστώ! Φυσικά δεν εξαρτάται απ' την ψύξη μόνο, το έθεσα πιο πολύ ως κατατοπιστικό στοιχείο στο τι ακριβώς ψάχνω. Θέλω μία ψύκτρα που να ξέρω ότι διώχνει τη θερμότητα σε υψηλά clock...

Ωραία λοιπόν με τα ανεμιστηράκια, το λύσαμε...

Τη συγκεκριμένη ψύκτρα της scythe δεν τη βρήκα στο πλαίσιο ή στο e shop, κάποια παραπλήσια στα ίδια χρήματα;

Στο site του πλαισιου δεν την ειχε αλλα εγω εκανα την αγορα απο το ψυχικο μια χαρα πριν κανα 1.5 μηνα.

Δεν ξερω καποια αντιστοιχη σε αυτα τα λεφτα.Ακομα και ακριβοτερες ειναι χειροτερες συμφωνα με τα reviews.Μετα παμε στην venomous X της thermalright η οποια ειναι καλυτερη 1-3 βαθμους νομιζω αλλα πιο ακριβη.Ετσι οπως σε κοβω εισαι για mugen2,θα μηνεις ευχαριστημενος.Απλα πρεπει να τη βρεις...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm

σου κανει κ για μελλοντικα την εχω στον ι7 860 που τον τρεχω στα 3.3 σε idle παιζει μεχρι κ 29 k full load 54-55 με 2 ανεμιστηρες πανω.

Nos-Dio@ Η mugen2 είναι απ' τις καλύτερες επιλογές που μπορώ να κάνω, από άποψη χρημάτων και απόδοσης... Αν μπορείς να με κατατοπίσεις από πού ακριβώς μπορώ να την πάρω, θα 'μουν υπερ ευχαριστημένος.

predato7@ Όντως πολύ καλή ψύκτρα, και για μελλοντικές βλέψεις αλλά είναι ακριβή, αντιλαμβανόμενος το ότι πρέπει να πάρω και 2 ανεμιστηράκια.

Έχω καταλήξει σε 2-3 και θέλω ανάμεσα απ' αυτές να μου πείτε ποια είναι αποτελεσματικότερη. Εγώ ψηφίζω αυτή της scythe: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Kama-Angle-Rev-B-Cpu-Cooler-SCANG-1100.htm

Καθώς εκτός από τον ανεμηστήρα στο κάτω μέρος της μπορεί να βοηθιέται απ' τον 12 άρη που θα βάλω στο πίσω μέρος του κουτιού. Πείτε μου αν θα ανταπεξέλθει.

Και μετά αυτή...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Hdt-S1283-Dark-Knight-CAC-SXHH3-U04.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Noctua-NH-U9B.htm την πηρε το μελος hajis και ειναι υπερ ευχαριστημενος......μην κοιτας τα 10-15 ευρω διαφορα....αποτελεσμα θελεις να εχεις!!!!ειναι πολυ καλη....οπως καλες ειναι και αυτες που προτεινουν τα παιδια.....για 3,8ghz με αεροψυξη δεν παιζουμε....εγω εχω την 9700 μαυρη της zalman...την πηρα για design και τωρα καταλαβαινω και την χρησιμοτητα της πανω στον Q6600.....

αν βρεις την coolermaster hyper 212 παρτη την εχω στον q9550 στα 3.4 με 2 ανεμηστηρια 12αρια κ τον παιζει στους 28 σε idle κ πανω απο 50 παει με πολυ ζορι στο 100%

http://www.coolermaster.co.uk/product.php?category_id=7&product_id=3096

παιζει γυρω στα 30 ευρω

Λοιπόν παιδιά κατέληξα... Αποφάσισα να πάρω την noctua, στα 60 ευρώ. Δεν περίμενα να ανέβουμε τόσο ψηλά, αλλά ήταν απαραίτητο. Ωστόσο σκεφτόμουν αρκετά και την mega που πρότεινε στα προηγούμενα post ο predetor7@, αλλά με τα ανεμιστήρια ανεβαίναμε κι άλλο, οπότε δε σύμφερε...

Παίρνω λοιπόν τη noctua και άλλα τρία 12αρια fans, να κάνουν παρέα με το 12αρι που είχε το κουτί απ' τη μάνα του...

Θα μπουν:

Το ένα της μάνας του είναι μπροστά στο κουτί, βοηθά τους σκληρούς

Ένα στο πίσω μέρος του κουτιού, θα βοηθά σχεδόν άμεσα τη ψύκτρα

Και τα άλλα δύο θα μπουν στο πλαϊνό μέρος ένα πάνω(ακριβώς απέναντι απ' τη ψύκτρα)

κι ένα κάτω να βοηθά την 9800GTX

Ευχαριστώ πολύ παίδες, την Παρασκευή τα αγοράζω και το Σάββατο κάτι μου λέει πως δε θα βγω το βράδυ, θα 'χουμε μαστορέματα!

Θα αρχίσω έπειτα το overclock, αν στην πορεία κάτι με δυσκολέψει με τα clock θα ανοίξω κατάλληλο thread.

Φύγαμε για 3.8Ghz!!!

Φιλε μου ειχα διαβασει reviews και απλα η mugen2 ειναι καλυτερη απο ολες τις προαναφερθεν.Προσωπικα με εχει ικανοποιησει και απο τη στιγμη που ειχε καλη τιμη και αποδοση και τοτε δεν ειχε βγει καν η venomous X που ειναι καλυτερη σε αποδοση το χερι μου δε μου παει να παρω αλλη.Ψαξε την στο internet η πηγαινε ρωτα σε κανα πλαισιο η στουρναρη μαγαζια απο κοντα.Αλλιως παρε τη venomous X,τουλαχιστον θα δωσεις καποια λεφτα παραπανω αλλα θα παρεις και τοπ ψυξη(σε νορμαλ μεγεθος γιατι υπαρχουν και τα τερατα αλλα δε σε ενδιαφερει κατι τετοιο)

Μολις ειδα οτι αγορασες,καλα κλοκια και καλοριζικη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.